koliko let razlike
Ne predstavljam si, da bi živela z nekom , ki je toliko starejši. Moj oče je od mene starejši 23 let in bi bil moj partner samo tri leta mlajši od njega. Enostavno si tega ne predstavljam, čeprav poznam pare, kjer je razlika od 10 do 15 let. Sama sem imela vedno fante, ki so bili enako stari kot jaz, moj mož pa je celo mlajši dve leti.
In še zgodba:
pred nekaj meseci sem bila v bolnišnici. Pa prideta moški in dekle. On je bil majhen, siv, star okrog 50 let (mogoče kakšno leto več), ona je bila malo višja od njega, stara okrog 22, 23 let. Tip se je začel pogovarjati v čakalnici z neko žensko in pogovor je nanesel, da je gospa rekla, kako odraslo hči ima. On pa ji je jasno povedal, da je to njegova punca oz. ljubica. Ženska je zardela, se začela opravičevati, prisotni pa smo bili kar malo šokirani. Zdaj sem ju že nekajkrat videla, ko gresta po mestu. Očitno jima znese kljub veliki razliki v letih.
LP
Jaz ne bi imela tipa, ki bi bil starejši 10 let. Pa ne zaradi seksa, ampak ker je to že skoraj druga generacija. Pa itak moški prej umrejo in ne bi bila rada mlada vdova.
Drugo je seveda, če je ženska keš p***. Potem pa velja čim starejši in betežen je, tem bolje. Pa da je nesramno bogat. Ne razumem, kako moški lahko mislijo, da bi bila taka ženska z njimi zaradi ljubezni.
Meni je maximum da je 5 let starejši od mene, mlajšega sploh nočem. Ne morm si predstavljat, da bi bla s tipom, ki je tolk star kot moj oči in da bi imel po možnosti otroke mojih let..
Poleg tega, pa razlika 10+ prinese svoje razlike..npr…da je ženska stara 30 let je v seksualni revoluciji, renesansi…moški star 50 let pa je na koncu svojih seksualnih dogodivščin…zame je tak odnos nesprejemljiv.
Tudi jaz se to sprašujem, vendar je to njuna stvar.
Mene bolj zanima, kaj ji bo tip rekel, ko si bo ona npr. zaželela otroka. Biti oče pri 60 po moje ni cilj tipičnih moških.
Ampak konec koncev je bila to nekoč praksa (zgodovinsko gledano). Najstnice so poročali s 30 ali celo 40 let starejšimi moškimi. Seveda ni šlo za ljubezen, ampak vseeno.
Jaz si tega enostavno ne predstavljam. Tudi mi veliko starejši moški niso nič kaj všeč, pa če so še tako urejeni, šarmantni in ne vem, kaj še vse. Ko bom stara, mi pa verjetno bodo (hahaha).
LP
Dokler si “mlad” leta niso ovira, na “stara leta” recimo, ko bi bila jaz 40 in on 50 ali obratno…, pa zna biti to motece, lahko pa tudi ne, če se merka in je dobro ohranjen…Zelim povedati, da leta predstavljajo oviro, kasneje…na zacetku je itak vse lepo;) …pa tudi tu ni pravil..pri nekaterih pa vse klapa bolje kot pri unih, ki sta narazen le nekaj let.Nikoli ne ves…
Moja stara mama se je po smrti mojega starega očeta v drugo poročila z 10 let starejšim moškim. Skupaj sta bila od njenega 48 leta, pa dokler ni umrl. V začetku je kar štimalo. Hodila sta na izlete inp. Potem je zbolel in je skoraj 10 let približno skrbela zanj. Ampak skrbeti v pravem pomenu besede (bil je srčni bolnik). Zdaj je že nekaj let sama in pravi, da se ima čisto v redu (stara je 75 let).
Njena teorija: stari moški samo smrčijo in prdijo.
LP
Med nama z možem je 9 let razlike. Vsi moji prejšnji fantje so bili mojih let, dva sta pa bila dve leti mlajša, en pa leto. Stara sem bila 19 let, ko sem spoznala mojega lubija. Kake dva meseca sva bla ful prijatla, ko je mene začel zvijat(dobesedno), ko sem ga zagledala. No ugotovim, da sem čist zacopana vanj in hvala bogu sem premagala njegovo obljubo samemu sebi, da nikoli več kako mlado. Jaz mislim, da ga pomlajam. Sem tipična dvojčica. Al sem ful naspidirana, čez minuto pa na tleh. In ko sem gor, gre v korak z menoj. Ko sva sama se obnašava kot dva frišno zaljubljena najstnika. Ko sem dol, me tolaži. Uglavnem, da bi imela zadnjih 9 let kakega neodgovornega, postopaškega tipa- nikakor ne!
