Ko cepljeni izgubijo moralni kompas
Ime ali vzdevek, 01.11.2021 ob 20:22
Uf Uf Uf, 01.11.2021 ob 20:00
Hudo nakladanje, 01.11.2021 ob 19:16
Uf Uf Uf, 01.11.2021 ob 19:00
rok-1, 01.11.2021 ob 18:56
Uf Uf Uf, 01.11.2021 ob 17:59
Ma tale korona je odpeljala razsodnost marsikomu.
Imam eno bližnjo sorodnico, ki je presneto “ljubosumna” name, me je kar distancirala v komunikaciji od sebe – rekla je, da se je cepila izključno zato, da nje že ne bo g. Janša odrejal in omejeval, kje se lahko giblje kjer se hoče… Ja, to je bil njen izkjlučni pogoj 🙂 In da bi drugi tudi morali tako storiti. Pa sicer ni njegova volivka….
Jaz se pa s tem ne strinjam. Kar sem ji lepo in nevsiljivo dalal tudi vedeti. Pa me sedaj ignorira…Užaljeno… ker se počuti nategnjena…..
Če bi se že cepila, bi se izključno takrat, ko bodo ta cepiva spreminjala DNK virusa in ne mojega DNK ja. Tak kot so trenutna cepiva, pa ne predstavljajo nobenega benefita za moj imunski sistem, ki očitno odlično deluje, odlično pripravljen in se spopada tako, kot je štreba. In tako tudi ni nobenega benefita za moje zdravje – in glej ga zlomka, sumim tudi, da je bilo to preboleno bolj kot ne asimptomatsko nekje novembra 2020 – test na protitelesa ni bil narejen, ker ne mislim trega plačevat. Je pa bilo v tem času kar nekaj stikov z okuženimi, pa meni nič. Sicer nošnja maske, razkuževanje rok, ipd. By The Rules.
In mi je hudo, ker sva na komunikacijski neiskreni in nepristni komunikaciji sedaj – ke to osebo imam zares rada, mi je pa hudo, da je tako zapadla, da ima tako izprane možgane zaradi svoje trme 🙂 Da se je cepila izključno zato, ker nje pa g. Janša že ne bo omejeval. IN prav tako bo zaprta, ko bo prišel spet kmalu čas za to. Ampak zakaj ljuba duša si se šla pocepit samo iz tega aspekta – kljubovanju g. Janši? Da greš lahko v toplice?
Sto ljudi, sto čudi- tako pravi slovenski pregovor.
Če sta se res sporekli samo zaradi tega… mislim da nista na podobni valovni dolžini razmišljanja tudi sicer.
Samo to nikakor ni dovolj za nerazumevanje med sicer dobrimi prijatelji.
Kekec slovenceljski…. – nisva se po “slovenceljsko” sporekli, kje to piše, ozirtoma ti to po “šimeljsko” sklešpaš. Jaz sem se umaknila po sistemu: pametnejši odneha 🙂
Hudo nakladaš.
Če bi bila tako strašno sigurna, ne bi tako razkladala, kako si ti pametna in kako se je ona slabo odločila.
Vsak stoji za svojo odločitvijo.
Pusti druge in sledi svojemu prepričanju.
Ne,ker je najbližji krvni sorodnik – enaka kri moji- in sem jo imela za bolj pametno in razsodno. da reče, da nje ne bo Jašna zapiral, da se je zato cepila. je žaljivo zame, za naš rodovnik.
Pravzaprav sta kar lepo na podobni intelektualni višini oz. nižini. Ena se noče cepit iz totalno neumnih razlogov, druga se je cepila iz še bolj neumnih razlogov. Bo kar držalo, da sta iste krvi.
Zdravstvenih razlogov, ki trenutno še upravičujejo necepljenost s tovtrstnim cepivom, morda ne zmoreš priznavati?
