Najdi forum

kolački

Pozdravljene! Kupla sem ponev za kolačke ki jo reklamirajo na TV v Top Shopu. Zanima me če ima kdo z tem izkušnje in kakšni so bili? Ali je kje kakšen forum ali pogovor o tem?

jaz sem jo kupila poleti v tujini in jo velikokrat uporabljamo. Potrebuješ sicer malenkost prakse pri obračanju – jaz jih obračam s palčko za ražniče, paziti moraš, da luknjice res napolniš do ca 2/3, ker se drugače masa dvigne in gre čez rob, potem pa jih je težko obrnit. Pazi tudi na temperaturo – jaz jih pečem na plinu na srednji temperaturi. ČE je prevroče bo namreč masa zunaj že zapečena, v sredini pa še tekoča in jih je potem težko obrnit, oziroma se v sredini naredi luknja.

uporabljam pa kar recepte, ki so bili priloženi. Enkar so mi bili tako všeč, da sem jih slikala,ampak sem prelena, da bi recept s sliko obesila na Kulinariko…. mogoče mi pa uspe za praznike… pri nas bodo sedaj pogosto na jedilniku.

Kako ti to obračaš? Če ne gre obrnit, potem vse kar je na sredini še tekočo se razlije. Kako dolgo si rabla da ti je šlo obrnit? kako se naredijo pica kolački? Po tv so, recepta pa zraven ni.

Zakaj se mi ne napihnejo??? Vse sem delala po receptu.

drugič sem jih že znala obrnit…
preden zlijem noter maso luknje malenkost namažem z oljem ali maslom (s čopičem – čisto malo) in meni kar malo odstopijo, tako da samo potisnem palčko za rob in ga malo dvignem in kar sam skoči naokrog. Moraš pa res pazit, da jih ne pečeš na prevročem, ker potem so notri res še tekoči zunaj pa že črni. pa masa mora biti tudi zelo gosta, ker če je pretekoča, potem se ne more strdit…
Jaz običajno delam sadne; moka, jajca, mleko, pecilni prašek, višnje… in se mi napihnejo.
Pizza variante pa še nisem delala, ker nismo ravno ljubitelji; jaz bi naredila testo kot za palačinke, samo slano (bolj gosto) in dodala na koščke narezano šunko in sir. Kečap pa lahko dodaš, ko so že pečeni (tako kot napolnimo krofe z marmelado). Mogoče lahko uporabiš tudi recept za pizza muffine, za katere je recept pred časom krožil tu gori – verjetno je tista masa bolj gosta.

Ampak pečem jih na majhni temperaturi in od znotraj so še vedno bolj tekoči. Kdaj si znala prav obrnit? Ko si jih drugič pekla ali ko si drugega pekla? koliko si jih prej “pokvarila” kot si jih znala prej obrnit?

Uničila sem jih eno rundo – torej 7;
po mojm masa ni dovolj gosta. Biti mora še bolj gosta kot recimo za “šmorn” – žlica mora stati noter…

Joj ugotovila sem da nisem bila moke dodala. No sedaj sem jo dala in spekla. Ampak niso okrogli? Tebi so bili že prvič ali drugič takšni kot po tv? Moji zgledajo kot nekakšne vesoljske ladje.

Maso sem naredila kot palačinke,dodala sir in čebulu. Dala sem jih pečt in so na eni strani lepi okrogli ko pa jih obrnem pa ne gre nič dol da bi še drugi del bil okrogel, kot da je že cel pečen. in tako zgledajo kot polkrogi. kaj delam narobe?????????????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close