Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kokosove kroglice

kokosove kroglice

V receptu je uporabljeno tudi mleko v prahu in sem ga nabavila, recepta pa ne najdem vec. Ali ga katera pozna?

Nekje na forumih sem pobrala tole, so kokosove kroglice in je mleko v prahu…
LP Mimi

—–
Rafaello kroglice (kokosova masa, lešnik, povaljano v kokosovi moki)
 2 dl vode
 40 dag sladkorja
 1 vanilin sladkor
 25 dag margarine
 40 dag mleka v prahu
 30 dag kokosove moke
 15 dag celih lešnikov
Vodo in sladkor zavremo do pene, dodamo margarino. Ko se le-ta stopi, dodamo mleko v prahu in mešamo. Umaknemo z ognja. Dodamo vanilin in 20 dag kokosa ter neprestano mešamo. Zmes ohladimo v zmrzovalniku (2 uri). Lešnike pečemo 10 minut v pečici na 200°C. Oblikujemo kroglice in vanje vstavimo lešnike. Povaljamo v kokosu.
Varianta manjše količine: 10 dag mleka v prahu, 15 dag margarine, 8 dag kokosove moke, 3-4 žlice mleka, 1 vanilin sladkor in 10 dag sladkorja v prahu.
Izkušnja Brina: po njenem receptu je celo 50 dag mleka v prahu, vendar lezejo narazen, ko jih oblikuje in postavi na mizo, zato je dodala še kokosove moke; po nekaj urah v hladilniku ok.
Mnenje: Prevladuje okus mleka v prahu; nekaterim ta okus zelo odgovarja, drugim pa sploh ni všeč.

Mogoče bi pa poskusila po tem receptu, meni se zdijo mnogo boljše kot te z mlekom v prahu:

Avtor: Vladka
Datum: 24-11-03 17:28

Tole je en enostaven recept za Rafaello kroglice, ki meni vedno uspe.

250 ml sladke smetane
10 dag medu
2 vrečki vanili sladkorja
20 dag kokosove moke
16 dag mletega sladkorja
rum po okusu
———————————
Smetano zavremo z medom in vanili sladkorjem. Dodamo 16 dag kokosove moke (ostalo je za kroglice povaljati) ter ob stalnem mešanju kuhamo 5 minut.
Odstavimo, dodamo rum (jaz sem ga izpustila) in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 1/2 ure v zamrzovalnik (jaz sem skuhala zjutraj in imela celo dopoldne v hladilniku).
Dodamo sladkor in, če masa ni dovolj gosta, še malo kokosove moke (jaz je nisem dodajala).
Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.
Kroglice hranimo v hladilniku.
Dober tek!

Ze narejene. Kako dolgo zdrzijo v hladilniku?
Hvala obema!

Ali je sploh že kdo stestiral končni rob uporabnosti? Je preveč dobro, sladko in zapeljivo…

No, glede na sestavine je pokvarljiva samo smetana, še ta je prevreta. Teden dni ne bi smel škoditi, toliko zdrži tudi odprta smetana v tetrapaku. Pač samo ugibamo.
LP Mimi

Nikoli :-)) Da ne rečem, koliko mase sploh ne pride do končne oblike…
Moja babica je vedno rekla, da je treba zraven žvižgat, kadar delaš kaj takega. Jasno zato, da ne moreš sproti jesti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close