Pa prav vidi se, kako napadate cepljeni. Moj namen ni bil razburiti vas cepljenih, da tako nesramno sekate nazaj. AMpak samo napisano je bilo, da se mi zdi res nesprejemljivo, da nekdo reče, da se je šel cepit izkljupčno zato, da ga g. Janša ne bo zapiral, mu omejeval. Da se ne cepi zaradi presoje za dobro za svoje zdravje tudi glede na svoje zravstveo stanje. To je bilo bistvo. Cepljeni pa ste žal namerno napačno pograbili. ni bilo namenjeno, da vas ziritira, da boste začeli pisati, cepi se. Bo šlo sedaj?
veliko se jih je cepilo prav zaradi tega, prepričani, da so pa prav naredili ipd. Nekateri, da so naredili to, kar je treba, da se zaščiti uboge stare ljudi in nekateri drugi, da so se zaščitili pred boleznijo.
Nekaterim ni dosti slabega, drugi imajo neke posledice, vidne celo. Cepljenje je občutljiva tema. Na delu sem pač povedala 2 celjenim, da se nekateri tudi ne cepijo, ekr ne vedo, kaj je noter in potem cel vik in krik češ saj tudi v hrani ne veš kaj je noter in da je neumno razmišljanje. Skratka, marsikateri od teh cepljenih se potihem kesa, da se je cepil in da je izpadel budalo sedaj pa se obnašajo na ta način. Človeška narava pač.
Svetujem ti, da temo cepljenja ne odpiraš več in jo pustiš, da se počuti higty mighty in živi v svoji iluziji, da je sedaj pa naredila dobro delo zase. Če te še povpraša po cepljenju, odgovoriš diplomatsko – trenutno ne vidiš potrebe, da bi se cepila. Če bo kdaj ta potreba nastopila, se boš. To je vse. Ni možnosti prepira, oporekanja in ne vem še česa.
Pusti ljudem svojo iluzijo, to je še vse kar jim ostane.
Uf Uf Uf, 01.11.2021 ob 23:06
Zdravstvenih razlogov, ki trenutno še upravičujejo necepljenost s tovtrstnim cepivom, morda ne zmoreš priznavati?
Pa prav vidi se, kako napadate cepljeni. Moj namen ni bil razburiti vas cepljenih, da tako nesramno sekate nazaj. AMpak samo napisano je bilo, da se mi zdi res nesprejemljivo, da nekdo reče, da se je šel cepit izkljupčno zato, da ga g. Janša ne bo zapiral, mu omejeval. Da se ne cepi zaradi presoje za dobro za svoje zdravje tudi glede na svoje zravstveo stanje. To je bilo bistvo. Cepljeni pa ste žal namerno napačno pograbili. ni bilo namenjeno, da vas ziritira, da boste začeli pisati, cepi se. Bo šlo sedaj?
Sori, priznaj, da so te fajn zafrknili. Če se je ona cepila, da se je ne bo omejevalo, je še razumljivo. Ni sicer svetovni razlog za cepljenje, je pa razumljivo, da hoče imeti svobodo premikanja, ane? Da pa se ti nisi, ker baje cepivo spreminja tvojo DNK, pa sori, kretenija brez primere. Po vseh razlagah strokovnjakov, ti še vedno o spremenjeni DNK? Tudi jaz se nisem cepila, ampak ne zato, ker bi v cepivu bili čipi in ker bi mi spremenilo gensko zasnovo, ampak zato, ker ne vidim potrebe. Preprosto menim, da bo moj organizem zmogel preboleti to bolezen. Nikoli se nisem cepila niti proti gripi, samo obvezna cepljenja kot otrok.
Oprosti, ampak tvoji razlogi proti cepljenju so na ravni osnovnošolskega otroka, pa še to ne ravno bistrega. Tvoj razlog proti je veliko bolj bedast kot njen razlog za. To ti hočejo ljudje dopovedat, pa še vedno ne razumeš.
necepljeni v ZDA morajo na neplačan dopust, na njihova delovna mesta zaposljujejo nove delavce zaradi nemotenega procesa dela, na sodiščih vložene tožbe ljudi zavračajo, v Italiji ravno tako odpuščajo necepljene in ne smejo protestirati proti ukrepom zaradi visoke okuženosti prebivalstva, v Avstriji necepljeni ne smejo v lokale. Torej, necepljeni imajo pri nas v primerjavi s tujino še veliko pravic. In še to v Avstriji in Italiji je na 100 prebivalcev manj okuženih kot v Sloveniji. Cepivo ne spreminja človeškega DNk ja, ampak DNK virusa.
