Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko časa boli rana po izruvanju zoba?

Koliko časa boli rana po izruvanju zoba?

Sprašujem zato, ker mi je zobozdravnik prejšnji teden izril modrostni zob – ambulantno, ne operacijsko. Zob mi je izril, ker me je tisti predel bolel, pa tudi grdo je rasel, tako da je bilo nujno. Bolečina se mi je vrnila takoj, ko je lokalna anestezija popustila.

Ker me je še vedno zelo bolelo, sem šla rano tekom tedna pokazat zobozdravniku še dvakrat, rekel je, da se ok celi, ampak me še vedno zelo boli. Bolečina naj bi bila od rane. Jemljem lekadol, drugih zdravil zaradi nosečnosti ne smem jemati. Enkrat so mi že izrili modrostni zob, ampak je bila bolečina minimalna, ker sem lahko vzela nalgesin.

Koliko časa boli taka rana v povprečju, če se ne jemlje nobenih zdravil proti bolečinam?

Mene je nehalo bolet naslednji dan. In tudi takoj se je začelo celit. Naslednji dan sem že normalno jedla.

Pred dvema letoma sem imela probleme z enim zobom zadaj. Ker sem imela zavite korenine, sem šla v Postojno h enemu zobnemu kirurgu, ki mi je izpulil zob, se je pa dobesedno “ulegel” name, da ga je lahko povlekel ven. Bolelo me je dolgo časa in sem še večkrat šla h zobozdravniku, da so mi v tisto rano dajali zdravilo. Zelo dolgo časa je trajalo, da se je rana zarasla, ker je bila luknja izredno globoka. Vprašaj v zeliščni lekarni – kolikor mi je znano, je včasih obstajal “slez”, kar se je skuhalo in potem s to vodo (mlačno) izpiralo. Boš videla kako bo, zaradi nosečnosti pa jemlji čimmanj tablet. Vsekakor se posvetuj v lekarni, kaj lahko vzameš. Srečno!

Tudi jat sem imela zavite korenine, obakrat je puljenje (ambulantno) trajalo po celo uro. Bolelo pa še kakšne 3 tedne, bolj čeljust kot sama rana.

==================================================== Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.

To je pa to, ker hodite k šalabajzerjem. Treba je iti k dobremu (ne kateremukoli) zobnemu kirurgu. Potem ne boli nič in se hitro celi, pa še v petijh minutah si gotov, ne pa eno uro! Vajenci brezvezni!

Ko je injekcija spustila, me ni več bolelo.

Rane po puljenju zoba ne smeš izpirati, to so ti menda povedali, tako da nekateri, če niste bili na puljenju, ne pametujte. Zna pa nastat problem pri celjenju v nosečnosti, da se počasneje celi. Sicer pa lahko vzameš tudi do 5 lekadolov. Lahko pa pišeš Pušenjaku na forum, ti bo rekel, da lahko vzameš celo Analgin, Tramal in Zaldiar v primeru močnejših bolečin, nalgesina in coldrexa pa absolutno ne.

Jaz sem to ravno pred kratkim dala skozi. Pribl. 2-3 ure po injekciji, ko se mi je začela rana malo oglašati z bolečino sem pojedla 2 nalgesina in to je bilo to.
Res pa je, da tisti dan nisem potem razen pudinga jedla nič več, da ne bi kakšen delček trde hrane zašel v luknjo. Tudi ni priporočljivo, da se tisti dan umiva zobe, tako da sem tudi to izpustila.
Naslednji dan sem še pazila, da nisem jedla kakšne pretrde hrane in da sem jedla na drugi strani, enako z umivanjem zob, potem pa je bilo od 3. dne naprej vse tip top, aha, bolečine pa že prej res nobene.
Tako da lahko da si kaj pojedla, je morda zašel kak delček hrane v luknjo in je prišlo do vnetja. Če je bolečina še vedno huda, pojdi nazaj in poskušajta z zobarjem odkrit razlog bolečine.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Čas je da greš nazaj k zobozdravniku, jaz ti svetujem da ne greš takrat ko tvoj dela ampak pozno popoldan v dežurno (katerikoli je pri vas dežuren) in povej da te po malem boli že cel teden, da par ur nazaj je postalo nevzdržno. In naj drug pogleda kako in kaj. Definitivno te ne bi smelo več boleti – kaj je narobe pa točno ne vem, mora pa ugotovit zobozdravnik! Svojemu ne hodi ker ne morem ocenit drugače ali je šalabajzer ali ne. Pa tudi ni časa je tvoje zdravje pomembnejše! Torej, zob oziroma rana seveda mora nehat bolet najkasneje v treh dneh. Seveda če ješ ali po njej žokaš zaboli ampak konstantne bolečine ne bi smelo biti. Moja svakinja je čakala en teden ker so ji rekli da lahko malo boli par dni. Seveda ni vedela kako in kaj, jedla protibolečinske tablete cel teden dokler ji nisem rekla naj spoka nazaj in to nujn. Rezultat – celotna dlesen okoli rane zagnojena, prav tako je gnoj in okužba prišla do čeljustne kosti. Dobila je antibiotike in menjavo traku vsak dan cel teden da se je okužba umirila. Ker seveda v nosečnosti ni fino zobat kakršnihkoli tablet ti svetujem da greš nazaj in mogoče se še da lokalno umirit morebitno okužbo. Ne trdim da je pri tebi tako da ne boš panična ampak želimo preprečit da bi bilo a ne 🙂 Torej brez panike, z otrokom ne bo nič narober ker je predobro zaščiten. Če je tvoj zobozdravnik popoldan pa pojdi kar zdaj preden začne delat k drugemu. V glavnem ne čakaj, pregledati ti absolutno morajo in ugotoviti zakaj te boli. Možno tudi da ni vnetje in je kaj drugega ampak vseeno moraš dobiti odgovor kaj. Pa dobro zrihtaj in brez panike ker ni potrebna! 🙂

Aja pa za ekstrakcijo hodit kirurgu?ja potem pa ni čudno da je toliko čakalnih dob a ne? Se sploh ne čudim več. VSAK zobozdravnik mora biti sposoben izpuliti zob in zobne korenine, na kirurgijo spadajo zapletene ekstrakcije!! Ne pa takšne kjer prime zob in je v minuti zunaj!!! Je pa res da se zobozdravnikom ne ljubi s tem ukvarjat in potem samp pišejo napotnice za kirurgijo! In potem ljudje čakajo kot butlji za tiste dve minute! Če je zobozdravnik šalabajzer seveda ni sposoben tega naredit in boljše da greste na kirurgijo, če je sposoben seveda za to ni nobene potrebe! Govorim seveda spet o enostavnih ekstrakcijah kot je bila pri avtorici. Da pa vsak majmun tule pametuje in za en zobek za dve minutke skače specialnistom je pa bizarno!! In potem se še hvalite s tem ali kaj? Bodite raje tiho no nekatere ker se samo smešite!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close