Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ko se tamponu strga vrvica

ko se tamponu strga vrvica

Drage moje!

Ta vikend se mi je na morju zgodilo, da je izginila vrvica od tampona. JA, dobesedno izginila! Nekaj časa je še bila prisotna, nato pa si v morju popravljam kopalke, preverim, če je vrvica na mestu, da mi slučajo nebi gledala izpod kopalk, ko prilezem iz vode in je NI bilo! Seveda me je zagrabila panika. Bila je nedelja, jaz na Hrvaškem, ni se mi sanjalo, kako ga bom spravila ven drugače kot da grem do ginekologa. Poskušala sem sama in ugotovila, da je zlezel nekam čisto gor, vendar ga nikakor nisem mogla zbezati dol. Kar slabo mi je postalo pa še tistega sem imela za močne dneve. Na srečo se mi je ponudil fant, da poizkusi, ker sem bila sama kar zelena od slabosti, da bi šarila tam notri. Na srečo sva stvar rešila pod tušem, jaz sem se počutila kot da rojevam, v glavnem precej zoprno.

Zanima me, če ima katera od vas podobne slabe izkušnje s tamponi. Že tako jih ne maram ravno iz tega razloga, ker se je moji znanki to že dvakrat zgodilo in je šla obakrat na urgenco. In če se je kateri to že zgodilo, me zanima, kako ste stvar same rešile. Mogoče se sliši smešno, vendar me zanima ali obstaja kakšna ˝finta˝-v primeru, da se mi to zgodi nekje, ko bom sama in daleč od ˝prve pomoči˝. Ker zdaj jih sigurno ne bom uporabljala še nekaj časa.

Hvala za vsak uporaben nasvet!

Nekje sem prebrala, da greš na wc in pritiskaš kot da greš na veliko potrebo in, da nekak prileze pol ven…Iz lastnih izkušenj pa žal ne vem… 🙂

Ne še nikoli pa že vsaj deset let uporabljam tampone.
Pa tud če bi se mi je običajno tako, da ko je tampon napojen gre sam proti izhodu in zato mislim da prav velike panike ne bi bilo ga odobiti ven tudi brez vrvice.
Ti pa si postala panična in zato ti nikakor ni šlo. Če se ti ponovi se umiri in mirno poišči rešitev. Tako kot je rekla predhodnica, na wc pa pritiskaj.

Ne nobene fore ni !
Če se strga vrvica , moraš tampon s prsti izvleči, mogoče pa najlažje to stori parner, nežno, ti se sprostiš.
Če pa ne rata , pa obvezno k ginekologu, da ga odstrani z inštrumentom, vsaj naslednji dan, sicer pride do vnetja.

Tudi jaz uporabljam tampone že 17 let in se mi ni še nikoli zgodilo, da bi pretrgala vrvico. Vedno ga primem tako kot je navedeno v navodilih in vrvico zavrtim naokrog. Res je , da če je tampon suh ga ne moreš zlahka potegniti iz nožnice.

Včasi se res strga ……….

Ja sej, panična si bila, stiskal nožnico in zato ni šel ven.
A da si se počutila kot da rojevaš??? Hahha, ko boš, boš vedela kako je to.
Tampon bo samo senca bolečine.

Kako naredite, ko je tampon prevec suh in gre tezko ven? Mene to ful boli…

kia,

to je znak, da takrat ne smeš več uporabljat tampona, ker krvavitve skoraj ni več in ti tampon zato “vpija” le sluz, ki je tudi drugače normalno prisotna v nožnici in jo zato izsušuje!! Uporabljaj raje mini vložek za tiste par dni rjavkastega izcedka – je bolj zdravo!

Sem se pa kar nasmehnila izjavi manje*, da je bil občutek isti, kot da rojeva….Verjamem, Manja*, da si karikirala, a uporabljati tampon, pa čeprav gre potem težko ven, je “žgečkanje” v primerjavi z rojevanjem :-))))). Kot si pa že sama napisala, si situacijo razrešila pod tušem – v nožnico je prišla vlaga, oz. voda in posledično se je tempon na stenah malo “napil”, zato je šel pa lažje ven….

Se je pa tudi že meni zgodilo, da se mi je celo 2x “štrikec ločil od rakete” – in to pri Tampax-ovih tamponih, ki jih nekatere zelo hvalijo…..

