Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ko vozim clio ali zafiro, prehitevanje

ko vozim clio ali zafiro, prehitevanje

Recite temu preganjavica, haluciniraje ali kaj drugega,

ampak ko vozim cliota, mi vozniki izsiljujejo prednost, če prehitevam pritisnejo na gas; v stilu clio me že ne bo prehitel ipd, tako da jih potem prehitim šele pri 140ih ali več – nekaj časa vozimo vzporedno…

ko vozim zafiro, mi ne izsiljujejo prednosti, prehitevam normalno, nihče ne dirka vštric z mano,

a bo držalo, da slovenci sodijo po avtomobilih, če imaš cliota si nekaj malega, če maš pa opelico,
ali še kaj boljšega, potlej si pa bog in še batina zraven?

hja to tudi moj oče pravi,kakšna razlika je ko se pelje z volvotom ali pa fiesto…z volvotom se mu kar umikajo:)

Clio je danes kot nekoč Fičo. Torej krš, šoder in šrot – ni za na cesto. Temu smo rekli – vozi raje avto, ne pa Fiča.

Ma, zdaj sem prav pomislila, da je mogoče pa res kaj na tam…
Ko sem imela tamalo lancio y (10 let nazaj), me je izsiljeval, prehiteval, mi žugal glih vsak, ki je imel 5 sekund cajta viška. Pa je bila tale lancia huda stvarca, čist premočen motor za takole mejhno žverco. Na koncu sem jaz še vsakega prepotentneža presenetila, ko sem se na semaforju postavila zraven njega. Aja, pa skoraj dnevno se je našel kdo, ki me je zaparkiral.
Ko sem si pa kupila boljši avto, predvsem večji, se je pa to nehalo. Nobenega žuganja več, nobenega izsiljevanja. Tudi pa parkiriščih so mi pustili primerno prostora, da sem lahko zlezla v avto…

Imamo starega twinga in pa novo laguno…. ko sem s twingom, se počutim prav ogroženo… včasih imam občutek da me bodo kar s ceste zrinili :/

Hahahahahaahahahahahhahhahah, kanta od zafire pa bog i batina???? Ma za umret od smeha! Kanta, ki pije 13 litrov po ravnem, 16 v rahel klanec? Zafira, pa moj bog tako anonimnega avta pa še ne! Nič od oblike, nič od ekonomičnosti, nič od zanesljivosti, kvari se tako, da je še na pooblaščenem servisu ne znajo popravit.

Da te potolažim – jaz zafire ne morem prehitevat, ker ko jo vidim pred seboj na cesti, me od smeha zvije in potlej raje ne reskiram življenja, se odsmejem (kar nekaj časa traja), tako da bog ti požegnaj varno vožnjo, ampak tvoje razmišljanje je pa za krepat od smeha!

o, madona, “me veseli” da nisem edina, ja ta je dobra, da bi kar s ceste zrinili,
in glede za-parkiranja bo kar držalo…

Hahahahahaahahahahahhahhahah, kanta od zafire pa bog i batina???? Ma za umret od smeha! Kanta, ki pije 13 litrov po ravnem, 16 v rahel klanec? Zafira, pa moj bog tako anonimnega avta pa še ne! Nič od oblike, nič od ekonomičnosti, nič od zanesljivosti, kvari se tako, da je še na pooblaščenem servisu ne znajo popravit.

