Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kokos-čokoladna salama- evo recept

Kokos-čokoladna salama- evo recept

Kar nerodno mi je že bilo moje odlaganje, vendar saj me boste razumele: računovodstvo in priprava na jutrišnji odhod na morje. Evo tu je recept:
KOKOS-ČOKOLADNA SALAMA

BELA MASA:
1 margarina
25 dkg sladkorj v prahu
20 dkg kokosove moke
1 rumenjak
1 vaniljev sladkor

ČRNA MASA:
50 dkg mletih keksov
25 dkg sladkorja
1 ali 2 beljaka za vezavo
2-3 žlice ruma
3 žlice kakava
1 dcl mleka

Vsako maso zase samo zamesiš, da se fino spoji, vendar je treba pri beli masi paziti, da se margarina preveč ne ogreje. Pred valjanjem je dobro masi dati v hladilnik za pol ure. Nato vsako maso razdeliš na 2 dela in v 4 polivinil vrečkah(tiste za 5 kg) lepo vsako zase razvaljaš.Preprost trik je v valjanju: en del razdeljene mase daš v 5 kg polivinil vrečko, valjaš po vrečki tako dolgo, da se lepo enakomerno razvalja v oblat velik kot vrečka. Najprej belo maso 2 x, nato enako temno 2x.Rulado sestaviš tako, da najprej položiš na mizo razvaljano rjavo maso, vrečko prerežeš na zgornji strani in jo po vsej površini odstraniš, nato isto narediš z belo maso, obrneš stran brez vrečke na pripravljeno čokoladno maso, rahlo pritisneš po celi površini, da se obe masi fino združita, odstraniš spet zgornji polivinil, nato si pri tesnem zvijanju pomagaš s spodnjim polivinilom, na koncu rolada zgleda kot fino zvita potica premera cca 6 cm. Isto ponoviš še enkrat. Zvija se po daljšem delu. Rezine režeš debele približno 6 mm in vsi se čudijo od kod tako matematično lepi koščki peciva, ki se jih ne bi sramoval tudi najboljši slaščičar.Sama sem to že dostikrat preizkusila in verjemite, deluje. Iz te mase dobiš 2 ruladi-salami dolgi približno 30 cm in se iz tega ogromno nareže. Nezrezane rolade nekaj dni zavite v folijo imaš lahko v hladilniku in jih narežeš po potrebi. Malo dolgovezim, vendar upam, da je moj opis dovolj natančen. Pa še enkrat: oprostite mi za moje dolgo mečkanje in se vsi lepo imejte, jaz se bom tudi. Dopusta sem takoooooooooo potrebna.

Hvala za recept. Bom poizkusila – ker je brez pečenja :))))

Tebi pa želim lep dopust.

Lp, Ela S

Marija, hvala, že ustvarjamo, mislim, da se je čakanje splačalo, poročam
avgusta po dopustu.

lp vsem
Q10

Resnično sem v petek delala rolado. Da povem izkušnje. Mogoče bodo komu v pomoč.

Ko sem začela delati temno maso, se mi je zdelo, da je za pol kg piškotov premalo 1 dcl mleka. Je dovolj!!! Malo dlje je treba gnesti in lepo se oblikuje. Malo bolj zoprno je za valjati, ampak je lepo izpadlo.

Problem sem imela z belo maso. Zgnete se lepo. Hitro je narejeno – valjanje je problem. Kljub temu da sem imela dalj časa v hladilniku in sem hitro delala, bela masa težje odstopi od polivinila. Zato ni bilo tako lepo videti.

Pojedli smo že skoraj vse. To je pomembno.

Lp, Ela S

Pri beli masi sem pozabila napisati, da sem tudi sama imela s tem problem, ki se ga reši tako, da pač dodaš še malo kokosove moke, pa je.

Hej…
Jaz sem tut nrdila in morem rečt da mi je zlo lepo in dobr izpadl…tole s kokosovo moko res pomaga…

Lp.Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close