Koliko časa mačka žaluje
Koliko časa mačka žaluje
Naša najdenka, ki je imela enega mladiča, je ostala sama. Mladič je star 11 tednov in pol. Oddali smo ga včeraj dobrim in izkušenim ljudem. Ampak mama muca zdaj žaluje za njim. Glede hrane ni sprememb, ampak hodi po hiši, ga kliče, ali pa leži kot kupček nesreče. Tisti z izkušnjami, koliko časa bo trajalo njeno žalovanje?
Zakonsko določena meja za oddajo mladičev iz legla je 12 tednov. Tudi iz razlogov lažje ločitve, se pravi čas, ko mačka že odstavi/odstavlja mladiča od dojenja, se pravi manjša možnost mastitisa, čas, ko ga tudi sicer začne nekako odganjati – pripravljati na samostojno življenje, ko ima mladič za sabo že prvo cepljenje, dovolj razvit imunski sistem (ki se ob spremembi okolja dostikrat poruši) itd. Dejansko pa mladič postaja samostojen nekje pri starosti 6 mesecev. Zato npr. mačke od vzrediteljev velikokrat dobite starejše in ne takoj, ko jim zakon to omogoča.
Kar se zgornjih dveh tiče – poskusite ju zamotiti. Z igro, več crkljanja itd.
Jaz ga ne bi dala dokler ga ne bi mama muca sama začela odrivati od sebe. Njeno žalost mora biti strašno hudo gledati, uboga muca 🙁
[/quote]
Saj ga je zadnjih par dni, oziroma, če je prišel k njej, ga je večkrat ignorirala in se mu umaknila v drug prostor. Očitno je hotela imeti mir pred njim. Po drugi strani sta včasih spala še skupaj in se igrala skupaj.
Težko je dobiti dobre ljudi, ampak se nam je preko znancev odprla možnost, da ga oddamo res dobrim ljudem z veliko izkušnjami, ki jih za povrh še enako razvajajo kot mi in zato smo izkoristili to redko priliko.
Muca pa žaluje. Koliko časa bo tako? Kakšen dan, nekaj dni, cel teden ali dlje? Saj jo zamotimo, a ni tako kot prej.
Me je groza pomisliti, kako je mladičku hudo. Je pa tak vesel, živahen fant, pripravljen za vsako mačjo neumnost, zato mislim, da se bo dobro vživel v njihov živalski vrt dveh hišnih mačk in psa.
Forum je zaprt za komentiranje.