Ko nekdo da pobudo za srečanje, potem pa napiše “Takrat se lahk oglasiš”
(Namesto dolgega naslova), 31.08.2025 ob 22:29
lop, 31.08.2025 ob 22:09
Če bi odgovorila:sori, takrat ne bo šlo, bi se sedaj počutila povsem drugače. Namesto reci, kdaj, bi bilo bolje: meni ustreza xy. Kdaj pa tebi?
Ma ne, to ni poanta!
Ni bistveno, kako smo se potem zmenili!
Če nekdo iniciira srečanje, naj potem ne govori tako, kakor da JAZ silim se srečat z njim! Namesto da reče “Zvečer lahko prideš”, kar se sliši, kot da on meni “dovoli”, da se mu takrat uštulim, on bo pa že pač potrpel ta čas …, naj reče, recimo: “Lahko bi se proti večeru dobila” ali pa “Bi ti zvečer ustrezalo?” in podobno. Ne pa, da mi reče “Lahko prideš zvečer”. To je odgovor na neko sitnarjenje “Dejva se srečat! Dej no! Dej no! A bi? Dej no! A se srečava?” A? A?!” Ja, na takole siljenje pa mogoče res lahko odogovoriš, če si že ravno pri volji “Ok, zvečer lahko prideš”.
A res ne zaznavate razlike??
Daj malo beri Uroša Drčića na partnerski posvetovalnici https://med.over.net/forum/kategorija/dusevno-zdravje-in-odnosi/druzina/partnerska-in-druzinska-posvetovalnica-44/
On zelo piše o nezavednem sporazumu, ki ga dva skleneta nekje na začetku in potem se skozi zvezo sprašujeta, od kod to. Podobno kot ti.
Forum je zaprt za komentiranje.