Ko cepljeni izgubijo moralni kompas
hahaha haha, 03.11.2021 ob 06:25
Uf Uf Uf, 02.11.2021 ob 17:56
idiot z gnilim dnkajem imenovan robi, 02.11.2021 ob 17:26
pa ,od kod si se ti vzel? Te je mama na kupu gnoja ven vrgla in odšla takoj po tem?
Taka spaka redko pride na svet.
drži se teme, ne žali drugih neupravičeno in brez razloga in ne smeti po moji temi. Hvala.
za avtorico
Tvoja tema je že sama po sebi smet, tako da drugega kot smetiti po njej se ne da.:) Kot so ti povedali, tvoj razlog proti cepljenju je še x-krat bolj debilen od njenega razloga za cepljenje. Tako pač je, pa če se na glavo mečeš. Če si preglupa, da bi vedela, da cepljenje ne spreminja človeškega DNK, ti nihče itak ne more ničesar dopovedat. To je kot bi z dejstvi razlagal verniku v ploščato zemljo, da je le-ta okrogla. Ne gre, ker ga ne zanimajo dejstva tako kot tebe ne. Mission impossible.
Je tak odgovor posledica stranskih učinkov cepljenja morda?
Žugaj doma svojim otrokom in jih komandiraj – aha, te morda ne upoštevajo več niti 5 % so že po sistemu skozi eno uho noter, kozi drugo ven. Me nečudi glede na tvoje zapisano.
Tule se hvališ kako si pametna, mene pa moti, kako ste tako pritegjeni, da pustite da nas vlada razdvaja? Da pustite, da se prekinjajo prijateljstva, da se kregate, da iščete potrditev tam kjer je ni potrebno. PREKINJANJE PRIJATELJSTVA budale ene! Pa jaz se z nobenim ne bom kregala. Cepljen, necepljen, testiran, netestiran, mene boli k. Samo ne posiljuj me z svojim mnenjem, pa bova lepo furala dalje. Da bom pa zato se kregala in prekinjala prijateljstvo, mi pa na pamet ne pade. Da pa vi to dopuščate, pa niste nič kaj bolj inteligentni kot tale Janša =) Lp.
Queen of hell, 03.11.2021 ob 23:59
Tule se hvališ kako si pametna, mene pa moti, kako ste tako pritegjeni, da pustite da nas vlada razdvaja? Da pustite, da se prekinjajo prijateljstva, da se kregate, da iščete potrditev tam kjer je ni potrebno. PREKINJANJE PRIJATELJSTVA budale ene! Pa jaz se z nobenim ne bom kregala. Cepljen, necepljen, testiran, netestiran, mene boli k. Samo ne posiljuj me z svojim mnenjem, pa bova lepo furala dalje. Da bom pa zato se kregala in prekinjala prijateljstvo, mi pa na pamet ne pade. Da pa vi to dopuščate, pa niste nič kaj bolj inteligentni kot tale Janša =) Lp.
podpis
Uf Uf Uf, 01.11.2021 ob 17:59
Ma tale korona je odpeljala razsodnost marsikomu.
Imam eno bližnjo sorodnico, ki je presneto “ljubosumna” name, me je kar distancirala v komunikaciji od sebe – rekla je, da se je cepila izključno zato, da nje že ne bo g. Janša odrejal in omejeval, kje se lahko giblje kjer se hoče… Ja, to je bil njen izkjlučni pogoj 🙂 In da bi drugi tudi morali tako storiti. Pa sicer ni njegova volivka….
Jaz se pa s tem ne strinjam. Kar sem ji lepo in nevsiljivo dalal tudi vedeti. Pa me sedaj ignorira…Užaljeno… ker se počuti nategnjena…..
Če bi se že cepila, bi se izključno takrat, ko bodo ta cepiva spreminjala DNK virusa in ne mojega DNK ja. Tak kot so trenutna cepiva, pa ne predstavljajo nobenega benefita za moj imunski sistem, ki očitno odlično deluje, odlično pripravljen in se spopada tako, kot je štreba. In tako tudi ni nobenega benefita za moje zdravje – in glej ga zlomka, sumim tudi, da je bilo to preboleno bolj kot ne asimptomatsko nekje novembra 2020 – test na protitelesa ni bil narejen, ker ne mislim trega plačevat. Je pa bilo v tem času kar nekaj stikov z okuženimi, pa meni nič. Sicer nošnja maske, razkuževanje rok, ipd. By The Rules.