Lp,

cica

Ha ha ha, sem se vam kar malo nasmejala :)))) Tisto z rojevanjem je bilo pa mišljeno zaradi poze in celotne ˝operacije˝, sicer pa skoraj nisem čutila ko se je bezal ven.
Očitno se je na nek nepojasnjen način vrvica ločila od tampona v morju in tampon se je prepojil z morsko vodo, vendar je bil tako nesrečno ˝zatlačen˝ nekje čisto zgoraj, da ga sama nisem mogla zagrabit. Kakorkoli, kljub temu, da jih uporabljam približno 15 let, pa čeprav poredko, bom zdaj še pogosteje premislila, kdaj si jih bom privoščila. Je pa res, da vedno najprej preverim ali je vrvica čvrsto pritrjena na tampon, tokrat pa nisem. Zoprno naklučje :)))))

za kio,

teli novi o.b. tamponi – silktouch cover se lažje vstavijo in izvlečejo, tudi takrat, ko je tampon suh.

samo še te kupujem, ker je res razlika. imajo pa svileno “prevleko”.

jaz VEDNO preverim, če vrvica drži predn si ga vstavim. Samo enkrat se mi je zgdilo, da mi je pri preizksu ostala v roki.

sicer pa hvala b ogu, da si ga spravla ven!

pozdrav!

kaj se je pa meni zgodilo ta vikend…jst sm že po naravi ful pozabljiva pa tko…pol pa zadnč sm mela en 5 dan menstro pa sm si dala najmanjši tampon.pol grem vn zvečer,mal sm pila,si ga umes šenkrat zamenam….uglavnm pol k sm pršla domov grem na wc in panika-nikjer ni blo vrvice,tampona pa glih tako ne.mela pa sm en mini vložek(k ga prej nisem dala).tko d jst sklepam da sm si očitn tampon potegnila ven in dala mini vložek…sam še zmeri mi je ful bed filing-ka pa če ga mam še zmeri not???
sej bi k ginekologu letela(sploh ne vem kaj bi mu rekla),sam pol drug dan sm mela tko čist mal rjavkast izcedek,pa sm si mislna da tut če bi mi kje not ostal pol ziher nebi nč vn prteklo(glede na to da je bil že 6 dan-prepojit se ni mogel ker takrat jst nimam skoraj nič krvavitve več)
pa tut zdej mam tko k ponavad mal izcedka(beli tok)

sej vem da sem ful zmešana,ampak me je strah mal.

ja res si mal zmešana (ampak čist čist mal:))), ne rabi pa te bit strah, ker tako kot je že ena napisala – ko je tampon dovolj prepojen, sam “pride ven”. tako, da – don’t worry, be happy!!

ja res si mal zmešana (ampak čist čist mal:))), ne rabi pa te bit strah, ker tako kot je že ena napisala – ko je tampon dovolj prepojen, sam “pride ven”. nam je pa vsem to menjavanje ratalo rutinsko, tako da si verjetno tudi ti zamenjala, ne da bi ob tem kaj razmišljala….
tako, da – don’t worry, be happy!! 🙂

No pa še jaz lahko dodam eno podobno zgodbico na ta račun. Čeprav se je zgodila že pred petimi leti, se še danes smejimo na ta račun; morda dotična oseba nekoliko manj zaradi sramu, pa vseeno. Tudi mi smo ga žingali na morju in kolegica stara okrog 40 let je veselo paradirala s vstavljenim tampončkom po nudistični plaži. Trakec se ji sploh ni opazil saj si ga je zatlačila med ritnice, toda ko je ta bejba v zrelih letih plezala iz morja na čoln ji je zaradi napenjanja mišic tampon kar sam izpadel ne da bi ona to opazila. Seveda bila je malo v rožicah in jaz še danes trdim, da si ga je odstranila sama, potem pa zaradi alkohola to pozabila. Kakorkoli se je že zgodilo je potem ko se je doma tuširala ugotovila, da je zadeva nekam izginila. Pomagati ji nisem mogla, ker kljub njenim prošnjam naj pogledam če je noter ali ne jaz nisem ničesar opazila. Seveda ženskica je rojena paničarka in na vrat na nos jo je bilo potrebno odpeljati k zdravniku (še sreča, da smo imeli urejeno zdravstveno zavarovanje). Tam so ji po pregledu zagotovili, da tampon ni notri in da naj se ne sekira, ker se pri njih pač vsako leto zglasi toliko in toliko žensk, ki izgubijo tampon v morju.
Torej tudi ti brez panike. Če ga nisi občutila s prstom potem ga najbrž ni več noter, sicer pa prav daleč noter tudi ne more zlezti, ker preprosto nima več kam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close