Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ko zavre goveja juha se na vrhu speni-to odstranite?

ko zavre goveja juha se na vrhu speni-to odstranite?

pozdrav…ko zavre goveja juha se na vrhu naredi rjava pena…a to odstranite?menda je ta pena polna vitaminov…je to res?

Odstranim.

Sploh ne kuham goveje juhe. Jemo zelenjavne in gobove. Torej brezmesne.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Vedno sem odstranila. Potem sem v Vendelini brala, da se to ne odstrani in zdaj ne odstranjujem več.

Kuham v ekonom loncu, tako da vse ostane notri.

Živi in pusti živeti

Odstranim (je izloček iz mesa, krvi, nekaj takega in po starih receptih je treba to ven pobrat).

Jaz najprej zavrem meso, to vse skupaj zlijem stran, dolijem novo vodo in potem tega “prevretka” skorajda ni. Kar pa je, pa poberem dol.

Isto – pustim vreti cca. 20 minut, zlijem stran, dolijem novo vodo in skuham juho. Je menda v prvi vodi največ nezdravih snovi.!?
Je juha tudi dosti bolj okusna, od kar to počnem!
Lep dan vsem

Prosim za utemeljeno obrazložitev, zakaj je tiste pene bolje odstranit – kaj tako slabega je v njih, če pa pridejo od vode in kosa mesa?

Pri nas jih nikoli ne odstranimo.

Da se odstrani peno to še, da pa se zliva juho proč in doliva vodo, to je pa aut!!!

Jaz ne odstranim.

Jaz ne odstranim. Kolikor je meni znano, se tista pena odstrani zato, da je juha bolj bistra in ne zato, ker bi bila škodljiva.

Enaaa ima prav. Z dolgotrajnim kuhanjem se iz mesa izloči vsa “svinjarija” in “nesvinjarija”, torej tako kri, proteini, vitamini, beljakovine, kot tudi hormonski dodatki, pesticidi in vsi ostali dodatki za rast, razvoj, etc.

V knjigi “Proč s kuhinjskim loncem” je definicija mesne juhe takale: to je najbolj originalen živalski urin, ki ga ljudje z veseljem použijejo.

Bi pa rekla, da kakšna nedeljska goveja juhica s tenstanim krompirjem in pečenko enkrat do dvakrat na leto ravno ne bo storila radikalne škode.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close