In mi je hudo, ker sva na komunikacijski neiskreni in nepristni komunikaciji sedaj – ke to osebo imam zares rada, mi je pa hudo, da je tako zapadla, da ima tako izprane možgane zaradi svoje trme 🙂 Da se je cepila izključno zato, ker nje pa g. Janša že ne bo omejeval. IN prav tako bo zaprta, ko bo prišel spet kmalu čas za to. Ampak zakaj ljuba duša si se šla pocepit samo iz tega aspekta – kljubovanju g. Janši? Da greš lahko v toplice?
Sto ljudi, sto čudi- tako pravi slovenski pregovor.
Sorry, obe sta trceni.
In v čem si ti boljša? Imaš svoj prav in ga skušaš vsiliti njen (oziroma ji po tvoje prijazno razložiti, da se moti in da je ona čudna in nora, ker razmišlja kot razmišlja). Če bi jo imela zares rada in bi ti toliko pomenila, bi sprejela njeno odločitev in njeno stališče zakaj se je odločila kot se je.
A ni normalno da ima vsak svoje mnenje glede glede trenutne situacije? Razumem,vsak ima svojo kaprico, in scasoma ti grena zivce ko ti nekdo skusa vsiliti svoje mnenje. A tako pac je. Ce se hoces cepit se daj ce ne pa se ne in ne poskusaj drugim soliti pameti. Ma vsak pravico do izbire.
Pusti zensko na miru, naj kuha mulo, ti pa se oklepaj svojih nacel.
Tudi tega korona sranja bo enkrat konec
Katera je zgubila moralni kompas?, 04.11.2021 ob 08:26
In v čem si ti boljša? Imaš svoj prav in ga skušaš vsiliti njen (oziroma ji po tvoje prijazno razložiti, da se moti in da je ona čudna in nora, ker razmišlja kot razmišlja). Če bi jo imela zares rada in bi ti toliko pomenila, bi sprejela njeno odločitev in njeno stališče zakaj se je odločila kot se je.
Ma ke mona….
daj beri neselektivno – kje piše, da se jaz z njo pregovarjam -piše, pametno umaknjeno. SI spregledal/a?
Njena odločitev je sprejeta z moje strani in pametno umaknjeno, z njene strani pa ni bila in me je moralizirala. Ker da on a že ve. Nič ne ve – pri tej science fiction virusu hokus pokus nič ne ve -ker ni primerljivo z ostalimi virusi, za katere se pa že marsikaj ve 🙂 Tudi za ta cepiva se še nič čisto dokončnega ne ve 🙂 Zato ne beri samo tistega, kar hočeš tukaj v temi prebrati in soliti drugim pamet;)
In tudi prepričanje, da ti bo lajže na respiraturju, ker si cepljen, ali pa tudi necpeljen ne drži, vnaprejšnje napovedovanje. Dokler niti tam, ne veš. Vsako telo pa drugače odreagira ustaljene preverjeno formule ŠE NI 🙂 Ni zagotovila, da ti cepljenje omogoča lažji potek bolezni in preprečuje respirator in obratno. Dokler vsak posameznik ni v točno tisti respirator situaciji, ne bo vedel. Takoda ne škifajte MONe v prazno.
Evag, 04.11.2021 ob 09:48
A ni normalno da ima vsak svoje mnenje glede glede trenutne situacije? Razumem,vsak ima svojo kaprico, in scasoma ti grena zivce ko ti nekdo skusa vsiliti svoje mnenje. A tako pac je. Ce se hoces cepit se daj ce ne pa se ne in ne poskusaj drugim soliti pameti. Ma vsak pravico do izbire.
Pusti zensko na miru, naj kuha mulo, ti pa se oklepaj svojih nacel.
Tudi tega korona sranja bo enkrat konec
Je napisano, da sem se pametno umaknil.
