Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kolegica

kolegica

Pozdravljeni. Zanima me vaše mnenje glede tega kar vam bom povedala.
Moja kolegica je zelo vitka, skratka ima res lepo postavo. Zelo me moti, ker ves čas govori samo o tem kaj je, kako lepo postavo ima, kako jo vzdržuje, kako telovadi, kako je vsaki dan v fitnesu, na plavanju, kako teče… Predvsem pa zelo primerja sebe in druge, češ kako se eni zapustijo itd. Čeprav imajo zame ene prav lepo postavo, pa ona ne vidi tako, pač pa vedno najde kakšno napako češ ima prevelika rit, joške, preveč celulita… Le redke so za njo idealne.
Skratka, če ni govora o hrani, postavi ali športu pa mi ves čas govori o njenem “fantu”, pri katerem pa je “zveza” obsojena na propad. Vedno ji lepo svetujem, prisluhnem, vendar mi počasi že vse to preseda, ker se to vleče že najman 5 let. Povedala sem ji že kaj me moti.. pa nič… še kar naprej svoje o postavi, o ljubezni…
Zavedam se da njen način komunikacije in izbiranje vedno napačnih partnerjev izvira iz njenega nezadovoljstva. Rada bi ji pomagala, ker je sicer zelo vredu punca, ampak jaz je enostavno ne morem več poslušat! Poslušat tudi zato, ker vsaj dve tretjini časa govori ona, pa tudi ni kaj preveč dobra poslušalka. Tega se zaveda in o tem sva se že tudi pogovarjali… Ampak meni se ne da ves čas ponavljat.. Pije mi energijo.

Kakšen nasvet?

Pa ti imaš skoraj isti problem kot jaz … moja nonstop govori ali o svojem pesu ali o svoji službi.
Kaj bovi naredli?

Ne vem kaj bova naredli 🙂 Morda pa dobiva od koga, od tukaj, kakšen pameten nasvet, idejo

Lp 🙂

jaz sem imela kolegico, ki je ves čas govorila le o sebi, kaj počela med tednom, kam je šla, s kom je bila, kakšen je njen tip, s kje je, kako izgleda, kok ma hude mišice,…skratka po dolgem in počez vse o njej. ni se ji dalo dopovedati da naj neha. jah kaj sem naredila, poslala sem jo nekam, ker se ji ni dalo dopovedat. če sem jo jaz potrebovala je ni bilo, ni se ji dalo poslušat. ko jo j…vidiva in slišiva se parkrat na leto za 20 minut in to je to pa še takrat gre moj z mano na kavo da jo skos neki sprašuje pa tko, bolj j…u glavo, kok je ženska vesela če jo nekdo kaj vpraša? ajej. jaz se nebi več obremenjevala z njo. kruto ampak drugače ne gre

Pokavsajmo se v troje.

Take kolegice so dobre samo za nekaj: ignorirat. Jaz sem eno svojo skenslala že pred leti, potem sva se selili okrog, 2x tel. št menjala in hvalabogu je ne vidim več, pa tudi će je nikoli več bo prezgodaj. Tralalalala kolk je svet lepši brez težakov in egocentrikov. 🙂

Pa še Oprah je imela pred leti eno oddajo z istimi nasveti, znebit se takega človeka je najboljše za lastno dušo in zdravje.

Vprašaj jo kaj se skriva za samopoudarjanjem kvalitet!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Kaj naredit? Stran od takih kolegic, velja za obe.

Dejstvo je, da če skoz govori o svoji oh in sploh postavi, da je zelo nesamozavestna. Pač nima drugega kot svoje postave… eni se pa s svojim avtom bahajo. Ampak zadaj je tako kot si rekla: nezadovoljstov sama s sabo. Ampak pomagat si mora sama. Dojet mora sama. Mogoče ji daš kako knjigo na to temo prebrat. Samo vprašanje koliko bo uspeha. Ali pa se vpišeta recimo na kak tečaj samospoštovanja. Tebe pač izkorišča.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close