Ko imaš opravka s kroničnim lažnivcem
Človek namreč tako laže , da najverjetneje še sam sebi verjame.
Ste kdaj imeli opravka s takimi ljudmi in kako ste jih razkrinkali.
Mi smo imeli v družbi enega, ki nas je večkrat peljal na parcelo, katera naj bi pripadala njemu in na kateri naj bi si postavil hišo. Naj bi si že urejal vse papirje za gradnjo, potem pa se je izkazalo, da je parcela od njegove mame, ki si je s svojim možem na parceli postavila svojo hišo.
Pa to ni bila edina laž, še veliko drugih in težjih laži, recimo kolegici je naredil otroka in ko ga je dobila na nekaj lažeh, ki so se stopnjevale sta se sprla in jo je pustil nosečo in okoli govoril kako ga je varala in da otrok ni njegov.
Mislim res ne razumem takih ljudi, kaj imajo od tega da tako lažejo.
Uh ogromno jih je.Takih ljudi je zelo težko razkrinkat in se jih obranit.Ko izveš koliko lažejo,izveš tudi da nekje 3 leta lažejo tudi o tebi,In ljudje kaki so verjamejo nekomu ker so imeli oprane možgane.
Sem imel sodelavca,kjer so ga vsi iz drugih oddelkov zajebavali kolk je škrt,pa da v avtu spi pred diskoteko,pol pa je začel lagat,da z mano hodi žurat. 😀 Pa da nevem kake pizdarije jaz zunaj počnem,pa nikoli pijačo ne plačam,pa da vse vikende v zaporih preživih,zaradi kršenja javnega reda in miru.
Pol pa ko mu noben ni verjel,je začel,da imam nevem kake veze in poznanstva z tožilcem pa s policisti in so me spustili,da sem lahko pravočasno na šiht prišel.No verjeli mu pa tud niso,ker se mi na žurih,zabavah vedno fočkamo in ker njega ni bilo nikjer je tip lagal da se nam je baterija spraznila in tudi njemu na 4 aparatih.Nemogoče,vedno ko je on bil z mano zunaj.No eni ljudje,ki so imeli oprane možgane z njegovimi lažmi so mu verjeli.Enako sodelavka,kii že nekaj let ima neke mračne misli,da jo nekdo zasleduje,nekdo nekaj govori o njej,prisluhe privide,… Pa tudi njej verjamejo.Ženks aje imela ogromno težavv prejšnjih službah zaradi takega laganja.No tule kljub 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dokazom da laže ji verjamejo.
Moraš vedet komu lagat.
http://www.ifeelpsychology.com/2009/04/patoloski-laznivci/[/url] Tukaj je napisanega nekaj o lažnivcih.
Razkrinkaš jih lahko, sčasoma tako vsa okolica ve, da so lažnivci, čeprav pozor svojo lažnivo stran znajo uspešno skrivati leta in leta. Tisti, ki niso pogosto z njimi v stiku pa najbrž ne bodo nikoli vedeli da gre za patološke lažnivce, ker lažnivci znajo tudi zelo dobro hliniti poštenost in dobrohotnost.
Pri meni je bolj težava kako se ubraniti pred takšnimi ljudmi. Sploh ne morem normalno debatirati z patološkim lažnivcem, postane mi kar slabo, ko vidim, da laže in še se celo morda zaklinja na svoje otroke. Hudič je, če se patološkemu lažnivcu ni mogoče dolgoročno izogniti. ( Služba, klub, sosed, sorodnik… ). Razumem tvojo zgodbo in ja, laž in hudobija velikokrat gresta skupaj v dvoje. V mojem življenju poznam dva patološka lažnivca, enemu sem se lahko izognil, drugemu se ne morem – glej oklepaje.
Moje osebno mnenje je, da gre za psihološko motnjo, če je ozdravljiva pa ne vem.
Podobna izkušnja. Na žalost pa so mi njegove laži naredile veliko škode in me še danes spremljajo.
Kako on živi danes, ne vem. Ne verjame pa,d a s elahko človek, ki je skoraj vsako stvar zlagal, čez noč sprememeni. Mogoče se samo boji, da bi tudi njega preteklost dohitela. igra namreč velikega poštenjaka, marsikomu pa je s svojimi lažmi uničil življenje.
Podobna izkušnja. Na žalost pa so mi njegove laži naredile veliko škode in me še danes spremljajo.
Kako on živi danes, ne vem. Ne verjame pa,d a s elahko človek, ki je skoraj vsako stvar zlagal, čez noč sprememeni. Mogoče se samo boji, da bi tudi njega preteklost dohitela. igra namreč velikega poštenjaka, marsikomu pa je s svojimi lažmi uničil življenje.[/quote]
je takšen človek uničil življenje. Dobil me je v najbolj ranljivem obdobju življenja, ko sem še kako potrebovala ramena na katera sem se lahko naslonila in me kasneje še dodatno zatolkel. Ampak z leti se pobiram in morda mi bo celo uspelo splavati na površje. On je odšel in iskal nove žrtve in vse za katere vem so v podobni situaciji, kot sem bila jaz. Sejal jim je rožicem kot meni, lagal tako pristno, da nobena ni posumila lep čas, lagal njihovim sorodnikom, se pretvarjal, kako jih ljubi, vsem isto . Še vedno mu uspeva, ne vem kako, ali nas je res toliko naivnih na tem svetu. 🙁
Najboljša fora, ko imaš opraviti s kroničnim lažnjivcem pa je, da svoje laži vedno relativizira s časovno distanca. Uh, kje je že to, to je bilo že zdavnaj in podobno. A imajo laži omejen rok trajanja? Dvomim. 🙂 Kar si enkrat posral, si posral in to je zapis tvojega življenja, ki ga ne moreš izbrisat!
Po tolikih letih, je tale zapis zdaj aktualen tudi pri meni. Spoznala sva se na spletu. Z resnimi nameni. Tako dobrega moškega še nikoli nisem spoznala. Kmalu se je vselil k meni, čeprav naj bi imel doma hišo (no, to ima), jaz pa sem podnajemnica. Bil je dobesedno ustvarjen zame. Zvest, pozoren, ljubeč. Čeprav sem upravičeno sumila, da je (bil) žigolo. Za pogledat je res vrhunsko lep. Pa delaven. Dopadljiv in uglajen. Vsem mojim prijateljem, sorodnikom je natvezil, da me namerava vzet za ženo, kako srečen je, da sva se našla, itd. Vse njegove bivše so bile blazno bogate in vse kurbe? A bejž? Zdaj sem verjetno jaz blazno revna in kurba?Groza! Denar in papirji pa nikoli niso “štimali”. Prihranki so mi hlapeli. Zdaj za to, zdaj za ono. Na koncu me je začel varati z lepotico iz društva, ki je znano po pasjih prevarah. Zdaj študiram, da je pravzaprav vse, dobesedno vse, kar je rekel – laž. Včasih je tako lagal, da je pozabil na prvotno verzijo laži. Ljubila sem ga, pa jasno z vsem srcem. Spakiral je, ko me ni bilo doma in pobral veliko mojih stvari.
Forum je zaprt za komentiranje.