Kolagen- pomaga?
kako bi človeku lahko pomagal ribji kolagen pa kurji pa goveji. no, če je ženska kura, pol ji bo pomagal, pa kakemu decu rečemo govedo, takemu bi pomagal goveji. bom vprašal znanstveno, a to ta ribji kolagen vgradijo človeku pod kožo in si pol genetsko riba. a ko greš v bolnico pa rabiš transfuzijo a to ti govejo kri not našpricajo.
Sinteza kolagena z leti pač upada, tako kot se počasneje obnavlja povrhnjica, razgradijo maščobne blazinice in kopiči od sonca poškodovan elastin. Kar povesi kožo in izpostavi obrise obraznih mišic.
Sklepi naj bi bili narejeni do cca 45. leta.
Umetnega kolagena kot takega ne moreš niti spravit čez črevesno steno, ampak se k večjemu razgradi na manjše komponente. Ki jih zlahta dobiš iz druge beljakovinske hrane. Boljše od klavniških ostankov. Vendar ponovno – zaradi naravnega programiranja koža kolagena pač ne bo delala in teh gradnikov ne bo niti pobrala.
S tem denarjem raje po antioksidante in spf kreme 😉
Anonimno 8308, 31.08.2023 ob 20:56
To posiljevanje z reklamami o kolagenu vsak dan mi je sumljivo. Da je tako oh in sploh, zakaj tega ne predpišejo dohtarji tistim, ki imajo težave s sklepi?
Locbh, 15.08.2023 ob 20:21
Ali kolagen pomaga pri bolj napeti koži zaradi spodbujanja kolagena ali je le Lari fari? Prosim za konkkretna mnenja, vem da marketing prenese vse, zanimajo me izkušnje uporabnic. Ste opazile po par mesecih razliko? Na primer po pol leta?
si taka ko moja baba. Najprej zapravi za vse sorte mazovje, na koncu ko vidi da ni učinka je pa vsa razočarana. Samo gibat ne, pa zdravo jest ne, pa vode ne pit a ne?
Šment, 31.08.2023 ob 20:12
Ja, meni je dejansko pomagal pri izgledu kože. Začela sem ga sicer jemati zaradi sklepov, ampak se je potem izkazalo, da pozitivno vpljiva tudi na kožo in lase. Je pa zelo odvisno kakšnega izbereš.
Mi zaupaš katerega si jemala in če je primeren za začetnike? Ne spoznam se na dopolnila, se pa na rutine za nego obraza in razne kozmetične procese, če bi si kdaj izmenjala znanje. 🙂 Si morda iz MB?
Oh in sploh valda ni … lahko pa pomaga. Če bi hodil do fizioterapevtov bi tudi vedel, da se jih pogosto priporoča tud iz strani našega zdravstva. Znano je, da kolagen igra vlogo pri zdravju sklepov in vezi, zato je po zdravi pameti čisto možno, da dodatni kolagen lahko pomaga izboljšati simptome povezane s sklepnimi težavami, kot so osteoartritis in revmatoidni artritis. Na recept ga pa ne moreš dobiti, ker se še nobena velika farma ni odločila, da bi lahko izjemno profitirala iz njega.
Študije, 31.08.2023 ob 21:33
Oh in sploh valda ni … lahko pa pomaga. Če bi hodil do fizioterapevtov bi tudi vedel, da se jih pogosto priporoča tud iz strani našega zdravstva. Znano je, da kolagen igra vlogo pri zdravju sklepov in vezi, zato je po zdravi pameti čisto možno, da dodatni kolagen lahko pomaga izboljšati simptome povezane s sklepnimi težavami, kot so osteoartritis in revmatoidni artritis. Na recept ga pa ne moreš dobiti, ker se še nobena velika farma ni odločila, da bi lahko izjemno profitirala iz njega.
Lern, 31.08.2023 ob 21:28
Mi zaupaš katerega si jemala in če je primeren za začetnike? Ne spoznam se na dopolnila, se pa na rutine za nego obraza in razne kozmetične procese, če bi si kdaj izmenjala znanje. 🙂 Si morda iz MB?
Imenuje se Swiss Gams, ampak mislim, da je pri kolagenu zelo odvisno od človeka. Nekateri menijo, da nič ne spremeni, jaz sem pa s celo dušo prepričana, da mi je pomagal.
Forum je zaprt za komentiranje.