Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko te pošlje domov iz službe

Ko te pošlje domov iz službe

Ima kdo izkušnje s tem, da pride v službo pa mu rečejo, da naj gre kar domov, ker ima tisti dan prosto?

Recimo prišla sem v službo, začela že delat pa kliče sodelavka, da naj grem domov, da imam prosto tisti dan. Vprašam zakaj pa reče, da se je odločil kolega, da bo tisti dan delal in da so mi pozabili povedat. Ja, sem šla domov. Jezni so bili name, ker sem povedala, da je to skrajno nesramno, oni pa meni, da naj bom vesela, ker imam prost dan. S tem, da imam v eno smer 45minut in da sem že začela delat.

POtem drug primer: pridem v službo, rečejo, da ni dovolj dela, ker je slabo vreme (ja, za tako vreme se je vedelo že zdavnaj prej in en dan prej in noč je lilo kot iz škafa) in da naj grem domov.

Potem pogost primer: pridem v službo, nič na vidiku, nobenih obiskovalcev in rečejo ,da naj grem domov in čakam na klic, če mogoče kdo pride. Torej kot prost dan, čeprav sem prišla v službo, vmes pa naj čakam na klic in to naj bi bil prost dan. V takem primeru ne grem domov.

Se še komu dogaja, da ga domov pošljejo pa je bilo planirano, da dela. In kako ukrepate? Si vzamete prost dan, čeprav ste že zapravili čas za pot tja. PIšete ure kot, da ste bili v službi.

Me pa zanima predvsem za tiste, ki delate v turizmu, gostinstvu.

Se ne spoznam, a ti svetujem, da prebereš pogodbo in interne akte na to temo. Če te za ta dan normalno plačajo, ne kompliciraj, bodi vesela. Če pa ne, ali pa ti te ure ne štejejo, pa vseeno razčisti in se tudi posvetuj izven podjetja, če je tak način sploh možen.

Zdaj tisto, ko si je kolega namislil, da bo delal, sem bila potem tiho in si pisala ure kot, da sem delala. Torej sem profitirala. Verjetno pa ni bil noben pozoren.

Za ostale stvari pa še rešujem.

Ko rečejo, da naj grem domov in čakam, če bo kaj, takrat zavrnem in ostanem v službi, ker to mi sigurno ne bi vsakič plačali.

Verjetno pa bom tisto, ko so me drugič poslali domov, pisala spet kot, da sem delala.

Samo nimam kje kake podlage. Ker če se bo to večkrat zgodilo, bodo sigurno opazili, da siure pišem tudi za take dni. Nimam pa nič konkretnega v pogodbi, nobenih internih aktov nimamo oz vsaj nič na to temo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close