Koliko kuharskih knjig imate doma?
navdušeno kupila, potem pa tu in tam prelistala.So kot nove, imam jih pa okrog 30…V kratkem sem jih izločila 10; te so mi ljube, imam jih rada, ostale pa šenkujem…Neka sem jih nastavila na kontejner papirja…v hipu so izginile, neka jih bom podarila društvu Sonček za cerebralno paralizo…zbirajo knjige in potem tudi prodajo….Otroka pravita, da je vse na internetu,…kar je tudi res!!
Verjetno preko 100. Knjige, brošure, zvezčiči, redko kakšna revija.
Jih zbiram.
Uporabnost? Najuporabnejše se tiste iz leta okoli 1920, npr. Slovenska kuharica, ki jo je priredila Felicita Kalinšek. Takrat se je kuhalo še dobro in “na polno”. Zdajšnji recepti z omejenim številom kalorij naredijo hrano “prazno”.
Ampak, OK, to je moje mnenje.
Hm, moje izkušnje so pa ravno z internetnimi recepti večinoma slabe. Iz receptov v knjigah jed takoj “rata”, pri internetnih pa redko katera v prvem poskusu, sploh pri sladicah je potrebnega kar nekaj čaranja, pa tudi okusi žal večkrat šepajo. Seveda so pa tudi izjeme. Raje kot po receptih na Kulinariki, posegam po receptih z blogov, kot je npr. Czlinary journey in Naredila Ana, saj so zadeve resnično preizkušene.
Imam pa preko 40 kuharic in večino tudi uporabljam, moja trenutna najljubša je Makroni.
Dober tek in kaj dobrega skuhajte in pojejte na tole turobno soboto!
Kuharstvo (srednje izobraževanje- kupiš septembra na sejmu šolskih knjig). Recepti so enostavni in jed vedno uspe. S to knjigo se naučiš osnove.
Zadnja, ki sem jo kupila je Dva požrešna Italijana. Iz nič skuhaš zelo dobro in poceni le čas priprave je daljši. Srečna kuhinja Jaimie Oliver-enostavni recepti in zelo uporabni za nedeljska kosila, da ni samo pohan piščanec. Obroki v 30 min. Jaimie Oliver pa so recepti za testenine, da niso samo špageti z bolonjsko omako.
To so moje 4 najljubše knjige,ki jih redno uporabljam. Ostale pa ležijo na polici.
Okrog 100, iz predinternetnih časov, ko sem z vsakega obiska v tujini prinesla par kuharskih knjig. Ampak odkar je internet, se mi zdi to veliko boljša varianta, ker je pod receptom še kup komentarjev in idej.
Zdaj imam večino teh knjig v škatlah v kleti, obdržala sem samo par najljubših. Sicer pa moraš enkrat nehati eksperimentirati z recepti in začeti ponavljati, kar se je obneslo. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.