Ko čakaš na izvid PCR…
Bambuss, 20.01.2022 ob 12:20
… greš lahko še v trgovino? Ali si takrat že v karanteni?
A ti provociraš z namenom? 🙂 Nimaš kaj okoli štancat – okužuješ in okžuš lahko ostale, ker si še kužna. A nimaš toliko vesti? A bo kriza, ker boš 5 dni brez laufanja po štacunah potem, ko boš dobila rezultat testa?
ojoj no, 20.01.2022 ob 12:39
Če imaš internet za čvek na monu, ga lahko uporabiš tudi za spletne nakupe v trgovinah, kaj misliš? Veliko trgovin prinese živila na dom.
Ce si vzamem eno urico, obdelam vse trgovine v radiju 500m, kupim tocno dolocene artikle, po seveda meni sprejemljivi ceni.
Ce narocim preko spleta, moram vse narociti v eni trgovini in me pride bistveno drazje.
Drugace kovida se nisem imela, doma imam zdaj ze dve leti zalogo za vsaj en teden, ki jo vzdrzujem, tiste enkrat, ko sem bila pa ful prehlajena in sem sla na pcr, mi ni padlo na pamet, da grem se v trgovino.
ampak je drazje, 20.01.2022 ob 12:45
Ce si vzamem eno urico, obdelam vse trgovine v radiju 500m, kupim tocno dolocene artikle, po seveda meni sprejemljivi ceni.
Ce narocim preko spleta, moram vse narociti v eni trgovini in me pride bistveno drazje.
Drugace kovida se nisem imela, doma imam zdaj ze dve leti zalogo za vsaj en teden, ki jo vzdrzujem, tiste enkrat, ko sem bila pa ful prehlajena in sem sla na pcr, mi ni padlo na pamet, da grem se v trgovino.
Ja, no, pač plačaš malo več, izredne razmere, bog pomagaj. Un gor je govoril, da bo jedel sneg in travo, ker ne more v štacuno.:)))
tamladi in dve talevi roki, 20.01.2022 ob 13:41
Malo posta ti ne bo škodilo, če ne znaš splanirat met v omari s hrano nekaj zaloge za par dni; prečisti telo , um ( sarkazem off).. Kakšni novodobniki pa ste to, da doma nimaš na zalogi nobene priročne suhe shrambe za “NNP primere” ? Pa ne mi plozat, da nimaš placa v stanovanju.
za Bambus
tamladi in dve talevi roki, 20.01.2022 ob 13:42
za Bambus
Ne vem kako si ti narediš zalogo kruha in solate za en teden… Jaz grem redno vsak dan najmanj dvakrat v trgovino, čez vikend pa na Petrolovo črpalko in v lokalno pekarno po kruh. Zaloge si pa res ne delam ker imajo v trgovini vedno sveže artikle in zelenjavo. Potem pa raje kupim vsak dan sproti, kot pa da nalagam v shrambo! Koliko ste nekateri neumni, da imate doma zaloge za par dni ?
nely213, 20.01.2022 ob 13:56
Ne vem kako si ti narediš zalogo kruha in solate za en teden… Jaz grem redno vsak dan najmanj dvakrat v trgovino, čez vikend pa na Petrolovo črpalko in v lokalno pekarno po kruh. Zaloge si pa res ne delam ker imajo v trgovini vedno sveže artikle in zelenjavo. Potem pa raje kupim vsak dan sproti, kot pa da nalagam v shrambo! Koliko ste nekateri neumni, da imate doma zaloge za par dni ?
Ohhh…
Solata endivja v mojem hladilniku zdrži 14 dni, grez gnitja in ovenelosti, jo je pa treba pravilno znat shranit – je pa res, da imam tak hladilnik, ki ima not modro svetlobo v predalih za sadje in zelenjavo:) Kaj to pomeni, poguglej…. Drugače pa jem namesto zelene solate najraje svežo kislo repo in zelje preko zime. Zdravo, živo živilo. Paradajza v zimskih mesecih ne kupujem.
Kruh? zame nepomembno živilo, ker je prazno živilo, redi , napihuje. Imam pa vedno v zamzrovalnem predalu 2 francoski zamrznjeni štruci, pa ene 8 žemelj. Če pride kdo na obisk, dam na pult da se odtaja v 10 minutah, potoastam in naredim hitre sendvičke bite size, razrežem na kolobarje – jajca, inčuni, pa kak paket pršuta to je tudi vedno v hladilniku. Kisle kumarce, vložena čebulca, ni da ni .
Joj, dvakrat na dan v trgovino pa še čez vikend….a ste to odvisni od šopinga, da ne zmorete kak dan brez…saj ven greš lahko kar tako, na sprehod , en krog v naravo…ni nujno jet ven ravno po trgovinah…jaz pa ravno obratno- čim manj po trgovinah in čim dlje stran od šoping centrov. Rajše v naravo pa zelje in krompir, če je treba, brez izmišljevanja…ampak, da sem do sem prišla- določena spoznanja…je preteklo priznam veliko tekanja, bezlanja za popolnostjo…. ala sveže rogljičke, žemljice, sirove…ni sveže- je zamrznjeno…( rajše se naučiš peči kruh, droži probavaš, sam se priučiš…ta samostojna iznajdljivost šteje…- sploh v teh časih- stare veščine kakršnega koli znanja se vračajo..). po trgovinah, centrih- ni da ni- petke in svetke…no, kakor komu paše .
Čas, ki sem ga včasih porabila za trgovine, stanje v vrstah na blagajnah…ma kar zacvetiš, ko se znebiš te obsesije z trgovinami, res…
Tako, da samo najnujnejše, čim manjkrat in hitro ven…
Ribez, 20.01.2022 ob 16:46
Joj, dvakrat na dan v trgovino pa še čez vikend….a ste to odvisni od šopinga, da ne zmorete kak dan brez…saj ven greš lahko kar tako, na sprehod , en krog v naravo…ni nujno jet ven ravno po trgovinah…jaz pa ravno obratno- čim manj po trgovinah in čim dlje stran od šoping centrov. Rajše v naravo pa zelje in krompir, če je treba, brez izmišljevanja…ampak, da sem do sem prišla- določena spoznanja…je preteklo priznam veliko tekanja, bezlanja za popolnostjo…. ala sveže rogljičke, žemljice, sirove…ni sveže- je zamrznjeno…( rajše se naučiš peči kruh, droži probavaš, sam se priučiš…ta samostojna iznajdljivost šteje…- sploh v teh časih- stare veščine kakršnega koli znanja se vračajo..). po trgovinah, centrih- ni da ni- petke in svetke…no, kakor komu paše .
Čas, ki sem ga včasih porabila za trgovine, stanje v vrstah na blagajnah…ma kar zacvetiš, ko se znebiš te obsesije z trgovinami, res…
Tako, da samo najnujnejše, čim manjkrat in hitro ven…
Bravo, tako se dela 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.