Koli casa velja potrdilo o cepljenju
Kakor navajajo Slovenske novice, naj bi ga. Logar izjavila: Trenutno se za zagotavljanje sistema PCT pri pogoju cepljenja upošteva, da ima oseba tak status še devet mesecev od polnega cepljenja. Po besedah Logarjeve je na posvetovalni skupini za cepljenje pri NIJZ, ali bodo podaljšali veljavnost cepljenja, sicer bo veliko ljudi, ki so bili zgodaj cepljeni, ostalo brez statusa cepljenega, če se ne bodo odločili za tretji odmerek. Pri tem pa je opozorila na raziskave, ki kažejo, da se po osmih mesecih od cepljenja začne koncentracija protiteles zmanjševati.
iDESI603, 14.09.2021 ob 18:05
Kakor navajajo Slovenske novice, naj bi ga. Logar izjavila: Trenutno se za zagotavljanje sistema PCT pri pogoju cepljenja upošteva, da ima oseba tak status še devet mesecev od polnega cepljenja. Po besedah Logarjeve je na posvetovalni skupini za cepljenje pri NIJZ, ali bodo podaljšali veljavnost cepljenja, sicer bo veliko ljudi, ki so bili zgodaj cepljeni, ostalo brez statusa cepljenega, če se ne bodo odločili za tretji odmerek. Pri tem pa je opozorila na raziskave, ki kažejo, da se po osmih mesecih od cepljenja začne koncentracija protiteles zmanjševati.
A si cepljen? Zanima me iz čistega firbca….
veš, 14.09.2021 ob 19:39
Ustava, zakon in deklaracija o človekovih in otrokovih pravicah ti pravijo, da tega nimaš pravice spraševati.
Lahko vprašam. Če bom dobila odgovor ok če ne pa tud ok. Njegova odločitev.
Men ni problem povedat, da nisem cepljena in to povem tudi v živo nekateri stopijo korak dva stran (običajno cepljeni) nekaterim pa je vseeno.
Sam sem seveda cepljen.
Mislim pa, da se tu mesajo jabuka in hruške, kot se temu reče. Cepljenje v večini primerov ni neka individualna odločitev, ampak gre za kolektivni ukrep, ki je v interesu neke družbe.
Od tega, ali sem jaz kot posameznik cepljen, nimam veliko ne jaz, ne slovenska družba. V danih razmerah bi potrebovali, če se ozremo na do sedaj znane podatke o nalezljivosti, obolevnosti, itd., vsaj 90 odstotno precepljenost, da bi tale reč bila kolikor toliko obvladljiva.
Pri tem smo sploh takšni, kot sem jaz, ki veliko potujemo, sploh nekako med prvimi, ki naj bi se cepili, saj svet kot “globalna vas” v tem pogledu še dodatno “širi meje” slovenske družbe onkraj lokalne zamejitve problema.
Ljudje mešajo individuano pravico do izbire načina zdravljenja s kolektivno dolžnostjo varovanja javnega zdravja. Cepljenje praviloma sodi v slednjo kategorijo. Ampak, da ljudje to mešajo, me ne čudi, saj ima le redkokateri posameznik na voljo vse informacije in znanje za takšno odgovorno odločitev. Kar me pa zelo čudi je to, da državni vrh, ki je zaradi nekega patogena bil prisiljen praktično ustaviti državo, sedaj odlaša s to dolžnostjo in ne uvede obveznega cepljenja.
iDESI603, 14.09.2021 ob 22:11
Sam sem seveda cepljen.
Mislim pa, da se tu mesajo jabuka in hruške, kot se temu reče. Cepljenje v večini primerov ni neka individualna odločitev, ampak gre za kolektivni ukrep, ki je v interesu neke družbe.
Od tega, ali sem jaz kot posameznik cepljen, nimam veliko ne jaz, ne slovenska družba. V danih razmerah bi potrebovali, če se ozremo na do sedaj znane podatke o nalezljivosti, obolevnosti, itd., vsaj 90 odstotno precepljenost, da bi tale reč bila kolikor toliko obvladljiva.
Pri tem smo sploh takšni, kot sem jaz, ki veliko potujemo, sploh nekako med prvimi, ki naj bi se cepili, saj svet kot “globalna vas” v tem pogledu še dodatno “širi meje” slovenske družbe onkraj lokalne zamejitve problema.