Na začetku so bile s strani okolice kake čudne izjave. Npr. oči mi je rekel, da ni slučajno oženjen, da se ne bo kaka ženska prišla k nam kregat, iz njegove strani pa take, npr naj me ne izkorišča, ker sem še premlada( so mislili, da sem sam ena črtica več). HA!
Imela sem fanta 10 let starejšega pa je nekaj mesecev bilo vse OK, potem pa so se začele kazati moteče razlike. Kaj je čutil on ne vem, meni pa se je zdelo kot, da sem skupaj s fotrom. Diskretno je poravljal moj stil oblačenja, zelo je cenil, če sem mu stregla s hrano mu kaj likala, kuhala itd. o vsaki stvari je imel drugačne nazore, ni bil za nobeno neumnost itd. Njegovi kolegi in kolegice so bili takrat zame stari ljudje in sicer zaradi načina življenja ne zaradi obrazov. Bila sem stara 19 on pa 30 let. Nekega dne sem šla s prijateljico na ples (takrat so še bendi igrali v živo) tam spoznala fanta svojih let s katerim sva še danes skupaj. Pustila sem “starega fanta” in zdelo se mi je, da je iz mene padlo nekaj morečega in zadušnega. Sedaj sem stara toliko kot sem in povem vam, da se mi zdijo 10 let starejši moški betežni in nadložni…Skratka odvisno kakšen si po duši – ali imaš raje starost ali mladost…
Vsi moji partnerji so bili letnik ’76 :-))) ne vem, zgleda, da padam na take. No moj zdajsnji partner je isti letnik kot jaz. Mislim, da je vse odvisno od tega, kdaj sta skupaj – ali takrat, ko je zenska 30 in on 40 ali se deset let prej ali kasneje. Se mi zdi, da se pri prvi varianti kaze se najmanj problemov oz. partnerja ne cutita razlike v letih.
Osebno me toliko starejsi moski fizicno ne privlacijo, privlacijo me pa, ker se da z njimi ful dobro pogovarjati. Imam prijatelja, ki je 16 let starejsi in se z njim lahko vse pogovorim, nisva pa bila nikoli v fizicnem kontaktu. Sedaj se je ozenil, s toliko staro kot sem jaz.
Alice, pa veš, da bi lahko takega “bivšega” s enakimi karakteristikami dobila tudi, če bi bil star 23 ali 25, verjetno tudi 20. Jaz mislim, da leta niso glavni problem, prej karakter, izkušnje, …
Veš Marko delno imaš prav, samo triindvajsetleten fant ne more imeti izkušenj tridesetletnika pa, če je še tako agilen. Pa bilo bi tudi nenaravno.
In moje sedanje izkušnje z deset let starejšimi – prvi vtis odličen kot, da je moj vrstnik. Športnik, radoživ, željan novih podvigov itd. Se pogovarjam pol ure z njim pa mi mimogrede pove vse prikrite bolezni, ki jih zna do podrobnosti sicirati in razpravljati o njih…nato še slišim kako je vse njegovo življenje podrejeno cartanju njegovih težav…Skratka to so MOJE izkušnje zato me starejši ne privlačijo, ker se moje življenje razlikuje od njihovega. Čez deset let bom jaz tudi tam ampak starejši bo pa imel še vedno “prednost” desetih let.
zakaj se vsi sprašujete kaj bo čez deset in več let… ali ne živite za vsak trenutek ali živite zato da vam bo čez deset let lepo??. Če je nekomu danes lepo z 10 let starejšim/starejšo naj uživa in živi življenje. Kdo nam garantira da bomo čez deset let še hodili po tej naši zemljici….
