Kolesarjenje po Novi Zelandiji
Živjo!
Zanima me, če je že kdo šel kolesarit po Novi zelandiji?
Kakšno vreme je tam doli oktobra, novembra in decembra?
Kaj se splača videt in kakšno pot bi bilo najbolje ubrati? Od severa proti jugu in katero stran otoka? Slišala sem namreč, da če greš po južnem otoku po zahodni obali, dosti dežuje, če greš pa po vzhodni obali, pa piha. Kaj pa notranjost otokov?
Hvala za odgovore!
Lp
Haere mai!
Sicer po NZ nisem kolesarila sem pa jo v dveh mesecih prevozila po dolgem in pocez. Osebno mi je lepsi juzni otok, zato priporočam, da priletis v Christchurch in startas od tam naprej (Christchurch se mi je zdelo tudi najcenejse mesto na NZ). Na juznem otoku velja nenapisano pravilo, da ce je na vzhodni obali sonce potem je na zahodni dez in obratno- naceloma pa je zahodni del (okrog ledenikov) precej moker in vlazen.
Vreme se zna zelo hitro menjati- ob 9ih zjutraj sonce, vroče, ob 12 pa dez in hladen veter, noci znajo biti precej mrzle tako da s sabo vzami tudi tople obleke. Na juznem otoku ti priporocam obisk Queenstowna, na severnem pa Rotorue.
Srečno!
Hej,
jaz sem bila tam januarja. Tudi meni je J otok lepši. Priletela sem v Christchurch, nato pa okrog z rentanim avtom. Meni osebno je bilo najbolj mega na fjordih.Če boš šla tja, si pejt pogledat Doubtful Sound, je veliko lepši in daljši od Milford Sounda, ki je čisto skomercializiran.Tam so 3 ovinki, pa si že na Tasmanskem morju.Brezveze.
Šla sem na par urni treking po ledeniku Fox.Nepozabno.Je pa res, da na Z obali dežuje neprestano.Mene je tam zalivalo ko norca.Ubistvu je deževalo čist celo Z obalo, in to kar pošteni nalivi….tako, da imej dobra nepropustna oblačila, če boš šla s kolesom.Queenstown mi ni bil nič posebnega.Jezero kot veliko drugih.Tam lahko zganjaš le športne aktivnosti.
Na S pa je ful lepo ampak zelo smdeče v Rotorui .Tam teče vulkansaka cona in je med drugim ful veliko žveplenih vrelcev.Lepo je tudi v Coromandlu..Težko je opisati vse, ker je tolk stvari.
Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš na mail.
lp
čao
jz ti bom dal mail od mojga prjatla k je tja dol šou 2 let nazaj pa piš njemu OK?
je odkolesaru J in S otok pa bo on najbl vedu sam da ga pokličm
dons smo 1.2. sporočil dobiš jutr 2.2. k ne vem njegovga maila na pamet
AJA PRAV DA JE BLO NORO K MI JE SLIKE POKAZU
DRGAČ SM PA JZ TUD NORC NA BICIKLTRAVELL LETOS GREM U BENELUX ČE TE KEJ ZANIMA OZ ČE ŽE NISI BLA LANI SM BIL PA U ITALIJI ZA TM TI PA LOH VSE POVEM
PIŠ NA palcar@volja.net
JUTR MAIL
CAO!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Tudi meni je bil J otok bolj všeč. Kot so napisali že ostali, je Z obala izredno lepa in zanimiva, a nažalost tudi zelo deževna.
Čeprava sama veliko kolesarim, so se mi kolesarji v N kar smilili:
– na J otoku je malo cest, kar pomeni, da po njih vozi vse od tovornjakov do avtodomov.
– vreme: pogosto piha (res piha, za NZ se veter začne nekje pri 40 kmh) in dežuje
– na Z obali so razdalje med mesti velike (je pa res, da je ob cestah veliko DOC kampov – to so kampi brez tušev, kjer se sam registriraš in plačaš).
Vsekakor pa je NZ ena najleših, če ne celo najleša dežela, ki sem jo obiskala in jo toplo priporočam.
Končno mi uspelo kupiti karto za Novo Zelandijo in to za samo 240.000, kar se mi zdi fenomenalno poceni, sploh ker se bom ustavila še na otoku Fidži. Če koga zanima, naj si gre pogledat na spletno stran Air New Zealand in si pogleda njihove akcije, ampak edino to je, da se da plačati samo z American Express, ker ostale kartice potekajo preko slovenskih bank. Toliko o kartah.
Pa vsem hvala za nasvete! Se že veselim, da jih bom izkoristila.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.