Da te potolažim – jaz zafire ne morem prehitevat, ker ko jo vidim pred seboj na cesti, me od smeha zvije in potlej raje ne reskiram življenja, se odsmejem (kar nekaj časa traja), tako da bog ti požegnaj varno vožnjo, ampak tvoje razmišljanje je pa za krepat od smeha![/quote]

vsak po svoje a ne, zato je pa forum, da lahk na glas razmišljaš, pa izveš, če se tudi drugim kaj podobnega dogaja ali pa tudi ne…

kar ste tiče kvalitete vozila in ostalega pa tudi; vsak po svoje, jaz imam zafiro in cliota rada in pika, :-)))

Ja bo kar držalo kot pravi avtor. Imam Puntota l. 2003 in veliko ljudem na avtocesti izgleda da prizadenem ego, ko jih grem prehitevat, zato pohodijo po gasu….vendar… pri tem se ne zavedajo, da imam HGT-ja, ki ima 130 konjskih moči, kar ob zelo lahkem avtu (~1000kg), prinese dobrih 8s do 100km/h in končno hitrost krepko čez 200km/h. Nekaj časa se ponavadi igram z vožnjo v štric – pač počasnejše pospeševanje (ko on noče da ga prehitim), ko se pa ujamem z njim s pogledom, pa pohodim gaz in mu seveda prizadenem ego.

Podobno je včasih tudi na semaforjih, sploh če je nek mladič s fotrovim avtom in neko bjonđo zram, ki se ji hoče dokazat – potem ga pa nek stari 3-vratni punto pusti za sabo :).

Da se ne bo kdo zgražal – sem zelo varen voznik z ogromno izkušnjami (v mladosti tudi na kakih rallyih).

No, ti pa imaš probleme z identiteto. Skrajno bolano.

LP M

Lep pozdrav !

Morda do neke mere to drži, imam pa sam malo drugačne izkušnje, ko sem bil na cesti z družinskim vozilom se ni praktično ničesar dogajalo, ni bilo lepljenja na rit in podobnega, ko sem bil na cesti z divjaško zadevo, se je pa vedno našel kdo s podobno zadevo, ki je želel tišati in sprobavati meje enega in drugega….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Da te potolažim – jaz zafire ne morem prehitevat, ker ko jo vidim pred seboj na cesti, me od smeha zvije in potlej raje ne reskiram življenja, se odsmejem (kar nekaj časa traja), tako da bog ti požegnaj varno vožnjo, ampak tvoje razmišljanje je pa za krepat od smeha![/quote]

Če ti je zafira pila 13 po ravnem in 16 v klanec, samo pomeni, da ne znaš vozit 🙁
Moja zafira pije povprečno okrog 6, na dolge relacije okrog 5.

Ampak drži pa, kar pravi avtorica, sama vidim, da imam v tem avtu bistveno več miru, kot pa prej v lantri karavan.

V tej temi se pa prav moram oglasit, tudi pri nas imamo zafiro in cliota. :)))
In ja, opažam podobno. Ko vozim zafiro, se sem in tja najde kak prepotentnež, ko vozim cliota, je norcev, ki se mi nalepijo tik za rit veliko veliko več.
Priznam, da s cliotom vozim tudi kakšen km/h manj kot z zafiro (ker pač ne gre:)), ampak še vedno v mejah normale in daleč od tega, da bi bila počasna in ovirala promet.

Ja škoda je ja, da so Slovenci takšni na cesti. Poleg izsiljevanja prednosti pa me moti, da se večina vozi venomer po prehitevalnem pasu – škoda da policisti tega ne kaznujejo. Je pa to že opisal Mazzini v eni svojih kolumn: “Slovenec se s prehitevalnega pasu umakne samo na nosilih ali v krsti.”

Ja bo držalo, da večina Slovencev ocenjuje soSlovenca po materialnih dobrinah, kamor sodi tudi osebno vozilo. in najbolj netolerantni vozniki za volanom so prav Slovenceljni. Veliko prevozim po Evropi pa tudi drugod, pa marsikaj vidim in lahko primerjam. Še nekaj: nekateri slovenci so za volanom zelo predrzni, prepotentni, preživčni in nekulturni bedaki.

