Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko denarja porabite za kozmetiko?

Koliko denarja porabite za kozmetiko?

Odgovor na objavo uporabnika
soft, 25.08.2021 ob 14:07

Vse našteto v uvodnem postu je brezveze. Škoda denarja. Jaz si kozmetiko izdelujem sama naravno. Zelo zadovoljna. Včasih kakšno sestavino kupim, drugače večinoma izmenjujemo med seboj v skupnosti. Porabim zelo malo denarja za te stvari in vse kar vam prodajajo je večinoma BS…pač davek na neumnost tako kot loterija

Pa saj izdelava svoje kozmetike pride ponavadi dražje, mar ne, oz. če lahko kakšen “šparoven” recept?

Avon parfumov ne poznam, ceprav so parfumi bolezen pri nas doma. :)))

Nuxe vsi trije, narcisco r. Narcisco, coco in st.5  od coco chanel, cartier la panthere, od ysl libre,mon paris,yuresse, black opium, od givenchy demon crni in le secret, irresistible, l indernit, hot couture, od Lancome idole, miracle, od armani armani si, in love with you, od hermes 24 f..,twilly, caleche in drugi, guerlain sparkling buket, samsara, bvlgari srebrn,   itd.

posebnezi

T. Terenzi kirke, Roja danger, nasomotto narcotic, de marly athalia in meliora,van cleef in A. Reve, royal crown flair,  C. Christian kraljica ana VII,  creed royal princes, penhaligons itd

in obvezno in nepogresljivo jil sander sun in gloria vanderbilt – vonja iz  moje mladosti, custveno navezana nanju :)))

Not rili, 25.08.2021 ob 16:47

Pa saj izdelava svoje kozmetike pride ponavadi dražje, mar ne, oz. če lahko kakšen “šparoven” recept?

Ne če imaš večinoma svoje sestavine. Delam na tem že več let, počasi počasi bo vse od a do ž na etiketi plod lastnega truda. 🙂

soft, 25.08.2021 ob 20:33

Ne če imaš večinoma svoje sestavine. Delam na tem že več let, počasi počasi bo vse od a do ž na etiketi plod lastnega truda. 🙂

namenjeno za sirsi trg ali bolj ozjo uporabo.? evo ce bos dala na trg, bom probala :)) sem lih razpolozena za preiskusanje novih koz.zadev.

Mary nepr, 25.08.2021 ob 21:21

namenjeno za sirsi trg ali bolj ozjo uporabo.? evo ce bos dala na trg, bom probala :)) sem lih razpolozena za preiskusanje novih koz.zadev.

Dolga bo za na trg. Trenutno le za ožje družinske člane in prijateljice. Je treba najprej skozi vse faze ..za pridobit certifikat in potrebno dokumentacijo. Če bom takrat še aktivna na forumu, se oglasim zagotovo.

parfumček, 25.08.2021 ob 16:16

So vam všeč dišave AVON?

Katere so vam všeč?

Prosim navedite ime dišave.

Sem jih poskusila že kar nekaj – vse vržen denar stran.

Edina, ki je res FANTASTIČNA, je Lily Soft Musk, sem nabavila kar 4, za vsak slučaj, če bi jo ukinili. 🙂

CherryCola, 25.08.2021 ob 23:05

Sem jih poskusila že kar nekaj – vse vržen denar stran.

Edina, ki je res FANTASTIČNA, je Lily Soft Musk, sem nabavila kar 4, za vsak slučaj, če bi jo ukinili. 🙂

Mary nepr, 25.08.2021 ob 19:29

Avon parfumov ne poznam, ceprav so parfumi bolezen pri nas doma. :)))

Nuxe vsi trije, narcisco r. Narcisco, coco in st.5  od coco chanel, cartier la panthere, od ysl libre,mon paris,yuresse, black opium, od givenchy demon crni in le secret, irresistible, l indernit, hot couture, od Lancome idole, miracle, od armani armani si, in love with you, od hermes 24 f..,twilly, caleche in drugi, guerlain sparkling buket, samsara, bvlgari srebrn,   itd.

posebnezi

T. Terenzi kirke, Roja danger, nasomotto narcotic, de marly athalia in meliora,van cleef in A. Reve, royal crown flair,  C. Christian kraljica ana VII,  creed royal princes, penhaligons itd

in obvezno in nepogresljivo jil sander sun in gloria vanderbilt – vonja iz  moje mladosti, custveno navezana nanju :)))

Kar se tiče parfumov, moj komentar:

Od Narciso R. (ne narcisCo – brez drugega C kot piše avtorica):  samo Poudree, pogojno. Mogoče. Mah, niti ne. Škoda denarja…

Chanel: žal zelo slab, ‘za množice’, preveč razredčen , neobstojen…  mogoče samo pogojno Chanel Chance, zaradi edinstvenosti in drugačnosti. Mah, ,,,. niti ne.