Ljudje mešajo individuano pravico do izbire načina zdravljenja s kolektivno dolžnostjo varovanja javnega zdravja. Cepljenje praviloma sodi v slednjo kategorijo. Ampak, da ljudje to mešajo, me ne čudi, saj ima le redkokateri posameznik na voljo vse informacije in znanje za takšno odgovorno odločitev. Kar me pa zelo čudi je to, da državni vrh, ki je zaradi nekega patogena bil prisiljen praktično ustaviti državo, sedaj odlaša s to dolžnostjo in ne uvede obveznega cepljenja.
Čestitke.
Ti boš s temi dozami živel še po smrti.
Zame ti ne narediš popolnoma nič in mešaš jabolka in hruške.
Da sem jaz zdrava, zase in za mojo družino prispevam edino in edino jaz. Ti kvečjemu raznašaš virus klateč po celi Evropi in Balkanu.
Svojo kolektivno pripadnost obdrži zase, me prav nič ne tangira.
Svoje zdravo telo ne bom nikoli podvrgla kemiji, zato, da boš ti zadovoljen. Uživaj zase.
Ne spiš mirno? Tvoj problem, če so te zavedli.
Prvič, drugič, tretjič petič.
Čin čin.
Vendetta, 14.09.2021 ob 22:33
iDesi nehaj, polula se bom. Kolektivni ukrep, individuum ni pomemben. Kakšne to streljaš. Vse kar si v življenju uspel je, spoznati nekaj pomembnih besed, ne znaš pa jih še ustrezno povezati.
Odlično povedano. Kup visoko zvenečih floskul, za katerimi se skriva velika praznina, kot produkt omejenega razmišljanja in ozkega duha.
Pozdrav soncu, 14.09.2021 ob 22:27
Čestitke.
Ti boš s temi dozami živel še po smrti.
Zame ti ne narediš popolnoma nič in mešaš jabolka in hruške.
Da sem jaz zdrava, zase in za mojo družino prispevam edino in edino jaz. Ti kvečjemu raznašaš virus klateč po celi Evropi in Balkanu.
Svojo kolektivno pripadnost obdrži zase, me prav nič ne tangira.
Svoje zdravo telo ne bom nikoli podvrgla kemiji, zato, da boš ti zadovoljen. Uživaj zase.
Ne spiš mirno? Tvoj problem, če so te zavedli.
Prvič, drugič, tretjič petič.
Čin čin.
Upam, da boš ti, ki te kolektivnost prav nič ne tangira, zavrnila pokojnino in si sama prihranila sredstva za življenje na stara leta. Upam, da ravno tako zavrneš zdravstveno zavarovanje in zase ter svojo družino sama, v celoti in po tržnih cenah plačuješ zdravstvene storitve. In resnično upam, da ne prejemaš otroških dodatkov.
Ker tebe kolektivnost ne tangira.
vatikanske ječe, 15.09.2021 ob 12:30
Sej tudi ko greš v službo ne greš na zdravniški pregled zato, ker bi ti želel, ampak ker tvoj delodajalec to hoče.
Res, ljudje so podebiljeni s tem, kaj vse da je njihova osebna pravica.
Ne, to da niste cepljeni, ni vaša osnovna pravica.
golazen, ti si razlog, zakaj se vas toliko sovraži. Kogaršnja pravica, je potem, če ne moja. Daj povej, te lahko razkosam, ugrabim, te prodam kot belo blago, saj se nimaš pravice temu upirat in se moraš ukloniti moji volji. Pravzaprav, ti prepvedujem dihat.
pozdrav gluposti ne soncu, 15.09.2021 ob 10:35
Upam, da boš ti, ki te kolektivnost prav nič ne tangira, zavrnila pokojnino in si sama prihranila sredstva za življenje na stara leta. Upam, da ravno tako zavrneš zdravstveno zavarovanje in zase ter svojo družino sama, v celoti in po tržnih cenah plačuješ zdravstvene storitve. In resnično upam, da ne prejemaš otroških dodatkov.
Ker tebe kolektivnost ne tangira.
Pozdravljena Glupača.
Jaz si sama, služim svojo pokojnino in sama vplačujem v obvezno in dodatno zavarovanje.
In ga ne koristim, kar sicer lahko rečem hvala Bogu. Ga pa namesto mene koristiš ti Glupača nekoristna. Dozo si prejela zase in ne zame.
Boš že požrla ta knedl, če ne prej, ko boš pešala od kemije. Glupača.
Forum je zaprt za komentiranje.