Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice koliko letno zapravite za dopust

koliko letno zapravite za dopust

jaz v letu 2003 najmanj 170 jurjev, ponedelkov ne štejem.zato moram vsaj še nekaj tednov počakati za naslednji dopust.
koliko pa vi?

mesece potem ko pridemo iz dopusta zelo ” študiozo ” izpiske transakciskih računov.smo res zapravili 60 jurjev za 5 dni term / moj primer / ne verjamem in vazemem kalkulator.stroškov se spomnim na pamet.rezultat je enak.

kje omejiti stroške:

-ajveč plačamo samski, kar ni fer.hoteli niso socialne ustanove, kljub temu pa ima sem in tja kakšen hotel akcijo in ne računa dodatka za enoposteljno sobo.
– časopisi.mogoče se zdi cena 160 sit za delo nikakva, ampak 5 * 160 = 800 sit
– filmi.če imate digitalni fotoaparat, boste, če uporabljaste akumulatorske baterije pri tisku nekaj 10 slik prišparali vsaj 5 jurjev na dopust
– prevoz – če potujemo z avtobusi pridemo prej, in plačamo 50 % več kot za vlak ki je najcenejši in najpočasnejši.najdražji je avto / amortizacija /
– polpenzion ali penzion.če kosimo ala card zapravimo vsaj 30 % več!
– hotelski izleti.vsak hotelski izlet nad 3 jurji je odiranje.ne ponavljamo enih in istih izletov vsako leto, temveč šele po nekaj letih.
– hotelske tombole.v nekaterih termah in hotelih so radodarni, v nekaterih skopuški.sredine ni.če ste stalni gost, se da kjer so denarni dobitki z malo sreče pridobiti zastonj penzion ali dva.blagovni dobitki so nizke verdnosti.a če jih dobimo dajo dober občutek pozornosti.
– in seveda direktna rezervacija, direktno plačilo.uporaba aktiva ali evrocard master card kartice.vse to zmanjša stroke.
– bodite zahtevni gost in kjub temu da je receptorjem na recepciji več ali maj ravno zahtevajte vse kar vam obljubijo.ne izpustite ničesar.in če imajo paketne akcije, jih izkoristite.rutinsko vam zaračunajo polpenzion – penzion.če boste tiho boste plačali več.
– pri hrani v hotelih ni omejitev.repeta ne dajo, zato pa je ponudba sadja, slaščic in sladoleda neomejena.sadje in slaščice v zmernih količinah lahko nesete v sobo, prav tako manjše krožnike.uradno to ni dovoljeno, ampak vsi gosti to delajo.zardi ene pomaranče ali jabolka hoteli ne bodo propadli

lep pozdrav

http://www.lordwales.com

lani samo za letalo in hotel 14dni na karpatosu okoli 140.000sit, drugače pa odvisno od razpoložljivih tolarčkov. letos sem že za potovanje zapravil 170.000SIT. v povprečju zapravim nekje 170.000sit na leto (prevoz + nastanitev).

Naj še jaz dodam. Glede na to, da sem še študentka in nimam redne službe zapravim letno okoli 170.000 sit.Ko bo pa enkrat služba bo pa vse drugače:)))) Vsaj upam da bo.

vse drugače?mislim da je že jurjev zgornja meja.bil sem pred kratkim v merkurju, kjer prodajajo nov računalnik z os / sicer malo zastarel a še vedno ne vem kolikokrat zmogljivejši kot ta ki zdaj pomaga pisati to sporočilo / 77 jurjev.z davkom

170 jurjev.se opravičujem.

a se men sam zdi al vsi na tem forumu za svoje počitnice porabijo po 170 jurjev?!? :))

Jaz se bojim, da bom letos za Anglijo,Škotsko,Wales za cca 15 dni težko prišel pod 250.000 sit. Če bo manj, bom zelo zadovoljen, a močno dvomim.

Bojanf, midva sva plačala za en mesec, res pa je, da je bil takrat tečaj neugoden, plačala za dva cca 250.000

lasten prevoz, B&B, IYHF
lp

bv

V povprečju 250-350kSIT. Lani sem si privoščil in za vsa svoja potovanja zapravil skoraj 800kSIT…. vse moje prihranke iz preteklih 5 let…..
A

Jaz računam na najem avta tam, vseeno bi te prosil, če lahko za naslednje stvari napišeš, koliko so približno prišle za dve osebe, če se spomniš:

– vsi prevozi, cestnine(?), bencin
– spanje
– hrana
– vstopnine

Samo za bencin sem približno zračunal skoraj 90.000 SIT (3500km * 9 litrov/100km * 270 SIT/liter) 🙂
Rentanje tudi nekje 100.000 SIT pride ali še več za 15 dni (niti ne vem kakšna zavarovanja bi vzel, če so tista v osnovnem kompletu ok), kar sem malo gledal po netu.
Spanja v B&B, če računam 15 * 30 funtov na noč za dve osebe pride 160000 SIT
Hrana: 15 dni * 5000 SIT = 75000 SIT
Vstopnine: 7 plačanih ogledov po 10 funtov (glede tega sicer ne vem, a nekaj gradov sem gledal in so bile napisane neke take številke) za dva (*2) 50.000 SIT
Letalo: če bo ratala kakšna poceni varianta 30000 SIT za dva

SKUPAJ: 505000 SIT

Sem še kaj večjega pozabil oziroma kje misliš, da bi se dalo kaj pridobiti (spanje?)? Glede spanja malo razmišljam, da bi s seboj vzel šotor in spalki, kar bi prineslo nekje 3x manjšo številko, kot je zgoraj napisana.

Predvsem midva sva šla s svojim dizelašem od tu…

ostalo se ne spominjam – leta, leta. In obvezno sva spala izven velikih mest

Preskrbi si IYHF, popusti so kar omembe vredni

lp

bv

Jaz računam na najem avta tam, vseeno bi te prosil, če lahko za naslednje stvari napišeš, koliko so približno prišle za dve osebe, če se spomniš:

– vsi prevozi, cestnine(?), bencin
– spanje
– hrana
– vstopnine

Samo za bencin sem približno zračunal skoraj 90.000 SIT (3500km * 9 litrov/100km * 270 SIT/liter) 🙂
Rentanje tudi nekje 100.000 SIT pride ali še več za 15 dni (niti ne vem kakšna zavarovanja bi vzel, če so tista v osnovnem kompletu ok), kar sem malo gledal po netu.

Prevoza je bilo cca 8-10000, amortizacije nisem računal

Spanja v B&B, če računam 15 * 30 funtov na noč za dve osebe pride 160000 SIT

spanje pod 25 (če se spominjam okrog 15-20 za dva). ponavljam, spita izven mest. preskrbita si GO TO spisek hostlov.

Hrana: 15 dni * 5000 SIT = 75000 SIT

hrana nama ni pomembna postavka – konzerve,…

Vstopnine: 7 plačanih ogledov po 10 funtov (glede tega sicer ne vem, a nekaj gradov sem gledal in so bile napisane neke take številke) za dva (*2) 50.000 SIT

Letalo: če bo ratala kakšna poceni varianta 30000 SIT za dva

letala ni
SKUPAJ: 505000 SIT

Sem še kaj večjega pozabil oziroma kje misliš, da bi se dalo kaj pridobiti (spanje?)? Glede spanja malo razmišljam, da bi s seboj vzel šotor in spalki, kar bi prineslo nekje 3x manjšo številko, kot je zgoraj napisana.

priblizno 530 jurjev

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close