Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko narcisi ne dobijo tistega, kar hočejo

Ko narcisi ne dobijo tistega, kar hočejo

Na eno tako osebo smo naleteli pri resevanju družinskih zadev. Najprej se je vrgla v vlogo žrtve, ko je videla, da smo jo spregledali, je prekinila stike in vse urejala le preko drugih oseb. Vse, kar ji ni bilo všeč, je ignorirala, na predloge in argumentirane pripombe, se ni ozirala. Posebej je bodlo v oči totalna odsotnost empatije. Ko sem brala značilnosti narcisov, je bilo njeno obnašanje primer iz učbenikov. Koliko je takih ljudi med nami, morda ne vemo, dokler z njimi nimamo resničnih problemov.

Odgovor na objavo uporabnika
crazyfrog, 13.09.2025 ob 10:34

lloyd, 13.09.2025 ob 10:22

crazyfrog, 13.09.2025 ob 10:19

lloyd, 13.09.2025 ob 10:10

crazyfrog, 13.09.2025 ob 09:17

lloyd, 13.09.2025 ob 09:12

Rabijo svojo dozo, če je ne dobijo pri tebi, jo gredo iskat drugam. Tako kot vsi.

Ni tk hop nadrugo osebo,te osebe so kr vztrajne in provocirajo zlo zlo daleč za dosego svojega.. zlo fajn je, ko naletijo na stabilno enakovredno osebo, kjer padejo v vakuum error alarmov in nimajo pojma kk dalje. Življenjska šola,ko  mrhovinar ne more unovčit željeno dozo na svoj način. Pravijo, da se za pravga vsakogar najde šiba?

In kaj naredijo potem, po spoznanju da življenje ni piknik?

Ja pa kk ne veš?

.. js tut nvem..

Lh sam sklepam. Mogoče kdo malo bolj premisli o vsem in se kaj vpraša-sam za to je potrebna določena stopnja zrelosti. Prej bi rekla, da iščejo novo žrtev al pa iz sebe delajo žrtev. Lh da še bolj popizdijo, lh pa preprosto “zamrznejo” odnos/situacijo in se potem ravnajo kt da ni blo nič ozm vse skup kao nima pomembne teže.. ka te js vem. Zame je zmaga to, da zaprem cev, iz katere moja energija odteka takšni osebi. In pr tem sm zlo izurjena.  Lh sklepaš kaj me je k temu pripeljalo iz pogovora od zadnjič.. nekak je slabo tut za kaj dobro.

Mogoče najbolj pametno. Škoda časa in energije, že tako nam jo manjka.

Problem je, da je potrebno ogromno časa in dost energije, da si sposobn to dovajanje prekinit in navadno zato pride z leti še kalšn davek. Ker nas navadno pijejo nam ljube osebe in tu smo manj sposobni rezat in se zavarovat, ker je rezanje grdo boleče tut za nas. V vsakem primeru pač boli.. z leti se kljub davku pa obrestuje..

Tako tako mal pavze. Ne more človk sam delat, ne?☝️?

E, da vama jaz wd-jem zdaj povem. Razmišljam o organizaciji lunarne joge, ki bi vključevala tudi tuljenje v polno luno. Garantirano bosta polna energije, če se udeležita.☝️?….morem še mal potipat koliko udeležencev bi lahko pridobil. Ker zastonj pa tud ne bom delal, ne?☝️?

Kozmopolitanske modrosti, 13.09.2025 ob 10:41

Srce125, 13.09.2025 ob 10:19

Hecno je, kako se nekateri postavijo v obrambno držo, čeprav jim nihče ni rekel, da so narcisi. ?

Jejhata, imaš ti neko poceni tolažbo…

Nobene štange nihče ne drži narcisom, ne bodi tako omejena. Svet ni črno-bel.

Poanta je v tem, da noben narcis (ali katerekoli vrste manipulator, izkoriščevalec…) ne more prosperirati, če naleti na odpor.
Ne morem se do tebe obnašati oholo, nesramno, dominantno, nasilno… , če mi ti tega ne dopuščaš. Ti ni jasno to?

Lahko bežiš od enega narcisa, pa boš padla točno v kremplje naslednjega ( ki je to morda le v tvojih očeh), dokler ne boš sama sebe nehala videti kot potencialno žrtev.

Noben narcis ti ne bo upal niti blizu, če boš znala samozavestno stati na svojih nogah. Ne bo prišel niti na tvoje povabilo, kaj šele kar na blef.

Ni agresorja brez napadenega, ni izkoriščevalca brez izkoriščanega, ni pretepača brez pretepenca, a razumeš? Če pa izžarevaš nemoč, si pa magnet za manipulatorje vseh sort.

SEBE je treba porihtat.

Ej, pomiri se no, nimam težav z narcisi, ker jih prepoznam na daleč in se jim izognem. Moje ugotovitve so splošne na osnovi opažanj. Bo zdaj o.k. ? Premirje?

