Ko se bo iskalo krivce ali hotelo na koga pokazati s prst …
( https://www.mojvideo.com/uporabnik/thinker031/slika/slika-771547/771547 )
Ko se bo iskalo krivce ali hotelo na koga pokazati s prstom, bo vsak lahko pokazal le nase in na svojo norost ter naivnost.
Gobec na TV ju in debil s pištolo v avtu s kapico na glavi še nista razlog, da moraš biti debil niti dejstvo, da te je kdo v kaj prislil. Bil si le naiven samovoljec, prostovoljec.
Zapomnite si
Grenivka422, 16.12.2021 ob 22:10
Dokler je ljudem lepo in dokler se ne tiče njih samih, se ne bo nič spremenilo. Ko bodo začeli masovno prejemati globe, prepovedi, izvršbe, izolacije, bo pa mogoče nekdo le mignil z mezincem.
Ni pomembno kdaj bodo mignili z mezincom temveč kdaj bodo vedeli, da oni premikajo mezinec in kdo so oni sami.
Ko človek hoče kaj spremeniti in je sam pa bi rad spreminjal okolico in družbo v njej mora najprej pri sebi razčistiti kaj je. Človek,kot sam ni močan v smislu telesne moči, nasilnosti in da bi preko nje lahko ukrotil večino. Svet ljudi se je prepustil vojskam prav tako pa jih sestavlja.
Tisti,ki trenutno vodijo svet ljudi so seveda nad ljudmi v smislu moči, saj si podrejajo vojsko, policijo in vse kar je povezano s tem. Vendar pa je to že od nekdaj tako imenovana kačja glava.
Zavest ljudi je tista, ki je močnejša od vseh velesil in vojska sveta. Le zavest lahko rešuje ljudi in vedno jih je.
Zato se tudi zavest ljudi tako krepko drži pod oblastjo in to stoletja, če ne kar tisočletja.
Namreč le korak je potreben, da se zavest osvobodi in ko se zavest ljudi osvobodi so poražene vse vojske saj teh več ni.
Pravljica? Prej ja kot ne, vsaj kaže tako.
Prvi stavek je dobro napisan. Včasih ko se spopadam s tem izgubljenim norim svetom, se mi zdi kot da sem sama na tem svetu s težavami, potem ugotovim, da nas je mnogo mnogo več kot si mislim, ki se borimo za isto stvar. In zavest ne pride umetno, iz človeka mora ven to izhajat. Zastonj trobiš nekomu kaj je prav in kaj ne, če on sam ne začuti to.
Grenivka422, 16.12.2021 ob 23:31
Prvi stavek je dobro napisan. Včasih ko se spopadam s tem izgubljenim norim svetom, se mi zdi kot da sem sama na tem svetu s težavami, potem ugotovim, da nas je mnogo mnogo več kot si mislim, ki se borimo za isto stvar. In zavest ne pride umetno, iz človeka mora ven to izhajat. Zastonj trobiš nekomu kaj je prav in kaj ne, če on sam ne začuti to.
Se strinjam
Forum je zaprt za komentiranje.