Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko je nemščina pogoj za službo

Ko je nemščina pogoj za službo

Včasih je pogoj za službo nemščina.

Tisti, ki pravite da super obvaldate nemščino, koliko je to?

Oz. kaj je dobro obvladam, kaj zelo dobro, kaj odlično?

Domnevam, da nivo C1 se šteje za odlično? In da je dovolj tudi za službe, kjer moraš napisat kake tekste, dopise, it na kak sestanek?

Kaj pa nivo b1, b2, za kake službe je to primerno? B2 je verjetno premalo, če moraš tudi na kak sestanek, napisat kak dopis?

Oz kaj točno pričakujejo v službah, ko napišej dobro in kaj, ko napišejo odlično znanje nemščine?

Dobrodošle izkušnje tistih, ki ste v službi, kjer je zahtevana nemščina, da poveste kakšno delo in koliko je treba znati.

Dobrodšlo tudi, če napišete kako so vas dejansko testirali. Pa recimo koliko so občutljivi na der, die, das (pri meni je to cela zbrka v glavi).

Da vidim kako daleč sem še :).

Ni mi treba znat nemsko v sluzbi, bi pa rekla, da je nivo c1 tisti, ki je potreben za normalno funkcioniranje. Da se lahko kaj zmenis in kaj napises. Ne perfektno, pac pa dovolj dobro. Plus seveda poznavanje besed, ki so specificne za podrocje dela.

Ja, bi kar verjela, da je C1 nuja.

Pa se mi zdi, da tudi, če test rešiš na nivoju C1, da še ni rečeno, da je ok. Kar lahko blestiš v slovnici, ampak, če ni besednega zaklada dovolj. Sploh kot omenjaš na obravnavanem področju…

Ja, bom morala še ogromno garat, da prilezem do c1. No ja, bo treba ta prvo še nivo B obdelat.

Mi je hecno, ko razni tečaji obljubljajo, da narediš tečaj in kar znaš jezik. Pa nek tečaj recimo A1 si še svetlobna leta od znanja. Tudi a2 je še daleč od nekega znanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close