Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko kosov oblačil….

Koliko kosov oblačil….

Rada bi si kupila vse stvari za zimsko sezono naenkrat. Z malo denarja in pestrostjo v oblačenju , priti skozi za sezono so itak sanje vsakega oblačujočega se človeka. Da pa to naredim sistematično, me zanima, koliko kosov obleke in čevljev in kaj predlagate, da bo zadeva učinkovita…. Sama imam v mislih nekaj takega:

-krilo
-hlače
-2x srajca
-2x mikica z dolgimi rokavi
-2 para čevljev (škorni, krampaste)
-torbica
-plašček
-bunda

Sputila sem najlonke in spodnje perilo ter rokavice in kapo (ponavadi dobim za darilo).

Potem pa kombiniraš vse skupaj pa si lahko dosti pestro oblečen. Če je še kakšna oblekca zraven, pa si itak zmagal.

Naš profesor za matematiko je povedal da so ženske matematični fenomen.

Po pravilih kombinatorike bi morale imet najmanj 3 možnosti dnevno, da bi lahko izkoristikle vse možnosti kombiniranja oblek v sezoni, ampak one na koncu nimajo kaj obleči…

Tole je pa čisto res!!!! :)))) Pri meni v nulo velja! Tale profesor je car!

Jaz bi tvoj seznam pomnozila z 2 in dodala se kaksno jopico.

Jaz ti pa povem, da je seznam cist OK, drzi pa se pravila, da lahko vse kombiniras med sabo in da vsako novo kupljeno cunjo lahko obleces se k trem, ki jih imas doma. Pa si zmagal.

To je potem pa že vrhunec kombinatorike! :)))

– in ce te zebe v sami srajcki ali majcki?
– majcke in srajcke non stop peres
– torbico za kramparce in skornje s palscem obenem tezko dobis
– ene hlace in eno krilo? ok, ena gospa celo zimo hodi mimo nasega okna v dveh krilih, eno modro in eno crno
– zame malo premalo, pa nisem nek modni frik in niti ne porabim veliko za oblacila

Saj najbrz ima se kaj doma, a ne?
Drugac je pa dobra kombinatorika temelj dobrega oblacenja.

Težko je to vendar jaz bi si kupila
Dvoje hlače (ko se ene perejo in da nimaš vedno istih) naprimer ene črne in ene bež
dve kikli (eno črno in eno bež ali katero koli drugo barvo ki gre na črno)
dve srajici (recimo črno in belo)
dve majici (recimo črno in rdečo)
dve jopici (eno bež in eno črno)
In imaš vsak kos po eno črno in eno drugo barvo tako da lahko vse kombiniraš s črno in si zelo barvno usklajena in vedno drugačna.
Čevlje pa bi kupila oboje črne ene škornje in ene salonarje.
Pa seveda črn plašč ali jakno in črno torbico
Spodnje perilo pa nogavice pa saj veš od vsake barve en nederček in bež ter črne tangice. Nogavice pa nekaj v bež in nekaj v črni z vzorci in brez
Skratka vse barve ki gredo na črno ker imaš tudi od vsakega oblačila en črn konc in lahko kombiniraš.
Pa eno torbico in evo oblečena si komplet a za to kar sem naštela bi šlo kar veliko denarja
10.000-15.000 x2 hlače
8.000-12.000 x2 kikla
5.000-8.000×2 srajica
4.000-7.000x2majica
8.000-15.000×2 jopica
20.000-50.000×1 jakna
10.000-15.000x1torbica
10.000-25.000×2čevlji
5.000-10.000x3ali4nederček
in cca 1.000-2.000×10 tangice
plus nogavice ene 5x po 3.000sit za bolj kvalitetne
No to bi bil nakup za službo za ven oz prosti čas pa je spet nekaj drugega in še enkrat tok kombinacij z kavbojkami in kavbojskimi krili in seveda kakšni dvi trenirki, bunda, vetrovka, vlurji ampak v to se ne bom več spuščala to bi vse skupaj prišlo v poštev če bi mi zgorelo stanovanje (bog ne daj)
Upam, da sem ti vsaj malo svetovala.
Lp in prijeten nakup

Eh,kr nage okol skačte pa bodo dedci veseli:)))))

Ja to pa ti čist verjamem, ampak vseeno, če je zakrito je bolj zanimivo!

