Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko kuharskih knjig imate doma?

Koliko kuharskih knjig imate doma?

Pri nas verjetno kakih petnajst. Ko jih vidim v trgovini in jih prelistam, si mislim ooo, kake fine stvari, tole bi pa skuhala. In jo kupim. Samo v roke jih pa, priznam, vzamem bolj redko.

Jaz imam tri, pa še te čakajo lepšega vremena oz. da bom imela več volje in časa za pripravo dobrega kosila ali sladice. Sicer bi jih pa kar kupovala in kupovala, pa se raje zadržim. Večkrat pa kar na spletu poiščem kakšen recept.

navdušeno kupila, potem pa tu in tam prelistala.So kot nove, imam jih pa okrog 30…V kratkem sem jih izločila 10; te so mi ljube, imam jih rada, ostale pa šenkujem…Neka sem jih nastavila na kontejner papirja…v hipu so izginile, neka jih bom podarila društvu Sonček za cerebralno paralizo…zbirajo knjige in potem tudi prodajo….Otroka pravita, da je vse na internetu,…kar je tudi res!!

3, 4, mogoče 5, redno uporabljam samo eno – Vendelina za vedno. Je pa najbolj priročna kulinarika.net

nekaj starih podedovanih, pa neke zvezke po jedeh, npr. o krompirju
odkar vem za kulinariko.net jih redko pogledam.
če kaj ne vem pa kakšno starejšo kuharico vprašam, od takih se itak največ naučiš 🙂

Jah, v 25 letih gospodinjenja se mi jih je nabralo okoli 30-40.
V bistvu se bolj prah nabira na njih.

Potem pa so tukaj še mape, zvezki, zapiski, receptov kar jih hočeš.
Saj res, potrebuješ kakšen recept?:)

Verjetno preko 100. Knjige, brošure, zvezčiči, redko kakšna revija.
Jih zbiram.
Uporabnost? Najuporabnejše se tiste iz leta okoli 1920, npr. Slovenska kuharica, ki jo je priredila Felicita Kalinšek. Takrat se je kuhalo še dobro in “na polno”. Zdajšnji recepti z omejenim številom kalorij naredijo hrano “prazno”.
Ampak, OK, to je moje mnenje.

Da ne odpiram nove teme … Katera kuharska knjiga je pa vaša najljubša, takšna, ki jo najpogosteje uporabljate in se jo res splača kupiti?

Nič, vse recepte najdem na internetu in se jih nikoli zares ne držim 🙂

Kuharske knjige in recepti vseh držav in narodnosti na svetu so na internetu in rabimo kopičiti knjig, pa še takoj najdeš, kar želiš, preden pa v kaki knjigi kaj najdeš, te pa že vse mine.

Hm, moje izkušnje so pa ravno z internetnimi recepti večinoma slabe. Iz receptov v knjigah jed takoj “rata”, pri internetnih pa redko katera v prvem poskusu, sploh pri sladicah je potrebnega kar nekaj čaranja, pa tudi okusi žal večkrat šepajo. Seveda so pa tudi izjeme. Raje kot po receptih na Kulinariki, posegam po receptih z blogov, kot je npr. Czlinary journey in Naredila Ana, saj so zadeve resnično preizkušene.

Imam pa preko 40 kuharic in večino tudi uporabljam, moja trenutna najljubša je Makroni.

Dober tek in kaj dobrega skuhajte in pojejte na tole turobno soboto!

Kuharstvo (srednje izobraževanje- kupiš septembra na sejmu šolskih knjig). Recepti so enostavni in jed vedno uspe. S to knjigo se naučiš osnove.

Zadnja, ki sem jo kupila je Dva požrešna Italijana. Iz nič skuhaš zelo dobro in poceni le čas priprave je daljši. Srečna kuhinja Jaimie Oliver-enostavni recepti in zelo uporabni za nedeljska kosila, da ni samo pohan piščanec. Obroki v 30 min. Jaimie Oliver pa so recepti za testenine, da niso samo špageti z bolonjsko omako.

To so moje 4 najljubše knjige,ki jih redno uporabljam. Ostale pa ležijo na polici.

Uf, celo goro. Nekaj še od moje babice, nekaj smo jih dobili za darilo, ostalo ima mož še iz kuharske šole. Pa še zdaj kakšno prinese domov. Te novejše so kar precej v uporabi, starejše pa skoraj nikoli.

Okrog 100, iz predinternetnih časov, ko sem z vsakega obiska v tujini prinesla par kuharskih knjig. Ampak odkar je internet, se mi zdi to veliko boljša varianta, ker je pod receptom še kup komentarjev in idej.

Zdaj imam večino teh knjig v škatlah v kleti, obdržala sem samo par najljubših. Sicer pa moraš enkrat nehati eksperimentirati z recepti in začeti ponavljati, kar se je obneslo. 🙂

In kupe revij z recepti.

V resnici sproti pri kuhi iščem recepte na internetu.

Za posebne priložnosti pa vzamem v roke kakšn knjigo in se iz nule lotim recepta.

Ene 4.
Najboljša je nikolina

Veliko. Najbolj uporabne so pa od moje mami:

* Vandelina
* Ivacic
* Vodnikova prva kuharica

Vsaj ene 20, nekaj tud zelo starih.

Imama ene tri, ki pa niso prav nič v uporabi. Kulinarika.net je pa vsak dan v uporabi.

Ne vem, recimo 10-15. Nekaj je splošinih, nekaj tematskih. Če sem odkrita, vedno manj jih uporabljam.

20

približno 15

Mi pa imamo 2 eno kupljeno, eno pa na roke pisano od starih ženic in babic( tukaj so najboljši recepti!!)

[url=https://www.facebook.com/lepotapazdravje]Prejemaj zanimive in koristne informacije o Lepoti in zdravju, všečkajte našo stran[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close