In se strinjam s teboj, da bo korona vojne moralo biti tudi enkrat konec. da se ljudje psihično in moralno spet normalizirajo, resetirajo.
Tukaj se deloma ne strinjam. Cepljeni bi mogli met prednost, ker so nekaj naredil za svoje zdravje. Tudi pri presaditvi pljuč, jeter ima prednost nekadilec in nealkoholik, torej nekdo, ki je za svoje zdravje skrbel. Ja Hipokratova za prisega in pacientove pravice do enakopravne obravnave itd, ampak ko sredstev zmanjkuje (naj bodo to respiratorji, pljuča ali pa jetra), je treba narest neko triažo in vrstni red, kdo ima prednost. In prav je, da jo ima nekdo, ki skrbi in bo še naprej skrbel za svoje zdravje, ne pa nekdo, ki se je pred tem na to požvižgal, sedaj pa hoče prednost pred vsemi, ker je on v stiski.
Moje videnje in mnenje, naprej ne odpisujem.
Lp
Niso samo pravice, tudi dolžnosti, 04.11.2021 ob 16:55
Tukaj se deloma ne strinjam. Cepljeni bi mogli met prednost, ker so nekaj naredil za svoje zdravje. Tudi pri presaditvi pljuč, jeter ima prednost nekadilec in nealkoholik, torej nekdo, ki je za svoje zdravje skrbel. Ja Hipokratova za prisega in pacientove pravice do enakopravne obravnave itd, ampak ko sredstev zmanjkuje (naj bodo to respiratorji, pljuča ali pa jetra), je treba narest neko triažo in vrstni red, kdo ima prednost. In prav je, da jo ima nekdo, ki skrbi in bo še naprej skrbel za svoje zdravje, ne pa nekdo, ki se je pred tem na to požvižgal, sedaj pa hoče prednost pred vsemi, ker je on v stiski.
Moje videnje in mnenje, naprej ne odpisujem.
Lp
jap, se strinjam s teboj. Če je povsod nek prednostni seznam, potem naj bo tudi tu.
krula, 04.11.2021 ob 17:00
jap, se strinjam s teboj. Če je povsod nek prednostni seznam, potem naj bo tudi tu.
Pa saj cepljeni so že na prednostnem seznamu, ker so se cepili in so kot taki imuni na virus, v najslabšem primeru pa bodo dvakrat kihnili in si oblekli tople nogavice, pa bo mimo.
A da ni tako?
A da ni?
Ja jeba no.
Budale, ki ste prepricane, da bi se vsi morali cepiti, ker tako skrbimo za lastne zdravlje… bog se vas usmili. Za lastno zdravje se vse kako drugace skrbi. In to celo zivljenje.
Kar pa se ne pomeni, da lahko posameznik oceni, da v njegovem primeru smiselno, da s tem ali onim covid “copivom” poskrbi za lastno zdravje, ker ima tehtne razloge, da morebitni plusi tega “cepiva” za njegovo zdravje odtehtajo morebitnim privzetim tveganjem.
Da pa marsikdo, ki je bil celo zivljenje prav ponosen na svoje nezdrave vzorce obnasanja pocez vsem nabija, da bi s temi “cepivi” morali poskrbeti za lastno zdravje, pa jeb.ite se v glavo.
Spomenik cepljenih.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=210817204514377&set=a.102784911984274
Ob predpostravki, da oba zdravo živita in OBA enako vplačujeta v blagajno? Saj se res hecata sami s seboj…. Merodajna bo starost in nepridružene ali pridružene bolezni za respirator – če bo nekdo 80+ in s pridruženimi boleznimi in nekdo v enakem stanju v vrsti za dobit respirator takoj pol mlajši in brez pridruženih – jasno, da bodo dali prednost mlajšemu. Izmenično enega in drugega očitno še najbolje…. Tako to gre v vsaki vojni.
malo mokro sanjata vidve, 04.11.2021 ob 19:26
Ob predpostravki, da oba zdravo živita in OBA enako vplačujeta v blagajno? Saj se res hecata sami s seboj…. Merodajna bo starost in nepridružene ali pridružene bolezni za respirator – če bo nekdo 80+ in s pridruženimi boleznimi in nekdo v enakem stanju v vrsti za dobit respirator takoj pol mlajši in brez pridruženih – jasno, da bodo dali prednost mlajšemu. Izmenično enega in drugega očitno še najbolje…. Tako to gre v vsaki vojni.
za avotirici “niso samo pravice, tudi dolžnosti” in “krula”
Zakaj pa vi nebi dali svojemu telesu prednosti? Dokazano je da tisti ki so cepljeni imajo v velikem primeru lažji potek bolezni.