Osebno pa pri nas naravnost preziram voznike vseh službenih vozil, vozil na “višini”, kot so kombiji, tovornjaki in ostala dostavna vozila, ki dobesedno “buzorirajo, izsiljujejo na cesti vse pred seboj, prehitevajo na nenoramlen način, ker se pač njim “mudi” bolj kot ostalim, ker lahko, ker vozilo itak ni njihovo ampak od firme, obenem pa spravljajo v nevarnost marsikaterega udeleženca v prometu. In ničkolikokrat jih vidim, kako s telefonom na ušesu neskoncentrirano vozijo, celo divjajo po avtocestah in prehitevajo tudi s 140, 150 km/h, pa po mokrih cestah…. za take bi moral biti na vsake toliko časa na cesti preprosto zid, pa naj se not zagonijo, bo manj škode za druge! take osebe so zame enostavno bedaki, ki si sproščajo svoje frustracije in ego za volanom, namesto kje drugje! In ko se tak šoferčina vsede v svoj privat avto, pa ne upa niti malo več stopit na gas, ker mu zraven njegova “madam” neprestano najeda, naj vozi po predpisih! In pač potem mora te frustracije nekje sprostit – kje drugje, kot za volanom službenega vozila!

Upam, da bo tudi v Slovenji kaj kmalu sprejet zakon o prepovedi prehitevanja poltovornjakov in tovornjakov med seboj. Ker dostikrat so ti take kamikaze, ko kar butnejo npr. na avtocesti ven, za njimi pa moramo tisti, ki vozimo sicer 90, 100, ali pa po predpisih do 130 z ustrezno varnostno razdaljo žlajfat ko zmešani in potem čakat, da tovornjakar končno prehiti tovornjakarja, in pazit predvsem to, da v rit ne dobimo koga za seboj. Ali pa zaradi neprestanega prehitevanja tovornjakov med seboj po prehitevalnem pasu ne moreš s točke A priti do točke B v normalnem času, porabiš pa tudi bistveno več goriva, ker ne moreš lepo tekoče vozit.

ma se očitno ti peteliniš, o voziš več od v naši državi dovoljene hitrosti na AC

hotu pohvalit da ima dva avta…halooooooooooooo
in eden je celo Opel Zafira………………uauuuuuuuuuuuu

I’m hot all over:))))))))))))

“jutri”; ko začnem prehitevat in imam že enega za ritjo, drugi pa vztraja vzporedo, ne morem drugega kot pritisnit na gas,

“zdaj se je”; evo, odkrila si srž debate, želela sem se le pohvalit, da ima dva avta,
končno!!!, zdaj veste vsi, kako mi je odleglo, :-))))))))))

No, jaz imam Atosa, pa tega nisem še nikoli opazila. Isto vozim Atosa kot Vivarota.

Tistemu, ki pa pravi, da mu zafira žre 13 litrov se pa strinjam z barco, NE ZNAŠ VOZITI!! Mi nikoli, ampak res nikoli nismo prilezli na čez 10l. Ponadi 7-8l.

Rdeci mali clio, moj najljubsi avto vseh casov!

Tvoje zgodbe s prehitevanjem pa dobro poznam….

Ta avto sem vozila 10 let do njegove bridke smrti : sesul se je bil po 17 letih voznje in 3 mocnih trkih drugih ljudi tako, da ni prislo v postev nobeno popravilo vec!

Prehitevala pa sem najraje kaksne tovornjake, nikoli pa vecjih avtomobilov – tudi na morje sem vedno vozila o desni strani brez zajebavanja : zakaj ga silis voziti na levi strani avtoceste? Ne ga maltretirat, ne zmore tega, ce vozi s110, imas cisto dovolj in bo dobro sluzil.

Ta avto sem imela v malem prstu : zlezla skozi skoraj katerokoli luknjo na parkiriscu in ga n v kaksni ozki enostranski ulici bočno z enim samim potegom z volanom v enem šusu spravila do par cm tocno v parkir plac ) ZIVEL MALI CLIO STORIA ZA VEDNO!

New Report

Close