Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolesarji, pešci in ostali nebodijihtreba – glejte na semaforje!

Kolesarji, pešci in ostali nebodijihtreba – glejte na semaforje!

V LJ se noben pešec, kolesar, sekirar in podobni lenuh ne drži semaforja, temveč gre čez kakor mu paše. Samo ne potem jamrat, če vas kdo zbije 100 na uro!

Se je že spremenil zakon? Da lahko zdaj voziš desno tudi pri rdeči? To bo šele veselo.

Folk je tako nepojmljivo ogaben… Pred kratkim sem ponovno na lastne oči videla rešilca z zvočnimi in svetlobnimi signali počasi peljati, si mislim ? butasto, obrnem naokoli in vsi pešci, kolesarji itd hiteli prečkat cesto ne pohiteti čez prehod, ampak laufat po pločniku proti zebri in hitro izsiljevati rešilca na nujni vožnji!

FUJ! 

Kje pa lahko voziš 100km/h ob zebri?

Zakaj so lenuhi?

Odgovor na objavo uporabnika
kolesarske lenobe, 31.07.2021 ob 18:10

V LJ se noben pešec, kolesar, sekirar in podobni lenuh ne drži semaforja, temveč gre čez kakor mu paše. Samo ne potem jamrat, če vas kdo zbije 100 na uro!

Kot pešec sem se naučil, da ko stojim na zebri in čakam, da se preklopi zelena luč, vedno počakam na voznika, ali bo dejansko ustavil ob rdeči luči. Ker vi lenuhi šoferski zeeloooo radi stisnete gas še potem, ko se že preklopi RDEČA luč na semaforju. Res vedno počakam, ali se bo šofer res ustavil, ko ima rdečo luč, in šele potem prečkam zebro. Toliko.

Zgodilo se mi je že pred letadni, da ko sem prečkala zebro, semaforja tu ni bilo, avto pa je bil še dovolj daleč da sem šla čez. Proti koncu zebre, ko se je avto že približal prehodu za pešce, sem od strahu kar obstala, ker šofer v avtu tisti moment sploh ni gledal na cesto, ampak je nekaj iskal spodaj, ali pa je iskal radijsko postajo….Ko sem videla, da šoferjeva glava ni pozorna na prehod za pešce, ampak nekaj “išče” spodaj, sem obstala. Hvala Bogu je zadnji moment dvignil glavo in se nekaj opravičeval. Tisto njegovo bedno faco sem si zapomnila. Takemu bi vzela izpit takoj.

Anonimno 4811, 31.07.2021 ob 18:39

Folk je tako nepojmljivo ogaben… Pred kratkim sem ponovno na lastne oči videla rešilca z zvočnimi in svetlobnimi signali počasi peljati, si mislim ? butasto, obrnem naokoli in vsi pešci, kolesarji itd hiteli prečkat cesto ne pohiteti čez prehod, ampak laufat po pločniku proti zebri in hitro izsiljevati rešilca na nujni vožnji!

FUJ! 

POPOLNOMA SE STRINJAM, anonimno 4811!

Pešci in ZLASTI kolesarji so OBUPNI!

S kontra smeri  kolesarskr zanalašč zapiram, če mam cajt še to računat, al pa  kkšno skirco. Ustavim na sred prehoda,  da mora žlajfat in se pol smejem, k benti.

Se pa kkšnmu niti pogledat ne da, kr pelje…ja vem, maš  prednost, sam  vedno ne boš name naletu in te bo pojedu…

Sem včasih kolesar in  pogosto motorist, mogoče zato bl natančn pr teh pizdarijah, k sm v avtu.

Mim grede lahko tudi “pravilnega” spregledaš.

Na kolesu sem celo leto in v vseh letih v LJ (15+) nisem bila vpletena v prometno nesrečo.

Vozim po pravi strani, upoštevam semaforje in stop znake (razen na reees prazni cesti), pri zavijanju vedno že dosti pred križiščem nakazujem smer, uporabljam luči in dodatne odsevne nalepke, pozorno spremljam mikro situacijo okoli sebe (pešci iz stranskih ulic, ljudje, ki gredo z busa, razposajeni otroci, psi na fleksijih itd.), predvsem se pa ves čas dobro zavedam svoje šibkosti v primerjavi z avtomobilom, prednost gor ali dol.

hormončič, 31.07.2021 ob 18:13

Se je že spremenil zakon? Da lahko zdaj voziš desno tudi pri rdeči? To bo šele veselo.

Sem zapeljal danes desno ob rdeči luči! V vrsti za mano so skoraj skurili hupe!

Arthur Simon Flegnheimer, 01.08.2021 ob 01:00

Sem zapeljal danes desno ob rdeči luči! V vrsti za mano so skoraj skurili hupe!

A ni tako, da bo to dovoljwno samo v določenih križiščih? Naj bi bila ta posebej označena.  Če niso, si prevozil rdečo luč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close