Zdravstveni delavci morajo vse paciente obravnavati enako tako kot tiste ki pridejo na urgenco zaradi pika komarja.
Očitno sama sebe nimate dovolj rada da bi se zaščitila.
Ampak tko je sto ljudi sto čudi ?
Pozdravljeni.
Bom kratka. Vaše mnenje spoštujem, imate pravico, da se odločite sami.
Ne privoščim vam, da kadarkoli v življenju vidite kaj so nujna stanja. Nujna nujna, ko gre za prvi utrip, prvi vdih, ko je življenje na nitki. Ne privoščim vam, da vidite to v normalnih okoliščinah. Še manj pa vam privoščim, da vidite človeka, ki se mu to dogaja zaradi korone. Ki mu je zaradi korone prenahalo biti srce, sesula pljuča, ne more več hoditi, ga je doletel miokardni infarkt…. pa vse do tistih, ki jih spremlja omotica še mnogo mesecev po prebolelosti. In ja, tukaj se boste oglasili protimisleči. Tudi po cepljenju je lahko tako, seveda stranski učinki od kapi do zastojev srca in tistih z vročino in zgolj bolečino. Prav tako kot po anesteziji, ki jo dobite pred OP, kot po antikoagulantni terapiji, ki sledi vsakemu OP… pa nihče ne pomisli. Že z Lekadolom pridejo stranski učinki.
Skratka, vsem ki ste proti in ne verjamete v nič. Vabljeni, vabljeni na urgenco, ko se boste med nujno vožnjo oblačili v vso zaščitno opremo, na kraju hiteli pomagati kovid pacientu, ga spravili k sebi, postavili na noge samo da bi se presedel, pa bo od napora (ki je za nas vsakdanji) ponovno padel v nezavest, sledil bo previsok pulz, prenizek krvni pritisk, šok…. pa ga ponovno dvignite k sebi, in ga pravočasno pripeljite na urgenco, sprejmite v sobo, kjer bo ostal mesec dni, z velikim vprašanjem ali bo kdaj spet enak človek, kot je bil. Vabljeni, hitro boste izgubili dvome.
In vsi, ki vam je mar, delite svojo zavest dalje, naj doseže ljudi, da se bodo znali vzdržati stikov, ostati doma, skrbeti za svojce, masko namestiti čez nos, in pa po lastni presoji tudi cepili. Hvala v imenu tistega, ki mu boste s tem morda rešili življenje.
Šapa, 04.11.2021 ob 20:38
Zakaj pa vi nebi dali svojemu telesu prednosti? Dokazano je da tisti ki so cepljeni imajo v velikem primeru lažji potek bolezni.
Zdravstveni delavci morajo vse paciente obravnavati enako tako kot tiste ki pridejo na urgenco zaradi pika komarja.
Očitno sama sebe nimate dovolj rada da bi se zaščitila.
Ampak tko je sto ljudi sto čudi ?
nič ni dokazano, tudi zato, ker so žše vsa cepiva kovid v testni fazi, netare tudi do septembra 2022 in do takrt datuma ne smejo spreminjati – študeije morajo bit speljane do konca – so tudi cepljene primeri, ki imajo hud potek, so tudi na respiratorju. Berite kakšne tuje strokovne študije, medicinski spletni članki dostopni. Tako da ne s takimi posploševati.
hiena5, 04.11.2021 ob 22:19
Pozdravljeni.
Bom kratka. Vaše mnenje spoštujem, imate pravico, da se odločite sami.
