Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko sem bil brez denarja, sem bil nula

Ko sem bil brez denarja, sem bil nula

Nisem lepotec…. imam rahel višek kg….vedno sem bil podpovprečen…..revež…v življenju imel eno resno punco…podpovprečno in se ta me je pustila…druge nisem mogel dobit…bil sem zasmehovan…nikoli vabljen nikamor….

Lani sem podedoval podjetje in ugotovil, da sem nesposoben….vse skupaj sem prodal in z denarjem kupil vse o čemer sem sanjal….ostalo mi je dovolj se za vsaj 10 let luksuza ali do konca nadpovprečne ga zivljenja…
Ko se je razvedelo o finančnem stanju….me obletavajo tiste punce, za katere sem bil celo življenje gnoj….z njihove strani zasmehovan….okolica me sprejema drugače…prejšnji teden sem bil povabljen na poroko kot častni gost…niti ne vem kaj bi naj to pomenilo… poznam samo njo in se to le na videz……zakaj je denar ljudem tako pomemben?…. Samo zavohajo kes in si vsem najboljši prijatelj….zaželen….
Bre denarja sem bil nula….tako se počutim se danes…. Samo kot nula z denarjem.

Če hočeš mirno normalno življenje brez teh pijavk se preseli. Nekam kjer te ne poznajo. Pa ne razpravljaj javno o tem kaj in koliko imaš. Se nikogar ne tiče.
POtem pa vloži še nekaj tega denarja v to da sebe porihtaš. Ker to da si nesposoben, nisi vreden da te ima kdo rad….ni dejstvo, je samo tvoja ideja ki jo jemlješ kot dejstvo. Večina nas je povprečnih in celo podpovprečnih. Pa ravnotako živimo življenje vrednega živeti. Kg so še tvoj najmanjši problem. Nesamozavest te ovira. Se da rešit. Verjemi. In vredno je. Ker kaj ti bo denar če nisi zmožen uživati v življenju. Ena boljših naložb ki jih boš naredil so tiste, ki so direktno povezane s tvojo kakovostjo življenja. Pa ne nasedaj prodajalcem megle. Nič ne gre čez noč in brez truda.

So vsi isti. Bivša soseda, takrat se mlada bla, naivna pa grda. Kak je trofla glavni dobitek okol 600 jurjev evrov. Vsi so ji dvorili, meli bi otroke z njo, vsi z vasi so začeli jamrat, da so se pokvarili traktorji, pa kosilnice, pa vse blo treba zamenjat naenkrat, pol dnarja je raztalala okoli, da so se petelinili čez vas sosedi, v gostilno jo vabli, da je častla. Obnovila si je staro hiško, naredila izpit, kupila avto. Po 3 letih je skor zmanjkalo dnarja. Nobenega ni več blizu. Na ulici jo kličejo grdavsa in med njimi najbolj tisti človek, ki je od nje dobil plačano legalizacijo črne gradnje, uzurpacijo in nov traktor.

Kakšen častni gost vendar? Kaj nakladaš.
Če/ko boš kdaj slučajno dobil denar, se zate ne bo spremenilo nič. Ne sanjaj, da bi bil na ta način zanimiv za ljudi. Raje se poglobi malo vase, zakaj se vsi otepajo tvoje družbe – denar definitivno ni razlog za to.

Denar je še kako razlog za različno obnašanje določenih ljudi. Ne vseh, ampak veliko.
Kar na enkrat si zaželjen za botre, za gosta na porokah, roj. dnevih….
Kar naenkrat ti vsi finančne težave razlagajo in se delajo žrtve….
Z razlogom pravijo da samo neumni javno razlagajo o svojem premoženju. Ker se s tem samo izpostaviš s tem da te vsi vidijo kot denarnico.

