Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko časa se kuha koruza?

Koliko časa se kuha koruza?

Živjo!

Zanimam me, če kdo ve koliko časa se kuha koruza, taka še neoluščena. Pa tudi koliko časa se peče, če se odločimo za pečeno koruzo?

Najlepša hvala,

Daya

[attachment=0]Milk-And-Honey-Corn-Horizontal-6.jpg[/attachment]

Kuham jo 25 do 30 min. Vodi dodam sol, malo sladkorja in margarino.
Njami. 🙂

Ali kuhaš navadno ali sladko koruzo?

obe morata biti mlečni….sladka se kuha cca 4-5 minut v slanem kropu, mislim, da za navadno velja isto

ko jo pečeš pa takole: enakomerno jo obračaš nad ognjem in ko začne cvrčati (pač prisloniš blizu ušesa…pa ne preblizu hehehehe) je pečena:)))))

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

navadna koruza ima slabo lastnost, da dlje ko jo kuhaš bolj škrobnata je (izgublja sladek okus….vsaj takšne so moje izkušnje)…….25-30 min se mi zdi preveč…sicer pa lahko vmes probaš:))))))

….poleg tega jo je najbolj skuhati v slani vodi in nato narahlo premazati z maslom ali margarino in še povrh nalahno posoliti……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

pozdravljeni tudi danes je moj prvi piknik letos zato sem se tudi jas kot vsi ostali odločila da pečem koruzo . eno je sicer pojedel moj pes vendar je še vedno ostalo nekaj za mene. kot pa tudi veste rada jem koruzo . kuham jo v posodi ki je soljena – not je tudi voda potem postim da se kuha in ko opazim na oko da je pečena jo vzamem ven . simpl ko pasuul 😉 lp vaša otilija

Mlečno, mlado koruzo kuham recimo 5-10 min. Za razne solate kupim zamrznjeno v zrnju. To vržem v osoljen krop in kuham le minuto,dve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close