Ne privoščim vam, da kadarkoli v življenju vidite kaj so nujna stanja. Nujna nujna, ko gre za prvi utrip, prvi vdih, ko je življenje na nitki. Ne privoščim vam, da vidite to v normalnih okoliščinah. Še manj pa vam privoščim, da vidite človeka, ki se mu to dogaja zaradi korone. Ki mu je zaradi korone prenahalo biti srce, sesula pljuča, ne more več hoditi, ga je doletel miokardni infarkt…. pa vse do tistih, ki jih spremlja omotica še mnogo mesecev po prebolelosti. In ja, tukaj se boste oglasili protimisleči. Tudi po cepljenju je lahko tako, seveda stranski učinki od kapi do zastojev srca in tistih z vročino in zgolj bolečino. Prav tako kot po anesteziji, ki jo dobite pred OP, kot po antikoagulantni terapiji, ki sledi vsakemu OP… pa nihče ne pomisli. Že z Lekadolom pridejo stranski učinki.
Skratka, vsem ki ste proti in ne verjamete v nič. Vabljeni, vabljeni na urgenco, ko se boste med nujno vožnjo oblačili v vso zaščitno opremo, na kraju hiteli pomagati kovid pacientu, ga spravili k sebi, postavili na noge samo da bi se presedel, pa bo od napora (ki je za nas vsakdanji) ponovno padel v nezavest, sledil bo previsok pulz, prenizek krvni pritisk, šok…. pa ga ponovno dvignite k sebi, in ga pravočasno pripeljite na urgenco, sprejmite v sobo, kjer bo ostal mesec dni, z velikim vprašanjem ali bo kdaj spet enak človek, kot je bil. Vabljeni, hitro boste izgubili dvome.
In vsi, ki vam je mar, delite svojo zavest dalje, naj doseže ljudi, da se bodo znali vzdržati stikov, ostati doma, skrbeti za svojce, masko namestiti čez nos, in pa po lastni presoji tudi cepili. Hvala v imenu tistega, ki mu boste s tem morda rešili življenje.
spoštovana “hiena5”
da omilim vaše žuganje in petje levit:
Videna huda stanja- pri sorodniku – dihalna stiska, v času poslavljanja z rakavo boleznijo – kljub visokim dozam opiatov…. Pa tudi doživeta huda stanja na svoji koži, tudi intenzivnin nevrološki oddelek.
KjeJAZ pišem, da ne verjamem? Prosim preberite neselektivno in ne samo tistega, kar samo želite prebrati.
Sem bila kratka – vi nikakor ne v svojem pisanju.
Hvala za razumevanje.
Jako odgovorni, brez mask, meni sedaj ne more biti nic, cepljeni zaradi potovanj in velikih fest, tako sedeaj mislijo v vecini cepljeni…ne mi potem jokat, da je vas, ki ste cepljeni, okuzil cepljen, jaa to se sedaj dogaja! Mislim, da se bodo sedaj cepljeni, ki so odgovorni, raje zaceli druziti z necepljeni, kateri se moramo tako ze bolj pazit, se skoz testirat. Ja, tocno to se dogaja, da se je cepljen zacel bat cepljenega!
Pa nehajte že primerjati Lekadol in to gensko sranje, ki sploh ni cepivo. Nekoč, še ne 2 leti nazaj, je bila definicija cepiva, da ti v telo vbrizgajo oslabljen, ali pa mrtev virus. Sedaj ti pa vbrizgajo informacije, ki si jih telo zapomni, in začne izdelovati svoje proteine, ki se borijo proti kovid virusu. Slišalo se je super, Ihan je napovedal, da so to najbolj čista “cepiva” do zdaj. Ampak ta genetski zvarek je še vedno v eksperimentalni fazi in ne prepreči okužbe, ne prepreči prenašanja in še vedno lahko končaš na respiratorju, čeprav si se že 3x v enem letu cepil z njim. V nobenem primeru se ne more primerjati s starimi klasičnimi cepivi, ki so dejansko delala to čemur so bila namenjena, torej ščitila pred boleznijo. Čeprav izgleda podobno kot cepivo zaradi iste metode vnašanja v telo, pa si zaradi sestave, ne zasluži naziv cepivo.
Forum je zaprt za komentiranje.