ko ste starš/stari starš ne upošteva
Gre za moje starše, da ne bo pomote in predpostavljanja da imam alergijo na tašče 🙂 Sin je star 4,5 let. Glede na delavnik, da noben od naju ne ujame zapiralnega časa vrtca hodi po sina v vrtec moja mama in pri njej počaka 2 uri. Otrok ima v vrtcu polne obroke (zajtrk, malice, kosilo) ampak ima v glavi, da otroke asmo posiljujejo s stvarmi, ki jih ne mara – bogi revež,a ne? In tako sledi da ga zjutraj nafila z čokolešnikom. Ker ga pri nas v omari ni našla (oz. sem ga tudi sam skrivala ker mu je potem samo to dajala, tisto kar sem pripravila sama pa metala v smeti) ga nosi s sabo na skrivaj. In seveda potem otrok v vrtcu nič ne poje. Isto je po kosilu. Ne je kosila v vrtcu, ker ve da bo babi pripavila pomfri, pico al pa bedrca, ki jih tako zelo obožuje. Glede na to, da je fant na meji debelosti ni pri najbolj drobnih se sami trudimo za nek zdrav režim prehranjevanja. Nismo fanatiki, da otroku ne bi pustila pojesti enega happy meala pa vendar… vstrajam pri 5 obrokih dnevno. Namesto sladkarij sadje itd. Ampak zanjo veljam za nesposobno, stradamo otroka, otrok mora jesti, boljše da ima 5 kg!! več kot premalo, da ga zatiramo itd. Ko kaj rečeš, na lepo, na grdo dobiš nazaj zavihan nos, obsodbe da si slab starš in govor proti sinu, kar k babici pridi, babica te ima rada, mami te pa ne mara, ti kar k meni pridi živet bova midva cele dneve jedla čokolado. Ko sem popenila in ji prepovedala da hodi po sina v vrtec in si sama uredila skrajšani delavnik je hodila ponj takoj po kosilu (čeprav je uradno tam do 15ure) ker ona ga bo imela zlepa ali zgrda. In mene je skoraj kap ko pridem v vrtec sina pa nikjer. Isto mi ga je dobro leto nazaj odpeljala iz trgovine, sin zleti za regal, jaz v momentu za njim, sina nikjer, zginil kot kafra. Iščem, kličem.. po celi trgovini, njega ni. Smo klicali policijo. Izkazalo se je da se je tudi ona znašla v trgovini in ga je pač odpeljala s sabo, saj ima pravico, ker je vnuk a ne?
Otrok ima zelo slabe zobe. Že od prve špičke, ki je pokukala iz dlesni se trudimo z umivanjem itd ampak kljub vsemu. Imel je dudo do 6 meseca, stekleničko do 9 meseca (ponoči, čez dan ne) kasneje nič več. Nakar mi zobozdravnik reče, da so takšni zobki zaradi flaške. Meni nič jasno, kako, če pa flaške nima. Seveda doma jo nima, ona mu pa kakavček po flaški tlači v usta pri skoraj 5 letih! To sem zvedela pred kratkim, ponorela ji očitala da je zaradi nje praktično brez zob, če se ji nič ne smili ampak sem dobila nazaj, če ima pa rad in naj neham zganjati sceno da še vsakemu so mlečni ven padli.
Res ne vem več kaj naj, sin jo ima sicer rad ampak takšne stavri gredo večkrat čez mejo. Ne pomaga ne zlepa, da se pogovorimo ker za njo smo vsi neprištevni, niti zgrda (potem pa za uveljavljanje svojih principov “krade” otroka iz vrtca). In nazaj vedno dobim, če smo tebe vzgojili… Otroka si v vseh pogledih lasti in nas daje v nič in enostavno spregleda ignorira kot da smo zrak.
Sedaj ga meče neka trma, ker včasih kaj pospravi in ne ve kam potem tečka, da naj mu najdem to stvar. Oprosti ljubček, sam si jo pospravil, lahko ti pomagam iskati ampak namesto tebe v celoti ne bom. In sin ji takoj (tudi če par dni zatem) poroča in ona čisto vn pade: bogi revček kako grdo mamico imaš, ti kar k meni pridi ti bom novo takšno kupila, sigurno ti jo je ta zmaj (jaz) vrgel stran. Bo babi novo kupila ti kar pridi…
Včasih čezdalje bolj razumem, da kdo koga kresne…
Ja, ji bo treba pač zgrda dopovedat, če zlepa ne gre, a ne?
Postavi ji pravila, če se jih ne drži (kar se jih očitno ne) pa prekinete stike za eno obdobje.
Po končanem obdobju poskusite znova, dokler ji ne kapne, da gre zares.