No, nismo vse enake. Ti imaš pač opravka s ke$pichkami. Za te nisi bil vreden nič, dokler si bil reven, sedaj pa bi rade imele samo tvoj denar, tebe ne. Ampak, ker prideš ti v paketu z denarjem, morajo seveda tebe kontaktirat in se ti dobrikat.
Sama nisem te sorte ženske in če me ne bi zanimal prej kot reven, me tudi kot bogat ne bi. Ne vem sploh, kako se ženske lahko prisilijo seksat z nekom, ki jim ne diši, ampak so z njim samo zato, ker ima denar. So pač khurbe, očitno.
Jaz sem celo bivšega skenslala po tem, ko se je povzpel v službi po lestvici do direktorja, imel precej več denarja, a prav nič več časa za naju. Kaj naj s takšnim smradom, raje sem samska. Denarja od moških namreč ne potrebujem.

Denar ni spoštovanje. Vedno je povezano z izkoriščanjem, zato na to ne dam nič. Tudi želim si ga ne več kot tisto najnujnejše, za normalno življenje. More money, more problems je bil en star komad, ki ga z leti vedno bolj razumem in bogatim prav nič ne zavidam.

Če hočeš mirno normalno življenje brez teh pijavk se preseli. Nekam kjer te ne poznajo. Pa ne razpravljaj javno o tem kaj in koliko imaš. Se nikogar ne tiče.
POtem pa vloži še nekaj tega denarja v to da sebe porihtaš. Ker to da si nesposoben, nisi vreden da te ima kdo rad….ni dejstvo, je samo tvoja ideja ki jo jemlješ kot dejstvo. Večina nas je povprečnih in celo podpovprečnih. Pa ravnotako živimo življenje vrednega živeti. Kg so še tvoj najmanjši problem. Nesamozavest te ovira. Se da rešit. Verjemi. In vredno je. Ker kaj ti bo denar če nisi zmožen uživati v življenju. Ena boljših naložb ki jih boš naredil so tiste, ki so direktno povezane s tvojo kakovostjo življenja. Pa ne nasedaj prodajalcem megle. Nič ne gre čez noč in brez truda.
[/quote]

Zakaj bi se on selil za nekoga drugega? Zakaj bi bežal za nekoga?? Če imaš denar in samozavest, se ti ni treba selit nikamor. Avtor se preveč samopomiluje in to odganja punce stran. Smiliti se sam sebi je najbolj bedna stvar pri zdravem človeku kar jo je. In noben milijon ne bo tega rešil. Ni denarja!

Ljudje, ko zadanejo večjo vsoto denarja, naredijo to napako, da gredo vsem naokoli raztrobit. Če ne to, pa si začno na veliko nakupovati ali rihtati hiše, da ja vsak opazi, da imajo naenkrat kup denarja. Ko zadaneš, moraš živet pribl. enako kot si živel prej in nikomur nič povedat. Počasi v nekaj letih si urediš to in ono, čim bolj diskretno, da ljudje ne posumijo. Kaj pustit v malhi za stara leta ali hude čase, tudi ni slabo, ampak večini ljudem se ob zadetku tako odpelje, da denar res v kratkem sfrčkajo, najprej dobijo kup prijateljev, potem kup sovražnikov.

Zakaj bi se on selil za nekoga drugega? Zakaj bi bežal za nekoga?? Če imaš denar in samozavest, se ti ni treba selit nikamor. Avtor se preveč samopomiluje in to odganja punce stran. Smiliti se sam sebi je najbolj bedna stvar pri zdravem človeku kar jo je. In noben milijon ne bo tega rešil. Ni denarja!
[/quote]

Človek nima samozavesti.
In ja če imaš denar pomaga toliko, da si lahko ustvariš mirno življenje v okolju kjer vsi ne vedo vse o tebi. In ja lahko spremeniš svoje dojemanje sveta. In za to se je dostikrat treba odstranit iz znanega okolja. Dosti lažje je nekje kjer se vsak pezde ne vtakne vate delat na sebi.
Lahko pa sediš na kešu v okolju ki ti ne odgovarja. Zarad mene….

Kot vidiš nisi nula in nikoli nisi bil. Če bi bil nula bi grabil na ta povabila in bi zapravil denar za vse mogoče. Kot vidiš ti je uspelo, kar drugimi, ki te ignorirajo ne bo nikoli.

… sanja svinja o koruzi…

In če ne veš, ljudi imajo radi, tudi če nimajo denarja. Seveda pod pogojem, da so v redu ljudje in ne neki zateženci.