Mislim, da manjla ni imela v mislih to, da si bo celotno garderobo zamenjala, ampak le, da si bo kupila nekaj novih oblačil za to sezono… Če pa tebi uspe kupiti toliko novih oblek vsako sezono, //zzz//, vsaka ti čast. Marsikatera bi bila rada na tvojem mestu 😉

Jaz ne kupujem tako drago…

oz. odvisno kaj kupujem. Ce kupim kaksno stvar, ki je trenutno moderna, mogoce samo barvno (npr. oranzno majcko, jopico, bluzo), bom kupila kaj zelo poceni. Ce pa kupim kaj, kar je bolj klasicno, kupim drazje, ker bom to lahko nosila nekaj let.
Enako s cevlji. Ceprav pri cevljih gledam bolj na material (usnje) in kvaliteto, tako da tu tezko dobis kaj poceni, mogoce kaj poletnega. Mislim, da imeti veliko cevljev ni neumnost in sindrom Imelde Marcos, ampak imeti vec cevljev pomeni, da jih veckrat zamenjas in se je noga prisiljena privajati vsak dan novi obliki in se ne “razvadi”, pa tudi cevlji dalj casa zdrzijo, ce jih ne nosis vsak dan.

Je pa razlika ali kupujes celotno garderobo (ce npr. veliko shujsas ali se zredis) ali pa le dopolnjujes obstojeco.

Ja, en koristen nasvet je, da istega para čevljev ne smeš nositi dva dni zapored. Pa ne zaradi lepote in raznolikosti, ampak zato, ker čevelj potrebuje vsaj 24 ur, da se lepo presuši od celodnevnega nošenja in potem tudi dosti dlje obdrži obliko, če tako z njim ravnaš. In manjša je nevarnost, da se začnejo redit kakšni mikroorganizmi.

Pozimi je to kar težko doseči in priznam, da se tega ne držim vedno. Je pa dober razlog za veliko količino čevljev v omari:)

Ne, ne edit če bi morala kopovati (beri pogorelo stanovanje) potem bi s tem kar sem napisla bila vsak dan urejena. Ampak jaz nikdar ne kupujem vse naenkrat ampak samo dodajam in tako večkrat kot ne s kakšnim kosom usekam mimo. Hvala bogu da mi ni treba vsega menjat in kupovat.
Ona pa je napisala, da bi si rada kupila vse zimske stvari naenkrat zato sem predlagala tako.

Dobra barva za kombiniranje (da ne bo vedno samo črna) je tudi siva (kakršenkoli odtenek) …

Kakšna čudna tema. Kr neki.

Pa ne brat ce ti je kr neki.

jaz mam vsega x10 hehe

včasih se mi zdi da imam vsega celo preveč :/

Manlja!

Zapelji se v Trst. Tam boš dobila vse kar rabiš, za malo denarja. Jaz nikoli v življenju nisem imela toliko oblačil, kot jih imam sedaj, ko kupujem v Trstu. Zakaj bi pri nas dala za hlače 15.000 SIT. Tam dobiš za ta denar 5 hlač!
Tudi čevlji so poceni. Jaz sem lani kupila cele usnjene čevlje – salonarje za 4.000 SIT.

Ja, v Italiji dobis marsikaj dobrega, veliko je pa sund robe. Najbolj se splaca na razprodaje in v outlete. pri nas pa itak ne dobis dobrih usnjenih cevljev pod 30k. Pa jih vecinoma privlecejo iz Italije.

Jaz si naredim spisek kaj rabim, ampak se ga nikoli ne držim. Potem pa kupujem po trenutnem navdihu, kar ponavadi ne izpade dobro. Zdaj pa sem še shujšala 3-kile in to sam v rit in noge. Hlače mi visijo, zožati se jih ne upam,novih se tud ne upam kupit, so mi pa prav krila in hlače od parih let nazaj.

jaz pa nacrtno po spiskih in skicah, pa na razprodaje. Tako imam veliko lepih in kvalitetnih cunj, denarja ne zapravim na tone.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close