žal tako jee, 02.11.2021 ob 06:23
Sori, priznaj, da so te fajn zafrknili. Če se je ona cepila, da se je ne bo omejevalo, je še razumljivo. Ni sicer svetovni razlog za cepljenje, je pa razumljivo, da hoče imeti svobodo premikanja, ane? Da pa se ti nisi, ker baje cepivo spreminja tvojo DNK, pa sori, kretenija brez primere. Po vseh razlagah strokovnjakov, ti še vedno o spremenjeni DNK? Tudi jaz se nisem cepila, ampak ne zato, ker bi v cepivu bili čipi in ker bi mi spremenilo gensko zasnovo, ampak zato, ker ne vidim potrebe. Preprosto menim, da bo moj organizem zmogel preboleti to bolezen. Nikoli se nisem cepila niti proti gripi, samo obvezna cepljenja kot otrok.
Oprosti, ampak tvoji razlogi proti cepljenju so na ravni osnovnošolskega otroka, pa še to ne ravno bistrega. Tvoj razlog proti je veliko bolj bedast kot njen razlog za. To ti hočejo ljudje dopovedat, pa še vedno ne razumeš.
Debilno. ?
Ker nekdo gre za poskusno podgano, ker hoče biti svoboden, je višek debilnosti. Namen koronskega zločina je ravno zasužnjevanje in nadzor.
S cepljenjem podpreš suženjstvo.
Mene ni nihče zafrknil. Meni ni problem, pa če jutri zaprejo za pol leta, že napisano. Ker spođtujem svoje telo, ga poslušanm, poznam, kako funkcionira, spoštujem svojdobnrop delujoči imunski sistem mu popolnoma zaupam, me že ni razočaral , sploh pa zadnjih nekaj let nobene viroze, prehlada ni. In še enkrat: če me useka korona do konca, pa naj me. Bom upravičeno naravna selekcija. Raje, kot da se stegnem posledično od krvnih strdkov. Tako da žal, tudi tvoje propagiranje in napeljevanje ni imelo haska.
Izgovori, izgovori, 02.11.2021 ob 13:35
Zakaj pa se ne cepiš z vektorskimi (klasičnimi, po stari metodi narejenimi) cepivi, če te sodobna mRNA cepiva plašijo?
A bi se ti cepil-a, če bi imel-a gensko nagnjenost h krvnim strdkom, pa da si oseba že po srčnem infarktu morda? sam prašam, za soseda.. ( sarkazem off).
Poglej kako je po svetu, 02.11.2021 ob 08:35
necepljeni v ZDA morajo na neplačan dopust, na njihova delovna mesta zaposljujejo nove delavce zaradi nemotenega procesa dela, na sodiščih vložene tožbe ljudi zavračajo, v Italiji ravno tako odpuščajo necepljene in ne smejo protestirati proti ukrepom zaradi visoke okuženosti prebivalstva, v Avstriji necepljeni ne smejo v lokale. Torej, necepljeni imajo pri nas v primerjavi s tujino še veliko pravic. In še to v Avstriji in Italiji je na 100 prebivalcev manj okuženih kot v Sloveniji. Cepivo ne spreminja človeškega DNk ja, ampak DNK virusa.
.https://www.news-medical.net/health/What-are-Spike-Proteins.aspx
.https://sl.wikipedia.org/wiki/RNA_cepivo
.https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.01963/full
A hrvaški predsednik je tudi iz gnoja ven prišel ?
https://www.facebook.com/groups/871152050506255/permalink/898598024428324/
Res se je za vprašati kaj se je zgodilo z moralo in vrednotami Slovencev.
Koronski zločin je hkrati priložnost, da odstranimo vse kriminalce ter zgradimo nove temelje družbe. In za to se je vredno boriti.
https://www.facebook.com/groups/vseslovenska.vstaja.naroda/permalink/615000356294791/
Robi650, 02.11.2021 ob 18:48
Res se je za vprašati kaj se je zgodilo z moralo in vrednotami Slovencev.