Če pa nenapovedano odpelje otroka, bi šla jaz brez besed ponj in ga odpeljala – v vrtcu pač poveš, da
ji ga ne smejo dati, brez tvojega izrecnega dovoljenja.
Ti si mama in moraš otroka zaščiti, če je tako kot praviš gre mama čez vse meje.Če ne gre zlepa, pretrgati odnose, boste že uredili tako, da v vrtec ne bo hodila ona po otroka.
V vrtcu pa naroči, da ji otroka ne smejo dati oz. ko se boste zmenili, da bo ona prišla po otroka,
da to zjutraj v vrtcu poveš.
Se strinjam s komentarjem zgoraj, tudi jaz bi prekinila stike in seveda prej ponorela. Tudi v vrtcu prepovedala da kdorkoli vzame otroka.
Si ne predstavljam skrbi ko ste v trgovini iskali otroka… Mislim da če je že kdo neprišteven tu je to tvoja mati.
To je to… stari starši mislijo, da bodo vzgajali še vnuke. In ker so stari in bi bili radi lepi dovolijo vse. Pri nas sta tako delala tašča in tast. Samo sva popenila, da tako pa ne bo šlo. Sedaj pa je bolje (ne vem sicer koliko časa bo bolje). Ker prej ko je bilo vse dovoljeno pri babici je hotel otrok vedno tja. Sedaj ko ne dovoli nič več kot pa doma pa ne gre več tako rada k njima (čeprav še vedno gre rada).
V vrtcu povedat da lahko otroka prevzameta le ti ali moz njej ga ne smejo dat, ce ne bo odnehala baj klicejo policijo ce bo potrebno. Stike prekiniti popolnoma in ji samo poves ko bo pripravljena upostevat vsa tvoja navodila se lahko pogovarjate. Drugace ga pac nikoli vec ne bo videla. Taksno nespostovanje jaz niti pod razno ne bi prenasala.
Pismo, nisem si mislila, da sta v mali Sloveniji dve taki – moja je identična! Jaz sem praktično prekinila stike. K sreči ne živimo skupaj, tako da to ni bil logistični problem. V vrtcu sem prepovedala, da otroka pustijo z njo domov, vzela polovični delavnik, čeprav smo se finančno praktično potopili in otroka popolnoma odtrgala od nje, dobesedno. Prej smo se 2 leti in še malo na zobe postavljali, zlepa, zgrda, en kup prepirov, vsedno sva bila jaz in mož usrana, fanatika, stradalca otroka, otrok pa isto ves čas na meji debelosti, če ne že kar čez, pri 6 letih in 123 cm 28 kg. Ona pa kar tlačila vanj – na čokolado, pa na sladoled, pa porcije za odraslega prevelike – s tem, da se sama vse svoje življenje borim, hudo borim s težo, ker mi je s svojim posiljevanjem s hrano enostavno ubila občutek za dovolj; zadnji čas sem dojela, da bo isto naredila z mojim otrokom!!! Zalegli niso argumenti, zalegli niso prepiri, zalegli niso ultimati – nič ni zaleglo. Potem je svoje futranje kompenzirala s tem, da je otroka na silo vlačila na 12 km pohode, kar se je otroku uprlo za vse večne čase. Skratka – stike smo prekinili. Očitanja in manipulacij v stilu “vse-sem-naredila-za-vas-vi-pa-takole” je bilo morje. Še danes, 8 let kasneje, mi meče naprej in se dela revo, kako ji z grdim vračamo, kar je ona “dala”. Jebi ga, raje vidim, da se ona smili sama sebi, kot da mi uniči otroka. Danes gresta oba otroka 1 x tedensko na obisk in to je to, redko kdaj kaj več, če je kaka bolezen pri njej ali kaj podobnega. Večji se že zna upret, čeprav potem dobi pod nos, da smo mu doma prepovedali jest in ga skuša zmanipulirat s povsem istimi forami (a mamico smo pa znali gor spravit? pa ji je enkrat lani večji zabrusil – ja, sam poglej kako, cel življenje se bori s kilažo – seveda je bila na smrt užaljena in prišla nadme, kako je otrok napumpan!) , malega pa vsakič nabuta ko polnjenega purana. in ne zaleže popolnoma N I Č, NIČ, NIČ! Torej so stiki omejeni na minimum in čao! Manipulacije so pa in vedno bodo, kar sprijazni se!
Tako odnso do hrane kot odnos do ljudi je problem. Nespoštovanje pravil, nespoštovanje kogarkoli, razen samega sebe je velikanski problem!!! Pri nas se je večji zelo navadil tega, da se s hrano kompenzira vse živo, da je hrana orodje in orožje manipulacij, da si pravila priredimo, kot nam paše in kadarkoli nam kdo postavi mejo enostavno rečemo, da je glup, bedast in da jaz se pa tega enostavno ne grem. Še in še garanja je bilo potrebnega, da smo te vzroce omejili.