YSL: Black Opium. JA, Klasika.

Cartier: ni več omembe vreden, žal. Škoda denarja.

Lancome: Idol in Miracle – NE; plain Jane. Poeme –  JA!! Original Poeme iz 90’s, kjer (če) ga je še mogoče dobiti na EBayu. Današnji Poeme iz Mullerja je samo senca originalnemu iz 1995.

Armani: katerikoli: mah, ja, ja, ok…,  pač cheap Balkan party varianta everyday use. Blah. Ni vredno omembe. Nekaj kakor guess teniske, ki jih kaže 90% vseh  na IG.

Bvlgari: NE, žal trenutno noben več. Srebrn (Cristalline) je žalost od žalosti. Vodena žalost.  Vsi ostali so žalost za se zjokat.

Nasomatto Narcotic (pravilno je NasomAtto in ne NasomOtto, kot piše avtorica posta): Najboljši od vseh omenjenih v postu. Je ok. !!

Drugače pa, moj osebni izbor najboljših dišav vseh časov, ever:

1. BLV – Bvlgari woman modri (najboljši parfum vseh časov), temno modri- dobiš ga še lahko na EBayu, če imaš srečo in kar precej financ 🙂

2 Bvlgari Omnia (original, rjavi) – podobno kot zgoraj, na drugem mestu (žal je opuščen) Poseben. Nenavaden. Originalen.

3, Chloe.

4.  Le Feu D’Issey light (Issey Miyake) .  Redka perla.

Težko še kje dobiti …

5. Dune. Christian Dior, Brezčasen.

6. 4771 Original. No comment needed.

7. Robert Piguet, Casbah. Wow!!

8. Soft Lily (Avon)

9. Truth (Calvin Klein)

10. Pleasures (Elizabeth Arden).

CherryCola, 26.08.2021 ob 02:36

Kar se tiče parfumov, moj komentar:

Od Narciso R. (ne narcisCo – brez drugega C kot piše avtorica):  samo Poudree, pogojno. Mogoče. Mah, niti ne. Škoda denarja…

Chanel: žal zelo slab, ‘za množice’, preveč razredčen , neobstojen…  mogoče samo pogojno Chanel Chance, zaradi edinstvenosti in drugačnosti. Mah, ,,,. niti ne.

YSL: Black Opium. JA, Klasika.

Cartier: ni več omembe vreden, žal. Škoda denarja.

Lancome: Idol in Miracle – NE; plain Jane. Poeme –  JA!! Original Poeme iz 90’s, kjer (če) ga je še mogoče dobiti na EBayu. Današnji Poeme iz Mullerja je samo senca originalnemu iz 1995.

Armani: katerikoli: mah, ja, ja, ok…,  pač cheap Balkan party varianta everyday use. Blah. Ni vredno omembe. Nekaj kakor guess teniske, ki jih kaže 90% vseh  na IG.

Bvlgari: NE, žal trenutno noben več. Srebrn (Cristalline) je žalost od žalosti. Vodena žalost.  Vsi ostali so žalost za se zjokat.

Nasomatto Narcotic (pravilno je NasomAtto in ne NasomOtto, kot piše avtorica posta): Najboljši od vseh omenjenih v postu. Je ok. !!

Drugače pa, moj osebni izbor najboljših dišav vseh časov, ever:

1. BLV – Bvlgari woman modri (najboljši parfum vseh časov), temno modri- dobiš ga še lahko na EBayu, če imaš srečo in kar precej financ 🙂

2 Bvlgari Omnia (original, rjavi) – podobno kot zgoraj, na drugem mestu (žal je opuščen) Poseben. Nenavaden. Originalen.

3, Chloe.

4.  Le Feu D’Issey light (Issey Miyake) .  Redka perla.

Težko še kje dobiti …

5. Dune. Christian Dior, Brezčasen.

6. 4771 Original. No comment needed.

7. Robert Piguet, Casbah. Wow!!

8. Soft Lily (Avon)

9. Truth (Calvin Klein)

10. Pleasures (Elizabeth Arden).

Parfum oz vse kar ima vonj (ja tudi vonj deodoranta, mleka za telo itd.) je delikatna stvar. Isti parfum na dveh ljudeh disi ali smrdi razlicno. Ni zanic parfumov, so samo parfumi , ki so zanic npr na meni ali na tebi. :))

Ti ki sem jih nastela jaz so dobri na meni. Recimo modri bvl na meni ni dober, ceprav je drugace krasen ampak to nic ne koristi, ce ga ne mores uporabiti razen ce ga imas za okras. Skozi leta sem probala res svasta, tudi obdobja (razlicna zdr stanja in hormonske spremembe) lahko spremenijo tvoj najljubsi vonj v ne prevec ljubega. Tudi kadar imas menst.parfum ne disi cisto enako, ce le malo eksperimentiras in imas dober nos hitro lahko popredalckas za kdaj je kateri parfum da in kateri ne. Tudi po zimi lahko disi drugace kot poleti itd.To je res stvar okusa in posameznika (in tudi njegovega trenutnega stanja)

Vsaka zenska mora zase in vsak moski zase najti svoj vonj ali vec njih.

