Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko prodaš stanovanje pa je nekdo še na tem naslovu

Ko prodaš stanovanje pa je nekdo še na tem naslovu

Ali veste kako je v primeru, ko prodaš lastniško stanovanje in je eden od sorodnikov še vedno prijavljen na tem naslovu (samo uradno, drugače ne stanuje tu ) in se noče odjavit z tega naslova?

A imaš ti kaj problemov ?

a bi ti kupila taksno stanovanje??

To pa zanima tudi mene. Problemov nimaš ti, ampak novi lastniki. Saj ne moreš odraslo osebo prisiliti, da spremeni stalni naslov, sploh v naši ljubi Sloveniji, kjer je stalni naslov sveta krava. Po mojem pa mora obstajati način, da novi lastniki takšnega človeka prisilijo, da se “odjavi”. Problem je le, ker se ne moreš samo odjaviti, ampak pri nas v bistvu prijaviš nov naslov in s tem avtomatsko odjaviš starega.

seveda lahko odjaviš stalno prebivališče nekomu, ki ne prebiva v tistem stanovanju.

daš neko vlogo za ugotavljanje resničnega stanja in upravna enota je dolžna preverit, ali oseba res stanuje na tem naslovu in če ne, jo brišejo.

ker stalni naslov mora biti tam, kjer stanuješ.

Kako pa sploh izveš, da je nekdo še stalno prijavljen tam, razen recimo, ko v nabiralnik dobiš uradno pošto? Kako pa to lahko preveriš, preden sploh kupiš takšno stanovanje?

Prodajalec se v pogodbi zaveže, da bo stanovanje ob primopredaji bremen in oseb prosto. Pa naj on dokaže, da je res tako.

http://www.listanjezakonov.com/ZPPreb_UPB1/F000001.HTM

preberi 8. člen in po njem ukrepaj! ni blema!

To se je zgodilo nam. Ugotovili smo šele po ene dveh letih.
Ker je mama od tipa imela neke veze na lokalni pošti, tako da so tipu šparali pošto in jo potem predali mami. Tudi uradne stvari.
Potem se je pa pri nas oglasila policija, ko so ga iskali.
No mi smo potem zadevo preverili, ugotovili, da je resnično še pri nas prijavljen in podali pritožbo na (mislim vsaj) inšpekcijo za javni red in mir. Potem se je tip odjavil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close