Vragec debata je resna, ne trudi se bit izvirn z otroškim vedenjem-pol boš pa spet vzrojil za bv?

Srce125, 13.09.2025 ob 11:11

Ej, pomiri se no, nimam težav z narcisi, ker jih prepoznam na daleč in se jim izognem. Moje ugotovitve so splošne na osnovi opažanj. Bo zdaj o.k. ? Premirje?

? saj se ti bilo potrebno odzivati na osebni ravni. Ni letelo nate osebno, bila si samo lepa iztočnica in primer razmišljanja.
Debata je splošna, navzoči so izvzeti. ?

Razlicno, ker so na kontinumu

Ena so lahko tudi tako maščevalni  , da si lahko vzamejo celoten life kot poslanstvo, da uničijo tvojega. Tej ponavadi delujejo iz ozadja.

Kozmopolitanske modrosti, 13.09.2025 ob 11:36

? saj se ti bilo potrebno odzivati na osebni ravni. Ni letelo nate osebno, bila si samo lepa iztočnica in primer razmišljanja.
Debata je splošna, navzoči so izvzeti. ?

Glej…ni fajn žensko provocirat, nikoli ne veš na kakšen primerek naletiš. ?

Jebeš norce. Hiter padejo v lastno mrežo prevar, laži…..

Srce125, 13.09.2025 ob 11:45

Glej…ni fajn žensko provocirat, nikoli ne veš na kakšen primerek naletiš. ?

Res je!!

Jaz vem, moja žvauca je šolski primer narcisa. Al je pa tolk hudo razvajena, da bi jo bilo treba sam čez kolen pa po nagi. ☝️?Pa ena najboljša prijateljica v real lajfu tudi. Razlika je le, da se z žvauco kdaj sfajtava z uno v real lajfu se pa še nisva, pa se poznava in redno druživa že pet let. Tako tako tako ja☝️?…..

….huh, grem naprej. Moram kosit, da si lahko jutri sam pri sebi fraj vzamem od domačih del.

Življenje je prekratko, da bi si ga grenili po nepotrebnem. O narcisih in podobnih modelih se danes res že toliko piše, da ne bi smel biti problem prepoznati jih.  Ko ga prepoznaš, prekineš. Simpl. Seveda še preden se ti naseli doma ali se ti na seliš k njemu in predvsem, preden se ti zgodi otrok ali celo dva.

modrivrag, 13.09.2025 ob 13:01

Jaz vem, moja žvauca je šolski primer narcisa. Al je pa tolk hudo razvajena, da bi jo bilo treba sam čez kolen pa po nagi. ☝️?Pa ena najboljša prijateljica v real lajfu tudi. Razlika je le, da se z žvauco kdaj sfajtava z uno v real lajfu se pa še nisva, pa se poznava in redno druživa že pet let. Tako tako tako ja☝️?…..

….huh, grem naprej. Moram kosit, da si lahko jutri sam pri sebi fraj vzamem od domačih del.

“moja žvauca je šolski primer narcisa. Al je pa tolk hudo razvajena, da bi jo bilo treba sam čez kolen pa po nagi.”

Ohoho.. večaš vložek (mene označuješ za narcisoidno osebo)! Bi pomisla -ta pa ma jajca.. je pa dejstvo, da jih nimaš, sam glup si na polno!

Ha..

Sm še tvoja??

crazyfrog, 13.09.2025 ob 13:13

“moja žvauca je šolski primer narcisa. Al je pa tolk hudo razvajena, da bi jo bilo treba sam čez kolen pa po nagi.”

Ohoho.. večaš vložek (mene označuješ za narcisoidno osebo)! Bi pomisla -ta pa ma jajca.. je pa dejstvo, da jih nimaš, sam glup si na polno!

Ha..

Sm še tvoja??

Seveda si še moja. Saj pravim, sam mal bi te blo treba po nagi.☝️?

modrivrag, 13.09.2025 ob 13:16

Seveda si še moja. Saj pravim, sam mal bi te blo treba po nagi.☝️?

Preveč pričakuješ od mene. Eno je zajebancija, drugo pa, da ti dejansko pokrov dvigne in postaneš poredn, pa ne na način, ki mi je všeč. Pejt raje kosit. Da boš zvečer lh potožu kk te hrbet jebe in je bom za vse sam js kriva.

crazyfrog, 13.09.2025 ob 13:27

Preveč pričakuješ od mene. Eno je zajebancija, drugo pa, da ti dejansko pokrov dvigne in postaneš poredn, pa ne na način, ki mi je všeč. Pejt raje kosit. Da boš zvečer lh potožu kk te hrbet jebe in je bom za vse sam js kriva.

