Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kocke iz skute in kokosa

kocke iz skute in kokosa

Iščem recept za takele kocke: narejene so iz skute (nič pečenja) in povaljane v kokosu, ne vem, mogoče je tudi v masi kokos, sladkor, pa mogoče še kaj.

LP

Jana

Mogoče misliš na rafaelo kocke? Notri sicer ni skuta, pač pa kokos, mleko v prahu, maščoba… poišči med starimi recepti.

Kaj pa tole:

ČIČERIKINE KOCKE

4 dcl čičerikine moke
8 dcl kokosove moke
4 dcl rjavega sladkorja
250 g masla
1 l mleka
2 vanili sladkorja

V raztopljenem maslu prepražiš čičerikino moko. Ko lepo porumeni, dodaš kokosovo moko. Doliješ vroče mleko s sladkorjem in kuhaš, dokler se ne zgosti. Po želji lahko dodaš rozine ali mlete lešnike, mandlje…
Pekač obliješ s hladno vodo, naložiš maso, ohladiš, narežeš na kocke in povaljaš v kokosovi moki.

Čičerikine kocke? Zanimivo. Ne spomnim se, da bi zasledila čičerikino moko. Ali jo mogoče imajo v večjih trgovskih centrih?
Mogoče bi na ta način lahko komu podtaknila nekaj bolj zdravih sestavin, če že same čičerike ne morem “prodati” na krožnikih…

Za takšne skutine kocke žal še nisem slišala.
LP Mimi

Ojla Mimi, poglej tam pri taboljšmu sosedu, ko imajo stvari od Biotopa – tiste rjave vrečke – natur farbe.

Pozdravček!

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Ja, pri sosedu imajo Biotopovo, pa tudi kg pakiranje, firme se žal ne spomnim, je pa cenovno precej bolj ugodna.

Ojla punce,

včeraj zasledila recept za čilerikine kocke, takoj sprobala: nam vsem ful dooooobro, hitro in enostavno narejeno.
Čičerikino moko sem dobila v Mercatorju, cenovno pa ni tako zelo ugodna: 250g=ca350 Sit.
Ampak v primerjavi s sestavinami za ostala peciva je cena tega minimalna glede na efekt pa sploh.

Hvala martinovi goski!!!

Imaš slučajno še kaj receptov za sladice s čičeriko???

Nekoč sem že napisala in ni odgovor na vprašanje oziroma recept, je pa v povezavi s čičerko.
Tudi jaz sem uporabljala izraz “čičerika” (z i-jem med R in K), a pred časom sem opazila, da v SSKJ samo oblika brez i-ja, se pravi ČIČERKA.

Ja, to sem slišala tudi jaz. Naglas je pa na i-ju. Meni zveni malo smešno, zato še vedno uporabljam kar “normalen” izraz 🙂

Mi je vseeno , z I ali brez, jaz bi še kakšen recept za sladice….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close