Ti si zatežen, zato te ženske ne marajo.

Moski v opisani situaciji si naredi veliko uslugo, ce se poda v svet. Ne gre le za to, da se umakne iz okolja v katerem ima nek “sloves”. Gre za to, da postopoma spozna, da se da kje drugje precej bolje ziveti.

Avtor postani ‘žid ali gorenc’ 😁😃😄

Piši mi na mail : koliba.911@gmail.com imam idejo za firmo, ki bo stabilna in dolgoročna .. plus nekoga boš zaposlil…. če te zanima mi piši…

Zaposlil bo tebe, firma pa bo stabilna dokler bo imel denar, potem pač ne več…
no vsaj probal si…

Alo tele ne vem kaj se smejiš? Če te že zanima…. gre se za kogeneracijo ja…? To je vse kar povem… več mi piši…

Nikoli nisi bil in ne boš nula. Ti samo izhajaš iz okolja, ki ti je celo življenje nudilo te informacije in zato temu vrjameš. Če nisi moral voditi podjetja to ne pomeni nič hudega, saj večina ljudi ni podjetniško usmerjenih in nebi niti poskusilo.
Glede žensk pa vrjami, da obstajajo take, ki jim je vseeno za denar in videz. Osebno nikoli nisem izbirala lepih in premožnih fantov, večinoma niso imeli službe in avtomobila ampak so imeli dobro srce in so me imeli radi. Trenutno sem z fantom, za katerega mi vsi govorijo da je grd in da nima denarja, samo jaz njegove zunanjosti sploh ne vidim na tak način kot drugi. Ko pride do denarja pa seveda sodelujeva, da vsak kdaj nekaj plača in nikoli nebi dopustila, da samo on plačuje.
Naj še omenim, da sem za socialne standarde vizualno čisto ok, nekaterim celo lepa! Torej obstajamo tudi ok ljudje na tem svetu, poznam jih veliko, tako da upam, da dobis prijazne ljudi okrog sebe in ne take, ki te bodo izkoriscali.

Imel si podpovprečno dekle??? Sploh si ne zaslužiš nobene glede na to da deliš ljudi na podpovprečne, nadpovprečne… Zaslužiš si izkoriščanje od punc, ki jim je samo do denarja… Naj ti poberejo veš denar, ker to je vse kar si zaslužiš

Če še nisi, loviš zadnji vlak, da ugotoviš kaj hočeš od življenja. Denar in materialne dobrine so samo nekaj, kar imaš zaradi njih ne občutiš steče, razen nekaj trenutkov po nakupu. Kako si želiš izgledati, da bi se počutil dobro? Naredi nekaj za to! S kakšnimi ljudmi si želiš družiti? Pa ne razmišljat kdo od teh, ki se ti trenutno ponujajo, bi zadoščal kriterijem. Kaj pričakuješ od partnerice? In koneckoncev kaj si želiš početi v življenju. Imaš priložnost, da se osebnostno razviješ. In premoženje ki ga imaš koristiš tako, da te bo osrečevalo.
Seveda pa nič narobe, če vse vložiš v pet minut slave (torej reagiraš na vse ponudbe, ki so ti trenutno na voljo in nadaljuješ življenje kot si ga imel pred dediščino. Zagrenjeno in osamljeno.

1. Spremeni mnenje o sebi. Če imaš sam sebe za nulo (nulo z ali brez denarja), te bodo za nulo imeli tudi drugi. Kako lahko rečes sam zase, da si nula ali, da si nesposoben? Zdaj si imel malo sreče, zamisli, kako dobro ti bi lahko še šlo, če bi imel sebe za dobrega in sposobnega. Sigurno imaš kakšne svoje prednosti in sposobnosti (razen zdaj podelovanega denarja; ta je itak relativen).
2. Denar, ki ga imaš sedaj, vloži vase. Malo se stilsko preobrazi in čas, ki ga zdaj imaš verjetno več na voljo, uporabi za kak šport. Ti bo koristilo vizualno in zdravstveno.
3. Poišči si nov krog prijateljev. Sebi enakih, ne takšnih, ki bi hoteli samo koristi. Zakaj se premožni družijo s premožnimi? Ne zato, ker so slabi ljudje. Zato, ker vedo, da ti niso z njimi, zato, da bi jim kaj plačevali, kupovali, posojali, ampak zato, ker želijo njihove družbe.
Uživaj in ne obremnjuj se preveč. Srečno!

