Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice koliko denarja boste letos namenili za dopust

koliko denarja boste letos namenili za dopust

Mi smo 5-članska družina, otroci stari 1,4 in 6.
Rezervirali smo hotel na Krku za 5 dni, kar nas pride cca 650€, plus prevoz in še kakšen sladoled, kaj za prigriznit čez dan…, recimo, da bo vse prišlo cca 1000€.

Pa vi?

Nix.

Ne, ker ne morem. Ker lahko.

Letujemo tako, da nam zadostuje en regres za nastanitev, potne stroške, kak izlet. Hrane ne računam zraven, ker jemo tudi doma, tako da bi jo kupovala v vsakem primeru.

Eden teden apartma v Dolomitih in 6 dni hotel na morju. Skupaj okoli tri tisočake.

Mi smo v kampu.Pavšal z vodo in elektriko 2200, ostalo za hrano, pijačo in bencin.Na pavšalu nas je 6.Gremo, kadar imamo prosto in kakor se nam zdi.
Smo pa v Istri.20 minut čez mejo.

Računam dobrega jurja za najem aprtmaja v Dalmaciji, pot, hrano in vse kar gre zraven, midva in še en par, večino stroškov krijeva midva, končni račun odvisen tudi od kake fensi restavracije, kjer znava zapravit tudi 400€ za razvajanje štirih oseb, to bi bil dodaten plus na osnovni znesek…

Za najem apartmaja, v Dalmaciji, za en teden 300€. Smo pa trije, dva odrasla in otrok.
Plus prevoz in hrana, ampak, kot je že napisano, jemo tudi doma.

Trenutni plani so 1 teden zimskih, kratek skok za prvomajske, 2 tedna poleti ter 1 teden ali krompirjeve ali novoletne. Skupaj nas bo okvirno prišlo 13.000 Eur

Zimske 6 dni smučanje Avstrija – 2500
Prvi maj 6 dni – Toscana s kamperjem cca 3000
Poletje – tri tedne kampiranja cca 2000
Jesenske – še ne vemo

800 e, soba na slovenski obali v hotelu s polpenzionom, 2osebi, 7 dni. V Hrckolandijo ne grem vec.

Enako petclanska druzina z otroki starimi 3, 6 in 9 let. Zacnemo v petek in se zapeljemo do Leipziga v zivalski vrt, kjer tudi prespimo. V Soboto se zapeljemo do Blatnega jezera, kjer ostanemo se v nedeljo. V ponedeljek se odpravimo proti Vodicam, kjer nato ostanemo dva tedna. V ponedeljek (po dveh tednih) se nato odpravimo na (enodnevni) ogled Dubrovnika, prespimo nekje na Bosanski strani (Trebinje) in se nato naslednji dan malo panoramsko (s postanki ob Neretvi, ipd.) odpravimo do dedka in babice v BiH. Cetrti teden v ponedeljek pa na obisk k babici in prijateljem v Slovenijo za nekaj dni in potem v cetrtek spet pocasi nazaj na sever. Vmes se ustavimo na Chimsee (cetrtek in petek), nato pa v soboto pocasi domov. Budget ca. pet tisocakov.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Kot zadnjih 8 let. 0€. Ker mi finance ne dopuscajo.

Letos greva za 3 tedne v mobilko na hrvaško, kar bo cca 2500 po tamalem.

Iskreno – boli me srce dati toliko denarja za hrvaško, ker sem za take zneske navajena it dalj in bolj eksotično, ampak letos bova takrat v 6/7 mesecu in ne bova eksperimentirala, želiva si pa ornk dopust pred prihodom novega družinskega člana 🙂

Enako petclanska druzina z otroki starimi 3, 6 in 9 let. Zacnemo v petek in se zapeljemo do Leipziga v zivalski vrt, kjer tudi prespimo. V Soboto se zapeljemo do Blatnega jezera, kjer ostanemo se v nedeljo. V ponedeljek se odpravimo proti Vodicam, kjer nato ostanemo dva tedna. V ponedeljek (po dveh tednih) se nato odpravimo na (enodnevni) ogled Dubrovnika, prespimo nekje na Bosanski strani (Trebinje) in se nato naslednji dan malo panoramsko (s postanki ob Neretvi, ipd.) odpravimo do dedka in babice v BiH. Cetrti teden v ponedeljek pa na obisk k babici in prijateljem v Slovenijo za nekaj dni in potem v cetrtek spet pocasi nazaj na sever. Vmes se ustavimo na Chimsee (cetrtek in petek), nato pa v soboto pocasi domov. Budget ca. pet tisocakov.
[/quote]
kot zgleda vsake 3 leta naskočiš Lepooko ☺
A si za letos že oddelal ☺

kako ti je pa ratalo tipa “napumpat” ☺

kot zgleda vsake 3 leta naskočiš Lepooko ☺
A si za letos že oddelal ☺
[/quote]

Mah, kje. Se sparam za dopust. 😉

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Glede na to, da sta še sama in ti očitno v kakem 5. mesecu nosečnosti ali še manj, zakaj ne gresta zdaj maja in praktično kamorkoli, edino nekam, kjer se lahko grdo okužiš s čim, jaz ne bi ravno rinila?

Ker imava v lasti vse mogoče variante za dopustovanje, so tekoči stroški minimalni, tu in tam kaka prenočitev v kampu ali marini.
Po mojem na leto za vse potovalne vikende, praznike, dopuste porabiva dva ali tri tisočake za bencin, cestnine, večerje, vstopnine, spominke.

Smo štirje, odrasla + predšolska otroka. Naš dopust traja 14 dni, 2 dni bomo doma za priprave, 2 dni si bomo privoščili kakšen izlet po SLO, za 10 dni gremo pa na HR morje. Vse skupaj bomo za apartma, prevoze, hrano, oglede… odšteli en cel regres.

[/quote]

Imaš prav, vzamem nazaj, neumno sem napisala :))

Glede na to, da sta še sama in ti očitno v kakem 5. mesecu nosečnosti ali še manj, zakaj ne gresta zdaj maja in praktično kamorkoli, edino nekam, kjer se lahko grdo okužiš s čim, jaz ne bi ravno rinila?
[/quote]

Ker zdajle on ne bi mogel dobiti toliko dopusta v kosu, pa tudi nimam prave želje noseča riniti nekam daleč oz. po nekem raziskovanju. Ne vem, občutek mi pravi, da je letos čas za ležanje pod borovčki in roštilj. 🙂
Saj eksotika ne bo nikamor pobegnila ta čas, a ne 🙂

[/quote]

Sam res, za crknt:)

Kamp, prikolica (vsa oprema). Nastanitev nas pride za 10 dni cca 380 € (+ TT).
Za hrano bo šlo pa tudi cca. 150 €. Prevoz je 80 €. Skupaj cca. 600-700 € za 10 dni.

Za glavni dopust 2x 10 dni porabimo 2x 1000 eur, s tem, da nismo v hotelu, ker nam ne odgovarja.

Potem pa še 2 x letno za 5 dni krajši oddih vsak caa 1000.

Za glavni dopust 2x 10 dni porabimo 2x 1000 eur, s tem, da nismo v hotelu, ker nam ne odgovarja.

Potem pa še 2 x letno za 5 dni krajši oddih vsak caa 500.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close