Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko ti dajo novi pogodbo samo za pol leta ?

Ko ti dajo novi pogodbo samo za pol leta ?

Do sedaj sem imela eno leto, res smo se včasih mal grdo gledali, sedaj bo potekla, pa so mi dali kazenskih samo pol leta, da ne upajo , so rekli. Parkrat smo imeli napete odnose, očitno zaradi tega.  Imajo to pravico, ali je kje v zakonu definirana dolžina najemne pogodbe? Ker pol leta ni nič. Kaj je za storiti?

Lahko. Jaz tudi oddajam, če so mal čudni, jim dam pogodbo samo za pol leta, potem pa naprej vidimo. Ker pogodbo je težko preklicati, najlažje se nekoga znebiš, če se izteče. Ni nobenega zakona ki bi rekel kako dolga je lahko pogodba, lahko tudi samo 2 meseca.

Mi ti nove sploh nebi dali!

Glede na zapis vam tudi jaz ne bi dala nove pogodbe – cetudi bi v tem primeru ostalo stanovanje nekaj casa prazno (in jaz brez dohodka najemnine ter z manjkom sprotnih poloznic).

Ko sem pred leti iskala nov dom, sem bila tudi na ogledu, kjer sta lastnika nudila prvo pogodbo za 3 mesece. Pazi: S tem, da naj bi z vselitvijo placala tekoco najemnino in dve varscini. Jasno, da za naprej niti vprasala nisem, to je bil res velik ne.

Pred leti sem tudi sam oddajal stanovanje. Preden sem pričel, sem si prebral stanovanjski zakon in ugotovil da je najemnik zaščiten kot kočevski medved. Tudi če ne plačuje stroškov, uniči stanovanje, mu takoj ne moreš nič, ker mu moraš vročevat obvestila, vsak spor pa rešuje zgolj sodišče, do takrat pa lahko najemnik dela kar hoče. In če “začuti” da posegaš v njegovo pravico do najema te še lepo toži (in dobi).
Tako da so pogodbe za določen čas še najmanjše zlo za najemodajalca – pa še to ne pomeni da ga lahko izseliš ko poteče, tudi o tem odloča sodišče, če noče ven. Deluje pa vsaj psihološko. Kar se pa najemnika tiče, če mu ni všeč pogodba – trg je prost.

Seveda je lahko pogodba za pol leta. Kaj storiti? Nič ali pa če ti to ne ustreza poišči drugo stanovanje za najem.

Jaz vedno najprej  oddam za pol leta , potem pa podaljšujem. Ravno zato da sem zaščitena.  Eni najemniki oziroma večina njih misli, da če plačujejo najemnino,  je to vse. Pa ni. Kako se dela s stanovanjem, ali so skrbni, čisti, ali vse kar primejo, tudi uničijo? Takim nimaš interesa podaljševati.  Sedaj pa smo nehali oddajati, ker je hči prišla v Slstanovanje in šele sedaj vidim, kako veliko breme je bilo to oddajanje, predvsem psihološko .

Ma sam pejt, če ne znajo cenit človeka pa dela pol nej se hebejo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close