Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kok nas je?

Kok nas je?

Vse tiste, ki letos začnjate (ali pa končujete, ali pa ste na sredini) z izrednim študijem, dajmo se malce pofočkat.
Pa napišite še koliko ste stare, če želite seveda. Pa koliko vas bo zadeva koštala.

Jaz sem 42 in grem v višjo strokovno šolo. Mal me je strah, ampak glede na predmetnik polovica stvari mi je vsaj bežno znana iz prakse.

Upam tudi, da mi bo izobraževanje plačal zavod za zaposlovanje, drugače si ga bom pa sama (oz. mož) – cca 1800 €, za prvi letnik

Sem ravno odprl eno temo in postavil anketo notri 🙂 V torek bo pa javna tribuna.

ne vem ali je danes dan za tovrstne razgovore ali se samo meni zdi 🙂

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ce ni sluzb in so bedne place, se bomo pa izobrazevali?

Hm, ne vem no, ampak v Srbiji je ob vseh sankcijah, inflacijah in vojnih stanjih nastal en kup visoko izobrazenega kadra, ki nima kaj delati ali pa to dela da drobiz. Upam, da ne gremo po njihovih stopinjah…

In tvoj predlog je …

Da ostanemo doma in se praskamo po riti?

Grem v 3. letnik izrednega študija, stara sem pa 25. Stane 2.000€.

Izobražujem pa se zato, ker me to izpopolnjuje, pa čeprav mi to ne bo prineslo boljše zaposlitve.
Ni mi škoda denarja, ne časa za študij, pa nimam ne enega ne drugega na pretek.

2. letnik visoke, cena cca. 2.000 EUR za letnik, stara 36 let….
Glede na to da bom morala v službo hoditi do smrti, je prav, da si še malo dvignem nivo izobrazbe in predvsem da osvojim kaj novega znanja, da me ne bo prehitro povozil čas…

Ni bistvo, da se kar nekaj izobražuješ, ampak da se tisto kar te res veseli.

problem večine je v tem, da kar nekaj študirajo. treba se je vprašati, kaj nas res zanima in se tega lotiti.

Tudi jaz grem v šolo, četudi sem sam svoj šef. No takoj pod ženo 🙂

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Pa še to, to kar bom jaz študiral stane 1500€ vse odvisno od smeri in področja, nekaj bolj cenijo, nekaj manj. Tako to je, ampak bolj je važno, ali vas to veseli ali ne.

Primož

Ni bistvo, da se kar nekaj izobražuješ, ampak da se tisto kar te res veseli.

problem večine je v tem, da kar nekaj študirajo. treba se je vprašati, kaj nas res zanima in se tega lotiti.

Tudi jaz grem v šolo, četudi sem sam svoj šef. No takoj pod ženo 🙂

Primož[/quote]

Pa tocno to!
V slabih financnih situacijah danes ljudje studirajo. Za kao boljso placo. A nimajo pojma, kaj studirajo. In potem imamo kup izobrazenega kadra, ki ne zna delat nic.

Studiraj tisto, kar te veseli in kar rad delas!

Grem v drugo polovico 1 letnika VPŠ na Ekonomski v Lj. Stara 40 let. Mi je prav v razvedrilo da malo preusmerim misli iz službe. Cena okrog 2.000 eur za letnik

Sicer ne grem na višjo šolo, grem še enkrat v srednjo, ampak se bom učila tisto kar me veseli že odkar vem zase….Imam nekje 21 izpitov za štiri leta, nato pa (če bo sreča mila) še dve leti višje….

No jaz sem se letos vpisala v 2. letnik FU, stara sem 30 let in imam 2 otroka (stara 11 in 6 let). Študij me veseli, vendar ravno zaradi otrok nisem študirala prej. Sedaj so toliko stari, da me ne pogrešajo več toliko. Študij me stane 2.500 EUR letno.

27 let, 4. letnik PF izredno, šolnina znese slabih 1900 EUR.

Jaz pa sem vpisala magisterij…2 leti, prvi letnik 3.600 eur..ogromno, stara sem pa 34, samohranilka, 2 otroka…ampak vse bo ok! verjamem!

Letos bom 46, končujem visoko šolo, drugo leto grem na magisterij. Imam službo, šolnino si zdaj plačujem sama, ker delodajalec nima denarja. Razmišljam, da grem kmalu na svoje ..
Drugače pa – korajža velja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close