Kljub vsemu oba otroka učim, da si babica zasluži spoštovanje in da jo je treba obiskat, zanjo poskrbet, pač ne zna drugače imeti rada kot s hrano. Ne sme se ji pa dovoliti, da nas s hrano uničuje. Večji to že dojema, maljši ga posnema. Žal pa odnosi niso taki, kot bi si jih želeli – amapak odnos vedno delata dva in ne en sam.
Sploh ni treba zgrda.
Pri nas je bilo podobno, ker je bila moja mama vsa hepi, ker ima končno nekoga za futrat in ta nekdo še rad je, ker vsi njeni otroci smo jedli kot ptički in je komaj spravila kako žlico v nas. Posledično se je sine redil in redil, vsak moj komentar je naletel na gluha ušesa.
Potem sem 1x pop* in jo lepo posedla ter ji odpredavala, kaj je debelost, kaj zdrava prehrana, koliko naj bi otrok jedel in kaj je dobro, kaj slabo… Na srečo sama nisem nek skrajnež, tako da ima otrok lahko tudi kako sladkarijo in skratka lahko je vse, ampak v mejah normale. Mama se je zamislila, ni se spremenila čez noč, ampak je pa takoj postala bolj pozorna in kmalu se je popravila. Potem mi je zdiktirala, kaj vse je jedel in kaj mu lahko še doma dam za jest (ja, potem je ona popravljala mene 😉 )…
Kar zadeva flaško, pa takole: moj je doma imel flaško za ponoči (z vodo ali čajem) do enega 2. leta, če ne dalj, pri moji mami pa do šole, ampak zobe ima b.p. in zdaj pri 15-ih nima niti ene plombe. Ni vse v flaški, flaška je bolj kriva za nepravilno rast zob, vsebina flaške je pa isti klinc če piješ po flaški ali iz kozarca…
Sploh ni treba zgrda.
Pri nas je bilo podobno, ker je bila moja mama vsa hepi, ker ima končno nekoga za futrat in ta nekdo še rad je, ker vsi njeni otroci smo jedli kot ptički in je komaj spravila kako žlico v nas. Posledično se je sine redil in redil, vsak moj komentar je naletel na gluha ušesa.
Potem sem 1x pop* in jo lepo posedla ter ji odpredavala, kaj je debelost, kaj zdrava prehrana, koliko naj bi otrok jedel in kaj je dobro, kaj slabo… Na srečo sama nisem nek skrajnež, tako da ima otrok lahko tudi kako sladkarijo in skratka lahko je vse, ampak v mejah normale. Mama se je zamislila, ni se spremenila čez noč, ampak je pa takoj postala bolj pozorna in kmalu se je popravila. Potem mi je zdiktirala, kaj vse je jedel in kaj mu lahko še doma dam za jest (ja, potem je ona popravljala mene 😉 )…
Kar zadeva flaško, pa takole: moj je doma imel flaško za ponoči (z vodo ali čajem) do enega 2. leta, če ne dalj, pri moji mami pa do šole, ampak zobe ima b.p. in zdaj pri 15-ih nima niti ene plombe. Ni vse v flaški, flaška je bolj kriva za nepravilno rast zob, vsebina flaške je pa isti klinc če piješ po flaški ali iz kozarca…[/quote]
Ja, sam tale pravi, da ji zlepa ni ratalo.
Jaz tudi nimam take izkušnje (na srečo) ampak vem, da obstajajo taki ljudje, ki se jim zlepa ne da
dopovedat. Ker “oni že vejo, ostali so pa neumni”.
Tako je, na žalost.
moj 4,5 letnik SAM pove ostalim, da NE sme čokolade (prebava, dolga zgodba). še meni to reče, ko mu kdaj dam en mali čoko piškotek.
naučite otroka, da sam reče ne!
za vrtec pa podpišete, da ga NE sme vzet iz vrtca.
odločno, resno, brez kreganja, dejstva. jaz tudi pravim, z mano ste se zafkavali, z mojimi otroci se pa ne boste. tukaj ne odstopam. mojim staršem otrok ne puščam, ker mu v bistvu škodijo. obiski ipd, ja, je pa vedno kdo od naju blizu.
buy prednisone online fast shipping prednisone 20mg online pharmacy average price of prednisone
https://prednisonet.com prednisone 50 mg tablet canada
prednisone 40mg no prescription online prednisone prednisone 2 mg
Forum je zaprt za komentiranje.