kokice
Pozdravljene,
Smo veliki ljubitelji kokic, torej nam jih zmanjka v trenutku. Pred časom sem kupila v Mercatorju aparat za hot dog, kuhanje jajc in peko kokic. Hot dog in jajca pripravi ok, le kokic ne uspe pregreti niti toliko, da bi sploh začele pokati.
Najprej rabim nasvet, torej ali je ta aparat res slab za kokice, ali kaj ne delam prav.
Potem me zanima kateri aparat uporabljate ve, in da je ok.
Kot tretje pa priprava v loncu – ves čas na max ogenj, mešanje, tresenje posode, ….
Meni je ravnokar v posodi nastal en sam dim, smrdi pa grozno.
Kaj delam narobe?
Hvala vsem
Se strinjam z Majuško. Na “dietne” se sol res ne prime dovolj. Kaj pa vem, meni so vseeno všeč. Ampak če so malo mastne so boljše, kar je res, je res.
Sicer pa imam jaz tudi Severina. Dela v redu, kokice pa res recej letijo okrog. Jaz običajno držim pred aparatom razgrnjeno kuhinjsko krpo, da se odbijajo nazaj v skledo. Sicer hecno zgleda, deluje pa.
Ufa, kokice!! :))) V bistvu sem se že tako sama proglasila za kokoš, ker pojem menda za celo farmo piščancev koruze na leto :))…
Najprej sem jih delala v eni stari, tanjši teflonski posodi (ne tisti čisto tanki, ne pa taki masivni). Kokice za eno plast na mrzlo olje, pokriti, ogenj na močno in vse skupaj pustiti, da poka, dokler ni bilo polno (brez tresenja itd. – je začudo vedno ratalo). Aja: vmes sem vneto gledala – morda je to kaj pomagalo ;).
Potem sem si v dobri veri, da bo mama vesela, da ji ne bom “uničevala” posode s kokicami, kupila en poceni aparat. Pa žal ni uspelo… Pokale so sicer brez težav (večina jih je letela po celi sobi), ampak okusa za moje pojme niso ravno imele.
Mikrovalovka je prišla v bajto pa predvsem zaradi kokic in gretja mleka :)). Zdaj sem srečna :))).
Aja: preveri, če je z aparatom res vse ok – še nisem slišala, da kokice sploh ne bi pokale… Je pa res, da je veliko odvisno tudi od sorte kokic (“znamka”). Najbolj so vedno pokale tiste od Kelly’s (žal tudi najdražje). Tiste najcenejše so bile pogosto sama katastrofa in še take majhne po vrhu…
Lep pozdrav od dr. Kokice 😉 :))
Za MV kupim poseben paketek, ki je namenjen prav temu. Najlon se odstrani, ostalo vrečko pa celo v MV. Gor točno piše, kako jo postavi in koliko minut, menda 3-4 minute. (raje 3 kot 4, pa poslušaš in če še vedno močno poka, podaljšaš). Ja, ko sem kar dala 4 minute (ali pa celo več pomotoma) je kar pošteno zasmrdelo. To vrečko potem vzameš iz MV, streseš, previdno odpreš in streseš v skledo. Enkratne, hitro narejene, vedno na zalogi za nepričakovane obiske.
Forum je zaprt za komentiranje.