Ko poteče status zdravstveno zavarovanje
Zdravstveno zavarovanje brez prekinitve, 28.08.2025 ob 16:19
Stara forumašica (res ta prava), 28.08.2025 ob 16:15
Zdravstveno zavarovanje brez prekinitve, 28.08.2025 ob 15:34
Še enkrat.
31.8. ji poteče status, preverjeno na zzzs.
Vpisana 1.9. še ne bo. Status študenta bo od 1.10. naprej!
Ni samo par €!
Sem ti zgoraj prilepila člen zakona, ki govori točno o tem – dijakom zadnjega letnika srednje šole status poteče 30 dni po izteku šolskega leta.
Torej status maturantom poteče 30.9.!
Sem napisala, da ji poteče 31.8.
Preverjeno na ZZZS IN zVem!
Ja, ker ni preložila potrdila, da se je vpisala naprej oz.nisi jim povedala, da je zaključila zadnji letnik srednje šole.
Zdravstveno zavarovanje brez prekinitve, 28.08.2025 ob 14:21
kontajtiraj solo, 28.08.2025 ob 14:18
Kontaktiras faks, naj ti posljeno potrdilo o vpisu in potem s tem urejas zavarovanje.
Študijsko šolsko leto se začne s 1.10. in nikakor s 1.9.. Zato sem jo hotela za 1 mesec prijaviti na Zavod za zaposlovanje, da je vsaj obvezno zdravstveno zavarovanje krito.
Zavod za zaposlovanje? V tem primeru mora bit prijavljena na csd – ta ureja zavarovanje. Ampak za to si prepozna, ker do 1.9 ne bo urejeno. Zavod za zaposlovanje nima nič z zdr zavarovanjem. Ali zzzs ali csd. Za csd pa seveda mora bit na zavodu za zapslovanje. Ce urajas samo zdr zavarovanje pa celo mislim ni treba bit na zavodu za zaposlovanje. Pozanimaj se na csd. Ali pa pač plačaj tisti 1 mesec.
Anonimno 5785, 28.08.2025 ob 16:59
Zavod za zaposlovanje? V tem primeru mora bit prijavljena na csd – ta ureja zavarovanje. Ampak za to si prepozna, ker do 1.9 ne bo urejeno. Zavod za zaposlovanje nima nič z zdr zavarovanjem. Ali zzzs ali csd. Za csd pa seveda mora bit na zavodu za zapslovanje. Ce urajas samo zdr zavarovanje pa celo mislim ni treba bit na zavodu za zaposlovanje. Pozanimaj se na csd. Ali pa pač plačaj tisti 1 mesec.
Zakaj že kaj plačevati, če pa ima status dijaka do 30.9., od 1.10. pa status študenta?
Stara forumašica (res ta prava), 28.08.2025 ob 17:37
Zakaj že kaj plačevati, če pa ima status dijaka do 30.9., od 1.10. pa status študenta?
Eni dijaki so na statusu, izobraževanje za odrasle. Tem poteče v nedeljo zdravstveno zavarovanje, ne morejo delat preko študentskega servisa in nimajo mesečne karte iJPP.
Eni dijaki, ki so pa končali srednjo šolo in so po maturi, ti imajo vse ugodnosti razen mesečne karte ne morejo dobiti.
Zdravstveno zavarovanje brez prekinitve, 28.08.2025 ob 17:45
Ne. Status je do vključno 31.8.
Zanima me, kaj se zgodi, če se 1.10. ne bo mogla vpisati na faks…torej bo še potrebovala zdravljenje?
Bom celo leto plačevala čez 73€/mesec????
V Novo mesto pokličite na Šolski center v referat, če se jo da vpisat v izobraževanje za odrasle, s pooblastilom.
Forum je zaprt za komentiranje.