Itak. Ne vem ravno, če sem ti jaz kriv za karkoli. Toleriram skozi zajebancijo do neke meje, potem potegnem črto. Res se mi ni treba po toliko izkušnjah v življenju dobrih in slabih pred nikomur zadrževat, kaj šele podrejat. Sploh pa na monu… ne serji ga no, phhh☝️?

Eno je potegnt črto OPRAVIČENO, drugo pa kr neki iz ŽULITISA, starost ti ni prnesla sam zalogo izkušenj, ampak ti je tut zameglila razsodnost! Oz. Mogoce si že od nekdaj labiln. Mon gor dol,nism js tina, da boš poljubno sral po meni.

crazyfrog, 13.09.2025 ob 13:37

Eno je potegnt črto OPRAVIČENO, drugo pa kr neki iz ŽULITISA, starost ti ni prnesla sam zalogo izkušenj, ampak ti je tut zameglila razsodnost! Oz. Mogoce si že od nekdaj labiln. Mon gor dol,nism js tina, da boš poljubno sral po meni.

Imas vso pravico si razlagat na nivoju kot si razlagaš. Name to ne vpliva.☝️? Grem naprej kosit. Jutri pa v lajf.☝️

Pa saj sm ti povedala, da boš jutr meu muskelfiber??

?? podpišem s popravkom -ni dobro POSKUŠAT ženske provocirat! Uspešno itak ne more biti, če sama nočem.

Sem ženska, veš.

cazimi, 12.09.2025 ob 23:06

Anonimno781, 12.09.2025 ob 22:37

cazimi, 12.09.2025 ob 21:43

Napadejo z vso silo, najbolj podlo kar obstaja, do nepredstavljivih razsežnosti. Kdor ni poskusil, se ne zaveda kako zlobni in pokvarjeni so ti ljudje. To nima vesti, ne morale, gre tudi čez trupla, da doseže svoje. Za se izognit vsakemu, ki za milisekundico pokaže znak, da bi znal imeti to motnjo. Samo blok, brez milosti in pomisleka. To je moj nasvet. Takih vam ne sme biti žal ali da mislite, da se bodo spremenili..nikoli.

Imaš kakšen nasvet, kako v milisekundici prepoznati znake?

Imam. Poslušaj svoj instinkt. Takoj ti da vedeti, da nekaj ni v redu s to osebo. Telo zazna, ker naša podzavest vidi, česar mi ne. Energijo začutiš isti trenutek, da je nekaj off. Manipulativno vedenje se tudi opazi takoj, že po prvih besedah in govorici telesa. Opaziš lahko že od daleč kako stoji, hodi, kako se predstavi, kako se ob njem počutiš.. vse je zelo zelo jasno, samo ne smeš utišati svoje intuicije.

Preberi si malo opis, da dobiš predstavo kako se obnašajo taki ljudje. Banalen primer: zakaj nosi sončna očala v zaprtem prostoru, zakaj sedi v baru točno na tistem mestu, zakaj se tako in tako drži, vse ima točno svoj razlog in svoj zato. Odgovore dobiš med interakcijo s to osebo, a verjetno kdor ni imel izkušenj, gleda z naivnimi očmi kot smo vsi nekoč in ne gre za tem. Ko pa daš enkrat to izkušnjo skozi, jih zavohaš na kilometer.

Cazimi

Se strinjam.vres je, intuicija ti da vedeti da ta oseba ni ok, da nekaj skriva, da ti nekaj ne štima. Začutiš nemir. So pa karizmatični in nekateri profili padejo na take ljudi. So zelo maščevalni, zlobni, maščevali se vam bodo , grdo o vas govorili . Ko vidijo da ne bodo uspeli ali ko je bodo osvojili žensko, ali moškega, se bodo maščevali

Kot sem že rekel,

Zguba cajta,

Nekateri ne zmorejo brez njih.

Res je, 13.09.2025 ob 14:28

Cazimi

Se strinjam.vres je, intuicija ti da vedeti da ta oseba ni ok, da nekaj skriva, da ti nekaj ne štima. Začutiš nemir. So pa karizmatični in nekateri profili padejo na take ljudi. So zelo maščevalni, zlobni, maščevali se vam bodo , grdo o vas govorili . Ko vidijo da ne bodo uspeli ali ko je bodo osvojili žensko, ali moškega, se bodo maščevali

Grdo o vas govorili… 

Jezus, to pa mora biti hudo….
Pa pizdarja, komu normalnemu mar?

Namesto debate o narcisih raje rečite kako o spodobnem vedenju, spoštovanju, vrednotah, sposobnostih, normalnih ljudeh in družbi, ki si jo izbirate.

Kozmopolitanske modrosti, 13.09.2025 ob 14:23

?? podpišem s popravkom -ni dobro POSKUŠAT ženske provocirat! Uspešno itak ne more biti, če sama nočem.

Sem ženska, veš.

Povsem nepomembno katerega spola si, lahko si tudi fluidnega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close