Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koga priporočate za izvedbo zvočne izolacije

Koga priporočate za izvedbo zvočne izolacije

A mi koga priporočate za izvedbo zvočne izolacije sobe? Stene in strop? Sem dobila seznam izvajalcev ampak je tako dolg.
Kakšnega takega, da dela z novejšimi materiali, kar pomeni, da je izolacija tanka, ker je strop že tako in tako nizek in učinkovita? In seveda da ni predrago.

Že nekaj časa spremljam in samo v tujini sem videla da imajo določene materiale, točneje v Ameriki za izolacijo, ki se jih pri nas sploh dobiti ne da. Pri nas več od steklene volne že ne dobiš. Pa diamantne mavčne plošče za po vrhu. Sej ne da je slabo ampak veliko prostora vzame.

tudi mene zanima, ampak je verjetno treba povprašat v kakem bolj specifičnem forumu – o gradnjah itd.

Ja delam na tem, pa niti ne vem kateri material, ker jih je toliko. Eni so za stekleno volno, drugi za stirodu, tretji imajo peno za zvočnike.
Samo kaj pomaga za udarni hrup.

Volna, isover akusto twin. Za med gips stene. 10cm je dovolj. Izvajalec pa najbolje biti sam ker profile obesit v vaservago je najmanjši problem in čez nasraufat plošče, kit, zbrusit in zmalat. Sobico ma fertik vsak na pol sposoben I d iot v dveh popoldnevih.

Sedaj iščem tole mavčno ploščo K717 Knauf Silentboard… A sem tolk zabita ali kaj ampak ne najdem je za kupit. Zato ženske nismo za to delo, še kupit ne znam.

Sedaj iščem tole mavčno ploščo K717 Knauf Silentboard… A sem tolk zabita ali kaj ampak ne najdem je za kupit. Zato ženske nismo za to delo, še kupit ne znam.
[/quote]

Cena ene plošče me je ravnokar prizemljila, da ne bom rekla pribila nekam….

[/quote]

Koliko je to? Me zanima, ker sva razmišljala o čem podobnem, če nočem, da se mi odpelje.

[/quote]

Maš plošče Rigips al kak Techno gips,po 4eur za 2×1.2m, knauf euro več. To ni nič in cenejšega materiala verjetno ni. Če se ti splača vzet silent od Knaufa vzam, ni pa neke velike razlike z navadno, izolacija zvoka je volna in ti če boš trkala po eni in drugi ne bo nič drugače na drugi strani stene. Isto je z navadno in ognjeodpoorno. Je razlika, edino ko gori in se to padejo obe dol čez en cajt, navadna pač par minut prej. Profile maš pri jagru mojdom, obešala tud za pol cene knaufovih. Za volno edin glej, večja je gostota, bolj izolira. Imaš tud knaufovo rofix in druge znamke, isover je najcenejši, Madžarski.

Maš plošče Rigips al kak Techno gips,po 4eur za 2×1.2m, knauf euro več. To ni nič in cenejšega materiala verjetno ni. Če se ti splača vzet silent od Knaufa vzam, ni pa neke velike razlike z navadno, izolacija zvoka je volna in ti če boš trkala po eni in drugi ne bo nič drugače na drugi strani stene. Isto je z navadno in ognjeodpoorno. Je razlika, edino ko gori in se to padejo obe dol čez en cajt, navadna pač par minut prej. Profile maš pri jagru mojdom, obešala tud za pol cene knaufovih. Za volno edin glej, večja je gostota, bolj izolira. Imaš tud knaufovo rofix in druge znamke, isover je najcenejši, Madžarski.
[/quote]

Jest sem se fejst pozanimala. Že ene par mesecev iščem zvočno izolacijo in sem porabila ogromno časa. Spodaj je razpredelnica (v linku, ki ga moraš sestaviti) koliko kaj pomaga. Najboljša je seveda silentboard plošča, ki je draga kot žafran pa samo 62,5 cm, še 125 ni, kot standardna mavčna plošča. Seveda to je samo plošča za čez.

Ena silentboard pomaga toliko kot dve diamant plošči. DImanat je cenejša, še vedno pa je okoli 20 evrov.

Zvok zahteva kvaliteto, ker je to tako kot voda, eno samo luknjo maš, pa ti zamaka…. Ne moreš si privoščiti napake.

Sedaj ko sem videla te cene, me je prizemlljivo in pribilo…. ker mi je jasno, da sama tega narediti ne morem. Mogoče steno še, stopa pa ne, v nobenem primeru, ker morata biti vsaj dva, tko da…. ne vem.

www(pika)kalcer(pika)si/

resitve-in-izdelki/zvocna-izolacija/zvocna-izolacija-sten

Prav je da se pozanimaš. Za normalne potrebe je tako kot sem napisal dovolj, če misliš pa bobne v tej sobi špilat pa seveda ni.

Koliko je to? Me zanima, ker sva razmišljala o čem podobnem, če nočem, da se mi odpelje.
[/quote]
[/quote]

Tale link sestavi in si poglej kaj najbolj pomaga. dcbeli so spodaj v tabeli. Enojna konstrukcija ali dvojna… ali trojna.

www(pika)kalcer(pika)si/

resitve-in-izdelki/zvocna-izolacija/zvocna-izolacija-sten

Cena je pa različna! Ampak če hočeš res dobro zvočno izolacijo, poceni je po moje enostavno ni.

Ugotovila sem, da za predelno steno najbolj priporočajo u in c profile, vmes steklneno volno ali kameno, enostavno ne vem katera je bolje zvočno izolativna in potem pa 2 gips plošči čez, ne samo eno. Na vsaki strani stene 2. Seveda so pa tudi plošče same različno zvočno izolativne in v tem linku najdeš katera je najboljša, samo najboljša je ful dražja od vseh ostalih. Ne vem zakaj taka razlika v ceni. Ne vem v čem je fora te plošče.

Ampak spet pomembno je, da če maš predelno steno, da so tla ločena, ker če niso, nisi naredil nič. POmembno je, da na profile (ki so v stiku z zidom in stropom) najprej ene 3mm nalimaš gume ali tiste izolativne pene, ker če tega ne narediš spet nisi naredil nič. Pomebna je tudi isolativna fugirna masa, če ni prava, si spet najebal…. Tko kot pri vodi…. k ti pol tam ven udari, kjer si pač pusitl luknjo.
To mi je sedaj nekako jasno po vsem tem času. Samo sedaj mi cene telih ploš ni. Najcenejša navadna 4 evra, tista pa 70 evrov v Merkurju…. pa pol manjša.

Tole sem našla za pod pralni stroj, kompresor itd (pač za pod stroje, ki povzročajo vibracije), če se vam trese zaradi tega cela hiša. Aja, po moje je tudi za pod posteljo he he he he
www(pika)elektroakustika(pika)si/izdelek/protivibracijska-gumijasta-podpora-vibro-ep/

Zvočna izolacija je umetnost…..ne mi ga srat z nekimi profili od knaufa pa malo izolacije to nikakor ni zvočna izolacija. Ja se uporablja te profile, samo potem je eno obešalo 3€ ne tisto za 0,2€, potrebne so pene pod profili, fleksibilni stiki ob stenah, kamena volna itd. In dobra zvočna izolacija stane. Če ne želite investirati pustite tako kot je, ker ne bo nič boljše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close