Ko ti fant kar naprej govori da si spet najbolj pametna.
Fant z katerim sma skupaj že kar nekaj časa, mi pogosto v tako čudnem, nevem če nesramnem tonu reče, ko se kaj pogovarjama – ti si spet najbolj pametna. Pa nikoli nočem imeti prav na vsak način, le če mu rečem da to pa nikakor ni res, ali to ni možno, mi zabrusi nazaj – ja ti pa si spet najbolj pametna. Pa ne pametujem, le če pogovor nanese na kaj takšnega in vem da to ni res, rečem da ni pa se jezi nazaj. Zakaj govori da sem spet najbolj pametna, saj pa samo rečem da ni tako, nikakor nočem imeti vedno prav.
Žal, se mi zdi, da ga na nek način nerviraš, dražiš, greš na živce. Nekaj ga moti. In žal je že tako, da če imaš nekoga res res rad, potem ne spuščaš takih pripomb.
Skratka, ni važno, da ti spušča natančno ta komentar, ampak da ti redno sploh nekaj komentira. Bi veljalo mogoče raje ob sebi imeti nekoga, ki te bo imel iskreno rad in ti to tudi polno kazal?
Moje mnenje.
Pa še en komentar – če si stara 15 let ok. A če si več, se malo zamisli nad sabo, ker iz tvojega zapisa veje res taka naivnost, da je joj. Zamisli se, kaj pričakuješ od partnerja, kaj zahtevaš od njega. Kakšno obnašanje (njegovo do tebe) je zate še sprejemljivo. Ker ti povem (to je le vtis), da me ne bi presenetilo, če bi čez 3 mesece napisala, da te je udaril, ker je malo popenil, potem se pa opravičeval in kaj zdaj itn itn.
jaz pa mislim, da je partner en tak bebec, ki misli da je on najbolj pameten in slej ko prej ti ne bo pustil povedat tvojega mnenja…še posebej rad bo to pokazal pred znanci, prijatelji, ko te bo pred njimi žalil, zmerjal ali kako drugače besedno zabil, ko boš hotela kaj povedat, da boš mala kot miška. Takih je veliko. preveč jih poznam. In ne, ne spoštuje te.
Tu gre pa za tipično moški ponos, ki ne prenese, da on ne bi imel prav in ki ne prenese, da bi pa ona imela prav.
Poznam tudi jaz par takih. Pa niso ne hudobni ne nagnjeni k nasilju, ampak enostavno ne prenesejo, da ima prav nekdo drug (pa bog ne daj žena oz. punca!) in ne oni.
Težko je s takimi … Boš lahko to prenašala celo življenje? Ker bolje najbrž ne bo, pač ne more iz svoje kože.
Je zgoraj ena napisala: mu zmanja argumentov, ve, da ga lomi in da imaš ti prav in potem ti pač zabrusi, kako moraš biti vedno najboolj pametna. Drži! Ta nesramni komentar je v bistvu znak nemoči in ti daje potrditev, da dejansko imaš (spet) ti prav.
Mogoče pa se samo narobe izražaš. Če ne verjameš nekaj, kar je povedal, pač reči, da tega ne verjašeš, ne pa, da ni res ali pa da ni možno. Vsak pozna svojo resnico, čeprav je včasih samo ena. Malo več strpnosti. Pa tud z njegove strani seveda.
Forum je zaprt za komentiranje.