Najdi forum

koktejli

Pozdravljeni!

Pozna kdo kakšen fini recept za koktejle (bolj sladke, za punce).

Kupila sem naslednje sestavine: vermut, vanilijev liker, sadno vodko, rum, kokosovo mleko in seveda sadne sokove (jagoda, marelica, breskev).

Kakšen predlog za njihovo kombiniranje?

Hvala!

studentka

Če znaš nemško, je to zelo uporaben link

Pravkar se tudi sama ukvarjam z vprašanjem koktejlov. Imam takšen mikser, v katerem lahko zmiksam tudi ledene kocke in zmrznjeno sadje. Tako sem zmiksala banano, nekaj jagod, 3 ledene kocke, limonin sok, beli rum (eno šilce), domači višnjev liker (eno šilce) in malo rjavega sladkorja. Je zelo “za ženske”. Če pa nimaš mikserja za led, ne bo šlo.

Recept za “Screwdriver”, za katerega pa ne rabiš mikserja je:
3 ledene kocke
2,5 cl vodke
7,5 cl pomarančnega soka

“Sex on the beach”
2 cl vodke
2 cl breskovega likerja
8 cl ribezovega soka
8 cl pomarančnega soka
kocka ledu

To sta originalna recepta, če nimaš pravih sestavin, kombiniraj po svoje. Boš videla, slastno je!

Hvala za nasvete.

Zdaj sem se spomnila, da obstaja ena stran na internetu, kjer obkljukas sestavine, ki jih imas in ti potem vrne seznam koktejlov. Se mogoce kdo spomni naslova?

LP, s

Moj mož občasno meša koktajle, katere potem ocenimo in recepture ter ocene zapišemo v poseben zvezek. V vsej poplavi knjig in receprov se drugače izgubiš.

Smo pa bolj sladke sorte, tako da so tile recepti vsi bolj “ženski”.

AFTER EIGHT

4 deli carolins likerja (ali Bailey)
2,5 dela mentolov liker
(en del je 15 ml)

Nalije se v podoben kozarec kot za martini, po vrhu se potrese naribano čokolado.

LJUBEZENSKA IZPOVED

3 deli Kahlua (kavni liker)
3 deli jagodni liker
1 del sladka smetana

LOVE ISLAND

3 deli gin
2 dela blue caracao
1 del creme de banana
1 del limonin sok
12 delov ananasov sok

ARGOS COOLER

3 deli breskov liker
3 deli jagodni liker
1 del limetin sok
10 deloc Adria cooler

STIMULATION

30 ml Baileys Irish Cream
30 ml Triple sec
30 ml malibu
15 ml smetana

BAHAMA MAMA

15 ml malibu
15 ml banana liker
15 ml Bacardi rum
15 ml grenadine sirup
90 ml pomarančni sok
60 ml ananas sok

Običajno pride v k. samo ena močna pijača npr. rum- največkrat je to beli bacardi, gin, vodka, viski, tekila ali konjak.

Nočem biti zlobna, ampak, da kupiš 4 pijače in misliš z njimi delati k., to ne šlo. Najbolje je delati po preizkušenih recepturah.

V knjigah sem gledala recepte, da bi pokombinirala tvojo zalogo, pa nisem našla nobenega, kjer bi lahko uporabila vsaj dve alko sestavini.

LP

Ti dve povezavi sta bili med prvimi 10, ko sem v Googlu odtipkala “cicktail recipe”, naprej pa nisem gledala.

Prijetno mesanje!

Jana11 in ostali,

kje kupujete grenadin sirup?

Hvala, Muša! To je ta stran, kjer obkljukaš sestavine in ti poišče koktejle. (http://www.barbug.com/barbug/bbdefault.asp?OH=1)

jana11 iz mojih sestavin lahko narediš 34 različnih koktejlov. mogoče le tebi manjka malo domišljije, ali pa imava povsem različen okus.

Grenadine sirup dobiš v kakšni specializirani trgovini s pijačami, prav tako limetin in vaniljev sirup. Mi smo pijače kupili v Tržiču – podjetje Vik d.o.o., v Kranju pri Globusu je tudi ena trgovina, kjer imajo samo pijače in zelo veliko izbiro. Če nimaš grenadine, lahko brez skrbi zamenjaš z malinovim sirupom, sta si zelo podobna. Cena za 0,7l grenadine je bila pred dvema letoma 1.700 SIT.

Ne vem, kako bi kombiniral tvoje pijače studentka, ker nisi napisala ne kakšen rum imaš, ne kakšno sadno vodko. Kombinacij je res 34, samo kakšnih. Lahko mešaš po svoje, mogoče boš še kakšen nov recept odkrila in nam ga zaupala.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close