Osebno sem poznala par kjer je bil on 20 let starejši in ko sta začela…seveda zgražanje okolice….žal je imela zgodba žalosten konec ona je pri 35 umrla za rakom……
in tudi pri razmišljanju da so ženske pri 30 na vrhuncu in če je moški 20 let starejši mu že pojenjajo moči….. si preberite še tole:
težave imajo lahko že tudi 30-letniki in mlajši in po drugi strani je verjetno še marsikateri 50-letnik lahko še kako poskočen
Ne sekirajte se za okolico in za leta (to je samo številka). UŽIVAJTE
CARPE DIEM
Lep večer
moj je deset let starejši,ma se ne pozna,je ful mladosten in sploh nisem z njim zaradi tega ker je starejši,ampak zaradi njega ,ravno on mi je všeč,lahko bi bil tudi mlajši .Niso pomembno leta,važno je razumevanje in spoštovanje.Poznam tudi enako stare ki se ful pričkajo pa gredo narazen.Ali pa ko nekdo piše kaj pa bo čez 20 let s takim parom .Ja kaj pa bo s takimi istimi letniki,ko se največkrat pustijo zaradi mlajših partnerjev.
10 let se morda res ne pozna, v mislih sem imela večje razlike: npr ona 30, on 60… Ko bo ona 50 (in seveda letom primerno še vitalna), bo on 80 (in samo redki so pri teh letih še vitalni….). In takrat bo z njim zarad usmiljenja, ker pr teh letih ji zagotovo ne bo mogel nuditi življenja, ki bi si ga ona sicer želela (ponovno poudarjam, da ne mislim le na sex).
No, bomo lahko spremljali v realnosti: npr. kaj bo cez 20 let z Oriano in Borisom….
gabi,
25 let razlike, sex je vrhunski, odnos izjemno dober, obojestranska privlačnost…
Na okolico se požvižgam. Večkrat se začnem sama pri sebi smejati, ko pomislim, kako ljudje pogledajo, ko vidijo ”očeta” in hči”, oba s cigareto v roki in tesnim fizičnim kontaktov, hehehe!!
To, da so mislili, da mi je oče, se je že večkrat zgodilo.
Za prihodnost se ne obremenjujem, ker živim za trenutke v sedanjosti.
Dejansko prvič v življenju čutim, da je sedaj tista prava ljubezen- ponavadi je bilo tako, da me je moški imel izjemno rad, pri meni pa to ni bilo to…
Na začetku sem mislila, da me bo sčasoma počasi minilo, pa je ravno obratno!!!
P.S. kdor misli, da so starejši manj vzdržljivi- sploh ni res! (Ali je pa le moj še tako noro aktiven… 😉 )
Avtor: živim danes
Datum: 05-11-04 19:42
zakaj se vsi sprašujete kaj bo čez deset in več let… ali ne živite za vsak trenutek ali živite zato da vam bo čez deset let lepo??. Če je nekomu danes lepo z 10 let starejšim/starejšo naj uživa in živi življenje. Kdo nam garantira da bomo čez deset let še hodili po tej naši zemljici….
Osebno sem poznala par kjer je bil on 20 let starejši in ko sta začela…seveda zgražanje okolice….žal je imela zgodba žalosten konec ona je pri 35 umrla za rakom……
in tudi pri razmišljanju da so ženske pri 30 na vrhuncu in če je moški 20 let starejši mu že pojenjajo moči….. si preberite še tole:
http://med.over.net/novice/php/index.php?full=1&id=3440
težave imajo lahko že tudi 30-letniki in mlajši in po drugi strani je verjetno še marsikateri 50-letnik lahko še kako poskočen
Ne sekirajte se za okolico in za leta (to je samo številka). UŽIVAJTE
CARPE DIEM
Lep večer
————————————————————————————
Se strinjam v celoti, ap tud z jebačico 🙂 Največja neum,nost je pa to, da nekdo vidi razlog za tako vezo v denarju… Imam podobno izkušnjo kot jebačica, pa mi ej rpav fajn, kot še nikoli. In ja, živim za trenutke, vem da ne bo trajalo, sam na duhovni ravni pa lahk traja v nedogled in to že sedaj vem, da bo. In nikoli se ne obremenjujem s tistimi, ki imajo pa mogoče nekaj let mlajše, ne vem zakaj se pol drugi z mano (nama). Mi ej pa tud všeč ko kdo čudno pogleda, v bistvu rpav uživam v tem, moj ej pa eni rekel, če rabi winterfresh, ko je vprašala, če sem hči, ap odgovor ni bil pritrdilen (se ji je skor zaletelo).
Forum je zaprt za komentiranje.