Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Knjige, ki so vam spremenile življenje na bolje?

Knjige, ki so vam spremenile življenje na bolje?

Odgovor na objavo uporabnika
MATJAZKO, 30.07.2021 ob 10:45

Berem – torej sem, 30.07.2021 ob 08:31

Vem, že velikokrat predebatirana tema, a vseeno, vedno se kaj novega izve ali pride kaj novega ven …

Hvala, za vaše izkušnje z prve roke.

Knjige težko vnesejo bistveno spremembo v tvoje življenje, ker niso dovolj (čustveno) intenzivne, dotaknejo se le “mentalnega nivoja” (lahko nudijo uvid, več pa ne), temveč življenjske izkušnje v odnosnih relacijah z ljudmi, kar pa spet ne more biti hitro, momentalno, ampak se oblikuje skozi proces. Ljudje smo kot drevesa, se razvijamo počasi, kar pomeni, če jih boš danes pognojil s super gnojivom, prenesel na boljšo lego, čez noč na jutri ne bodo vidne spremembe, da bi lahko žel plodove.

Knjiga je ravno toliko čustveno intenzivna, kot jo doživi bralec. Precej individualno torej.

Spremembe pa delamo kakopak sami.

Meni je dala veliko dela in  razmišljanja knjiga Koliba.

7000 dni v Sibiriji

Zenske, ki tecejo z volkovi (Clarissa Pinkola Estes).

Kaj, ko bi dopisali poleg naslova, še kaj o sami knjigi. Kaj ste novega izvedeli? Kaj vam je dalo misliti?

Recimo za Kamasutro je jasno, da je avtor širil predvsem seksualna obzorja. Kaj pa pri ostalih?

Knjigi, ki sem ju omenil obsegata ogromno različnih tem, sicer pa tisti, ki ste brali Lady tako veste o čem govorim…

Bil sem gej, avtor Luca di Tolve.

Anita Moorjani: Kaj,če so to nebesa?

Zaradi nje sem se osvobodila. Ne iščem več večnih resnic, misticnih stvari. Ne skrbijo me misli s katerimkoli predznakom.

MBMS, 31.07.2021 ob 21:13

Anita Moorjani: Kaj,če so to nebesa?

Zaradi nje sem se osvobodila. Ne iščem več večnih resnic, misticnih stvari. Ne skrbijo me misli s katerimkoli predznakom.

Tole si bom pa jaz kupila in prebrala. To, kaj je na drugi strani, to me zanima. Mogoče bom potem lažje živela, ker zdaj se matram vsak dan.

Lahko noč.

Gabi 123, 31.07.2021 ob 21:25

Tole si bom pa jaz kupila in prebrala. To, kaj je na drugi strani, to me zanima. Mogoče bom potem lažje živela, ker zdaj se matram vsak dan.

Lahko noč.

preberi še Z roba smrti v pravi jaz

Mogoče boš. Ti želim iskreno,da bi bilo tako. Meni je všeč njen nauk na koncu, ki ga je lepše opisala, kot drugi avtorji, mogoče zato, ker ima obsmrtno izkušnjo in ji gre zato bolj verjeti, vsaj jaz sem ji…

MBMS, 31.07.2021 ob 21:58

Mogoče boš. Ti želim iskreno,da bi bilo tako. Meni je všeč njen nauk na koncu, ki ga je lepše opisala, kot drugi avtorji, mogoče zato, ker ima obsmrtno izkušnjo in ji gre zato bolj verjeti, vsaj jaz sem ji…

Edino naslov je mogoče pretenziozen.?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close