Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kolaps trga nepremičnin?

kolaps trga nepremičnin?

v zadnjih dneh sem iz večih virov dobil informacije o vsaj 10 izvršenih transakcijah s stanovanji v Ljubljani v zadnjih nekaj dneh.

Bistveno je, da so se vse vlekle skoraj eno leto, prodajalcem in kupcem pa so končno popustili živci..
Cene se bile približno 15-25% nižje kot pred letom. Pri čemer je bilo nekaj njih vmes celo že cenejših, a so se cene vmes že dvignile za 5-10%. Večje število transakcij naj bi tudi bilo v zadnjih fazah dogovarjanja,delno z že odbrenimi krediti, tako da do poletja pričakujejo pdoben trend.

No, sicer pravijo, da nekaj lastovk ne prinese pomladi, napove pa jo..

Mimogrede, glede uradnih statistik-sedaj sta končno tako GURS kot SURS priznala, da podatki ob tako nizkem številu transakcij statistično niso relevantni

Eh, pa to smo ves čas razlagali: naj prodajalci spustijo napihnjene cene, pa bo prodaja stekla…

Prodajam stanovanje, katerega mi ni tako nujno potrebno prodati. Praviš, naj spustimo cene – saj bi!!!! – pa kupcev ni niti, da bi se pogajali. Pa bi se, vsaj pri meni lahko dobro spogajali, pa, kot rečeno, mi ni potrebno hitro prodati. V tem je keč.

Lp.

glej, ti jaz povem kje je napaka. prodajalci si enostavno pustite preveč manevrskega prostora za pogajanje. npr 800m2 je na nekem oglasu 50.000e. jaz take osebe verjetno sploh kontaktirala ne bom. zakaj? ker tudi če se pogajamo, cena je v osnovi previsoka zame in se na npr 30.000e (pa če je to realna cena ali ne) ne bom izpogajala oziroma težko oziroma se mi zdi neumno/ se bom vprašala kako zelo resen je lastnik/če je kje kak “keč”, da zemljo prodaja za toliko in toliko, potem pa je kar naenkrat pripravljen tako veliko spustit ceno, a je potem kaj narbe z zemljo?sosedi?…

ne vem no:-) v oglasu je najbolje napisati po dogovoru… take jaz pokličem:-)

Ne, imam kar realno ceno. Glede na to,da v istem bloku sosed prodaja za 15% višjo ceno, imam kar realno, ker mi je bz, da bi dala neko vrtoglavo ceno in, kot si napisal, ne bi bilo nikogar niti na spregled. Ravno danes sem poklicala agencijo, ki mi tudi prodaja, je rekla ženska, da je popolno mrtvilo, da kupci sploh ne kličejo, da vsi čakajo. Ne vem, no…

zdaj odvisno. to je relativno realna cena. nekaj maneverskega prostora za pogajanje si si verjetno tudi še pustil, je tako? mogoče kot nasvet: sem že videla oglase z dopisom zadnja cena. cene brez pogajanj.gola cela. daj ali pusti, nižje ne gre…ker moraš vedeti, da zdaj ljudje gledajo že samo na 5000e…

ja, res je, trg stoji, čakamo kaj bo:-) tudi jaz sem ena izmed njih:-) a če bi našla kako relativno dobro ponudbo in mi bi bila zemla všeč, bi kupila…

Se mi zdi, če bi napisala zadnja cena oz. cena brez pogajanj, da pol pa sploh nimam šans. Ja, seveda sem pustila nekaj prostora, ampak to je max. 7%. Mi je kolega rekel, da kupuje in mu je rekla agentka, da to je noro, da prodajalci ne spustijo ceno, pa da je ne vem kaj. Raje, da ima 2 leti oglas. In da menda ti investitorji (govorim seveda samo za te, kar je on izvedel) nimajo kakšnih težav, da so prej dosti zaslužili in naprej niso gradili na kreditih, ampak na tistem dobičku in da niti pod razno kaj ne spustijo. Najveć kakšnih 2000 eur.

no, še vedno lahko v oglasu daš napisati – znižano in si pustiš kak tisočak ali dva pogajalskega prostora. no, če gre za zemljo podjetij, se mi zdi, da je kaj takega tudi za pričakovat. ne vem, če gre to ravno enačit. no, saj ne vem. lahko samo povem iz izkušnje oziroma iz perspektive kupca; jaz v oglasih prej pokličem tiste z nižjo ceno kot višjo. poleg tega jih tui kar nekaj časa spremljam. in gledam če se cena kaj spreminja.. n cene se spreminjajo, da. vidim. eni majo prečrtane in napisane nove, nižje.nekateri so jih celo zvišali…

Ja, kdo bi vedel. Eni, da bodo cene hudo padle, druge, da se bodo celo povišale. Resnica je pa najbrž nekje vmes.

v bistvu sem samo pri enem oglasu naletela na zvišanje, ki je meni totalno nerazumno. žal mi je bil glih ta kos zemle zelo ušeč. drugače pa cene padajo da. v ponudbah je veliko prečrtanih in na novo napisanih cen, da se vidi padec cene tudi.spremlam in vem. trend je navzdol. razn par izjem. npr bled.

Zdaj je po mojem ravno pravi čas za nakup. Se da ceno fajn zbit. Tako da, če bi imela namen kupit bi kar poklicala, pa potem itak takoj vidiš. Ampak jaz sem na tem, da prodam stanovanje – neugodna situacija, zato npr. ker mi ni nujno prodat, še ne bom – namreč stanovanje ima realno ceno, ampak še za realno ceno ga sedaj težko prodaš, če greš pa pod ceno, si pa v minusu. Oziroma jaz imam celo enga kupca za to ceno, ki bi se verjetno hotel pogajat, ampak bo stanovanje odkupila moja firma…
Veliko je pa takih ki so kupili stanovanja po prenapihnjenih cenah in normalno, da jih ne bodo hoteli prodat pod ceno – sej dobička npr. itak ne bodo imeli, ampak ko se situacija izboljša, bo vsaj manj izgube še vseeno.

Trg pa – normaln da to more it k vragu… ljudje še za jest nimajo, so brez služb, normalno da ne morejo kupovat nepremičnin. Lahko povem za podjetja – da je kar kriza – ker so določeni vse pokradli in denar ne kroži…

Ce bi jaz imel stanovanje za prodati bi se mi tudi “zdelo” da je sedaj odlicen cas za nakup, predvsem mojega stanovanja, lol.

Vsi bi prodali za čimveč in kupili za čimmanj.Prodajte še vi za čimmanj, pa da vas vidim kako boste pametni potem.

Pa še nekaj. Ker se ne prodajajo stanovanja, potegne za sabo tudi neprodajo vseh zadev in storitev, ki sodijo zraven. Če ste povezani z njimi, boste vedeli, da to občutite tudi sami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close