Koronski zločin je hkrati priložnost, da odstranimo vse kriminalce ter zgradimo nove temelje družbe. In za to se je vredno boriti.
https://www.facebook.com/groups/vseslovenska.vstaja.naroda/permalink/615000356294791/
Huda borba je ta po fejsbuku ja. Zapomnili si bomo padle borce, postavili jim bomo za spomin ploščat disk (Zemljo) na Kongresni trg.
spet ljubosumje, 01.11.2021 ob 19:54
Ajoj, kako ljubosumje seka ven iz teh zgodbic.:) Kok smo ljubosumni na tiste, ki lahko vse, kar mi ne smemo. In cepit se ne greš, ker si bebavo prepričano, da cepivo spreminja tvoj DNK, hahahaha. Vsak napad virusov je sprememba tvojega DNK, če gledaš v tem smislu. Drugače pa: NIJZ pravi, da cepiva proti covidu-19 ne povzročijo spremembe človeškega genoma. Vse nukleinske kisline v cepivih narejenih na osnovi mRNK, adenovirusov in plazmidov, obstanejo v celicah le začasno, toliko časa, da nastanejo proteini (antigeni), ki izzovejo imunski odgovor in sprožijo nastanek protiteles. Strokovnjaki še pojasnijo, da se cepiva v telesu kmalu razgradijo in ne spreminjajo človeške DNK.
Ampak ja, vse je izmišljeno, to si strokovnjaki po svetu nalašč zmišljujejo, ne?
Hahahahaaaa….tudi za tebe bo kmalu za 10 dni zaprto vse….torej?
bla bla, 03.11.2021 ob 05:19
Hahahahaaaa….tudi za tebe bo kmalu za 10 dni zaprto vse….torej?
Kak neumesten komentar. Saj nikjer ne piše, da se je šel cepit ali da se je šel cepit zato, da bi lahko prosto hodil naokrog.
Sam smo pa res bedni, kam smo prišli. 2 leti in te koronske teme se skos ponavljajo.
Moje mnenje, 03.11.2021 ob 05:54
Kak neumesten komentar. Saj nikjer ne piše, da se je šel cepit ali da se je šel cepit zato, da bi lahko prosto hodil naokrog.
Sam smo pa res bedni, kam smo prišli. 2 leti in te koronske teme se skos ponavljajo.
Ker se slovenceljski pritlehni narod mora kregat. A ne vidiš, da so zdaj zamrle teme levi – desni, zdaj je pač cepljeni – necepljeni. Slovencelj ni zdrav, če se ne krega s sosedom. Forumi so kot nalašč, da dajo ven frustracije svojega življenja. Ko tega cepljen/necepljen ne bo več, bodo pa spet privlekli leve in desne ven. To enostavno rabijo.
Uf Uf Uf, 02.11.2021 ob 17:56
drži se teme, ne žali drugih neupravičeno in brez razloga in ne smeti po moji temi. Hvala.
za avtorico
Tvoja tema je že sama po sebi smet, tako da drugega kot smetiti po njej se ne da.:) Kot so ti povedali, tvoj razlog proti cepljenju je še x-krat bolj debilen od njenega razloga za cepljenje. Tako pač je, pa če se na glavo mečeš. Če si preglupa, da bi vedela, da cepljenje ne spreminja človeškega DNK, ti nihče itak ne more ničesar dopovedat. To je kot bi z dejstvi razlagal verniku v ploščato zemljo, da je le-ta okrogla. Ne gre, ker ga ne zanimajo dejstva tako kot tebe ne. Mission impossible.
xrobe, 03.11.2021 ob 06:58
Kdor je cepljen npr. s cepivom “comirnaty” (ne vem zakaj me to asocira na Rusijo) ima na listku z zvezdico označeno številko serije. Zvezdica mi je neskončno všeč. 🙂 Na nalepki z viale je z drobnim tiskom natisnjena šestmestna šifra. Ta šifra je najpomembnejši podatek. Smo v kompjuterskih časih.
Mene pa vrti v malem temnem prostoru. Na pomoč!
Forum je zaprt za komentiranje.