Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Koliko denarja za 7 dni na Hrvaškem – hotel

Koliko denarja za 7 dni na Hrvaškem – hotel

Naslednji teden odhajamo na zaslužen dopust. Zanima me, koliko denarja potrebuje 3 članska družina (1 otrok). Imamo polpenzion, gremo pa v Šibenik. Hvala vsakega nasveta bom vesela.

Če greste na družinski dpust, brez pijančevanja, mislim da 2-3.ooo sit/ dan za sladoled, sadje, kavo, sok, grickanje na plaži. sabo vzemi pa še evre, pa zamenjaš tam, če zmanjka.

2000-3000/ na dan ????

Apsolutno premalo!!

Za 3 -člansko družino bo potrebnih cca.5000-7000 SIT na dan!

Seveda je odvisno od tega, koliko in kaj si privoščite. In kakšna je ponudba. In koliko je star otrok. Mi (2 odrasla + 2 otroka) smo pred tremi leti v Šibeniku (Solaris) v desetih dneh zapravili 5000 kun (izlet, banana boat, trampolini, tobogani, ležalniki in vse pijače in prigrizki na plaži). Letos pa na enem otoku komaj 1000 (ni bilo nič od zgoraj naštetega, razen pijače).

Mi smo bili lani v Solarisu 10 dni, pa smo zapravili 150.000 sit in se nismo glih preseravali. V tem hotelskem kompleksu je namreč vse drago kot žefran. Kava je bila cca.500 sit, pivo 750, sokovi pa po 600. Smo skoraj bankrotirali. Nikoli več!!

Prejšnji teden v Šibeniku. 3-člani, en 3-letnik.
Hotel, pp, s sabo vode (8 litrov) , pivo (preveč..), grelnik za kuhanje kave (vsak dan v sobi, ko tamali počiiva), kavo..torej, vse. Pa smo zapravili kljub vsemu cca 40 jurčkov. Nič luksuza, nič sokov, kave (le 2x), malo sladoleda, kepica 5 kun), pa avtocesta v obe smeri, pa 1x tankali 10 litrov. ..Ostalo nič ekstra-enkrat mini golf, pa enkrat vstopnina in parkirnina v Zadru…

skratka, če zelo šparaš, pri hrani in pijači prideš skoz z 40 timi jurji.

ja zakaj pa pol sploh hodite na dopust, pol pa tam šparate in gledate ali bo kava, sladoled. pol je boljš bit doma oz. si v turčiji privoščiti allinclusive, kjer pa pol res skoraj nič ne zapraviš

nataskaa, na tvoj komentar bi rekla tole: tudi sama, ce kam grem, ne zapravljam na veliko, ker to enostavno ni moj stil. (najbrz tudi zato, ker nimam ravno ogromno denarja) meni je na dopustu vsec kaj novega videti, raziskati okolico, se naplavati (če grem na morje), spoznati življenje domačinov…. kavo pa sladoled pa allinclusive pa imam lahko tudi doma – če me razumeš kaj hočem reči.

moj princip glede dopusta je pač tak: nič posedanja po lokalčkih, ampak spoznavanje novosti, pa čeprav v šotoru sredi nikjer in ob konzervi, ki sem si jo prinesla s seboj.

ampak – kakor komu paše. 🙂

Mogoče kdo varčuje zato, ker mora. Pa ni jih tako malo.
Sama nimam pretiranih finančnih problemov, pa enostavno ne čutim potrebe po posedanju v lokalih. Se strinjam z ancaa, da je bolj fino sedeti sredi divjine z ribjo konzervo, kot v turističnem getu z nekim all inclusive.
Še dobro, da so okusi različni.

Mi smo bili v Vrsarju hotel PP, 4 članska druzina, 1,5+14 letnik, pa smo zapravili 1400 kun, nismo pretiravali, pa se to bi lahko kaj prihranili, smo dali starejsemu svoj budget 300 kun da jih je po svoje zapravil…..

Mi smo za 14 dni zapravili 100.000sit, brez preseravanja, imeli smo pol penzion, tako da smo za kosilo jedli sendviče, enkrat tankali za 150 kn, mož si je kupil ribiško palico 80 kn, aja pa lekarna 100 kn sirup za izkašljevanje. se pravi 90. 000sit samo za najnujnejše in sladolede seveda, ki so dragi kot žafran, vsaj te malo boljši so 100 sit dražji kot pri nas.
Lp

Nevedna napisal:

> Naslednji teden odhajamo na zaslužen dopust. Zanima me, koliko
> denarja potrebuje 3 članska družina (1 otrok). Imamo
> polpenzion, gremo pa v Šibenik. Hvala vsakega nasveta bom
> vesela.

če imate polpenzion, potem rabite samo za cestnino in bencin, se pravi 500-700 kun bi moralo biti dovolj.

Odvisno za kaj.
Med zajtrkom in večerjo boste najbrž kaj poglodali.
Kake 2x dnevno bo treba po sladoled.
Kupiti kakšen časopis in kartice, sveže sadje in vodo.
Iti na kakšen sok in kavo, mogoče na kokice ali tortice.

Če ni grozno nujno, je žalostno in neumno iti na dopust tako, da vse dni samo preštevaš drobiž po žepih, medtem ko si drago plačal bivanje.
Se da v primeru manj denarja krasen dopust preživeti doma s krajšimi izleti.

mi smo bili v hotelu z malčkom, pa nam ni bilo všeč.
Ko je bilo na plaži najlepše, smo šli na večerjo:Zjutraj smo morali namesto poležavanja vstati, da smo dobili za zajtrk toliko sadja, kot nam je zares prijalo…
Apartma – zakon. Lahko kuhaš, če želiš, lahko greš jest ven, če želiš, kadar želiš, ko si lačen, ne pa ko je čas za večerjo…
Zjutraj z zajtrkom pripravimo še kosilo, če planiramo tisti dan jesti doma. Ko je najbolj vroče, gremo domov v senco na kosilo in spat. Popoldan, ko sonce ni več tako nevarno pa na plažo
Če ni tako vroče, raziskujemo okolico (pa ne skrbimo ali bomo zamudili večerjo…)..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close