Koliko časa v hladilniku …
V nedeljo (v novembru) bomo praznovali sestrin in moj rojstni dan. Ker bom že od petka zjutraj odsotna in mi bo v nedeljo šele dopoldan uspelo priti v Maribor, me zanima, koliko časa lahko torta počaka v hladilniku (torti bi namreč rada naredila prej).
Za čokoladno me ne skrbi, vendar pa bi rada naredila tudi še eno “nečokoladno” in nimam pojma, kakšna naj bo, da bi jo lahko naredila že v četrtek in bi bila seveda v nedeljo še vedno dobra.
Ima kdo kakšno idejo?
Smetanove sploh ne delaj, saj se smetana zelo hitro navzame vsakega vonja. Morda le biskvit, sadje, žele… Jaz je toliko vnaprej sploh ne bi delala. Kaj pa sladoledna, v zamrzovalniku bi pa zagotovo počakala…
Lepo praznovanje, tudi pri nas eden praznuje v začetku novembra.
VSE NAJBOLJŠE!
Vladka
V MB imajo definitivno eno zelo super slaščičarno in sicer na poti proti Mariborskem Pohorju-proti Snežnem stadionu. Je na desni strani, predno se začne cesta vzpenjati. Dokler sem še delala v MB, smo sodelavke redno zahajale tja na tortice. Najboljše je vsekakor torta Amaretto.
Boljše, da tokrat kupiš torto, kot pa da kdo zboli…Moje mnjenje pač.
Joj, ko pa tako sovražim kupljene torte, sploh če gre za moj rojstni dan :(((
Verjetno bom nekako poskusila biskvite speči v petek in jih shraniti v hadilnik, kreme pa narediti v nedeljo … upam, da mi bo časovno uspelo.
Ja, Pohorska ima krasne torte … Mimogrede, menda so tudi v Piki Nogavički (Hočko Pohorje) krasne … je že kdo naročil pri njih? Imajo v nedeljo odprto?
staša,
kaj pa če bi torto zamrznila? Če bi jaz bila v takšni situaciji kot ti, bi naredila takole: eno sacher, ki je ne rabiš at zamrznit, če boš pekla v petek; in pa eno Schawarzwaldsko, ki bi jo dala zamrznit. Moj recept za schwarzwaldsko lahko tukaj poiščeš z iskalnikom, pa tudi na KulSlo sem ga poslala…in je IZREDNO dobra torta, malo modificirana, z dodatkom skute 🙂 In še to – če jo boš delala, ne uporabljaj rastlinke smetane, samo živalsko in malo želatine za vsak slučaj 😉 Če daš tole torto zamrznit, jo potem samo nekaj uric prej vzameš iz zamrzovalnika, lahko jo še okrasiš s čokoadnimi trikotniki in smetanovimi rožicami, in potem navali narode. :)))
Pa vse najboljše obema 🙂
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.