Meni najljubšega Narciso R.  “essence”  srebrna steklenka so pa prenehali delat pred leti 🙁

http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Essence-5321.html

V liniji ni nobenega  podobnega, niti drugega ne najdem  enakega s tistim tipičnim pudrastim, ne sladko in ne rožasto dodatnim podtonom, kot ga imajo podobni – na ebayu pa po 500 eur prodajajo še zbirateljske kose. Toliko pa na dam.

Pri negi in higieni ne šparam. Porabim pač toliko kolikor rabim in kupim tisto, kar želim, kupujem zame kvalitetne izdelke.

Kozmetike pa ne kupujem, ker se ne šminkam, ne rabim.

Parfuma pa nisem nekaj let kupila, ker ni bilo želje po njem. Letos pa mi uč ujame moj parfum iz preteklosti, ga špricnem na zapestje, vonj še vedno omamen in sem si ga kupila. En in edini pač ?, sem zvesta.

Na leto porabim 1 parfum, (50e), 5 zobnih sceth curaprox (skupaj 20e), cca 4 zobne paste Hofer (skupaj 4e), 2 kremi za obraz Afrodita (skupaj cca12e), šampon recept 2x (8e), balzam loreal 2x (7e), milo za telo in roke hofer cca 6kom (5e), dezodorant 4x (12e), puder 3x (21e), masakra maxfactor 2x (10e)

Skupaj 160e na leto. Na mesec je to 13e. Veliko tega kupim, ko je akcija 1 plus 1 gratis, tako da se toliko ni. Wc papir in vlozke med to ne štejem, kupim vse v hofru, cca 6,7e na mesec ?‍♀️.

Js porabim 10€ na mesec za kozmetiko. S tem denarjem si kupim tuš gel, šampon, zobno kremo, deodorant in losion za kožo. To je vse kar potrebujem.

p.s. kupujem znamke v drogeriji, ki so manj znane, vendar imajo vse certifikate, saj ne mislim biti donator športnikom z več miljonskimi pogodbami. Kdor ima farmacevtsko izobrazbo lahko preprosto prebere tiste glavne sestavine, npr zobna pasta in ugotovi, da te manj znane imajo včasih še večjo količino “taprave” snovi. Kdor kupuje drage stvari je nekako tako kot nam je pred leti rekel znan estetski in plastični kirurg, da meče denar skozi okno, ker za določene snovi niti ni dokazano da prehajajo dermis.

Kar dosti porabim za kozmetiko, pač svojemu budgetu primerno. Itak se pa lepo pride čez tudi z ugodnimi kremami. Sama dam nekje 0koli 20 € za serum, 30-50 € za kremo, parfume imam rada od Jo Malone, zelo rada si privoščim L’Occitane, čeprav je res precenjen, ampak kakšna mandljeva krema za telo tako diši …

Kar se same učinkovitosti tiče, bi rekla, da sta za normalno kožo brez nekih posebnih težav pomembna samo SPF in lekarniški retinoidi, vlažilna krema je lahko pa katerakoli, tako da si kupim bolj za crkljanje … ker lahko.

dekorativa en puder za eno leto in eno rdecilo za lica kasne dva tri glose

nega garnier 2v1 /2 na mesec

sampon balzam /kos vsakega mesec

Anonimno 5903, 28.09.2021 ob 20:13

Js porabim 10€ na mesec za kozmetiko. S tem denarjem si kupim tuš gel, šampon, zobno kremo, deodorant in losion za kožo. To je vse kar potrebujem.

p.s. kupujem znamke v drogeriji, ki so manj znane, vendar imajo vse certifikate, saj ne mislim biti donator športnikom z več miljonskimi pogodbami. Kdor ima farmacevtsko izobrazbo lahko preprosto prebere tiste glavne sestavine, npr zobna pasta in ugotovi, da te manj znane imajo včasih še večjo količino “taprave” snovi. Kdor kupuje drage stvari je nekako tako kot nam je pred leti rekel znan estetski in plastični kirurg, da meče denar skozi okno, ker za določene snovi niti ni dokazano da prehajajo dermis.

najpomembnejše ne uporabljaš.izdelke za nego obraza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close