Te razumem. Sam sem bil v podobni situaciji. Ko sem delal in imel dobro plačo, večletno vezo vse je teklo po maslu. Ko pa je nastopila kriza sem bil eden tistih, ki je izgubil službo. Veza se je končala. Punc pa ne zanimajo nezaposleni, čeprav ne po svoji krivdi. Do subvencij za zaposlitve nisem bil upravicen, torej nezanimiv za delodajalce. Ko se je obetala zaposlitev za državno službo, sem bil izrivljen za strankarsko kandidatko. Stranke ne bom omenjal, a nikoli več je ne bom volil. Iz dobre službe sem zapadel v brezposelnost. Veza se je pretrgala. Bil sem na dnu, nula. Nezanimiv. Malo ljudi mi je stalo ob strani. Sedaj, pa je stvar drugačna. Imam dobro službo. Pa tud kar lep kup denarja sem si prišparal. A najpomembnejše, kar sem se naučil je to, da po padcu so vzponi. Zapomni si, da ti se družiš z ljudmi, s katerimi se ti želiš družiti.

Denar je in vedno bo sveta vladar! Če imaš denar, si lahko večji od vseh, tudi od uspešnih direktorjev ali pa tudi kakšnih politikov, ampak to so že oni, ki imajo milijarde.

Problem pri avtorju je mogoče tu, da ni čeden za dekleta, je sramežljiv oz. bolj tihe sorte, mogoče še kdaj kakšno takšno pribije nepričakovano, kjer ne vedo ali bi se smejali ali jokali zraven, v glavnem, lahko je polno razlogov. Največji fail, ki si ga človek zaželi je, da proda podjetje? Mogoče res nisi sposoben bil za to, ampak če je firma bila prej uspešna, zakaj si ne bi našel nekega investitorja ali pa nekomu prodal polovico firme, ki se spozna na posel in delo, katerega je firma počela, in bi skupaj lepo furala firmo naprej? Imel bi denar, s časoma bi postal še sposoben v svojem biznisu. Če se v nekaj zatopiš, in želiš izpiliti oz. uspeti v tem, je na koncu uspeh lahko isti kot, ko si se v osnovni šoli prvič učil pisati abecedo, danes znaš napisati cele stavke in ti je sestavljanje stavkov in pisanje kot mala malica.

Prodal podjetje in si kupil kar si vedno želel z denarjem, ki so ga drugi zaslužili . Vsaka ti čast. Gnoj si bil, in si, in vedno boš..

Berem, da je punca, ki je dobila nad 600.000 ostala spet na istem, samo hiško ima obnovljeno. Kot prvič to niti ni tako zelo veliko denarja. Ena hiša stane toliko, seveda malo boljša, odvisno tudi od lokacije kje.

Problem s temi instant bogataši je to, da ne dojamejo, da mora denar delati zanje. To pomeni, da kupiš stanovanje v bloku in ga oddajaš. Kupiš dva ali tri, da imaš denar dela zate. To je problem. Zase vem, da če bi dobila nek keš, da bi šla v investicijo, da bi se mi potem sproti denar vračal… od investicij.

Seveda treba je pa razmisliti o investiciji. Odvisno kaj hočeš.

Največja neumnost je da, da kupiš ful veliko hišo zase, potem pa imaš mesečne stroške večje od prihodkov. Tako denar skopni, potem pa še hiše ne moreš več vzdrževati….

V bistvu je zadeva ful simpl…. če hočeš povprečno živeti in nisi preveč pohlepen ali neumen.. samo rabiš pa začetno investicijo… pa tudi malo sreče… Trgovina je že tako, tako, moraš biti že sposoben. Za luzerje je pač tako, da kupijo stanovanje in ga oddajajo… ker ni treba neke silne pameti. Zase vem, da bi šla v kaj takega…. če bi kej večjega dobila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close