knjiga o pripravi zelenjave
Ali poznate kakšno knjigo, ki na preprost način razlaga, na kakšne načine vse se da pripraviti razno zelenjavo (npr. bučke, melancane, kumare ipd.).
Pri nas doma smo namreč jedli vedno bolj mesne zadeve in tako moje znanje o pripravi zelenjave močno šepa, bi se pa rada naučila. Veliko idej sem dobila že tu na forumu, tudi na Prehrani, ampak vseeno bi rada imela nekaj “za prijet v roke”, torej kakšno fajno kuharsko knjigo, pa da so noter recepti, ki bi jih dejansko lahko uporabila kot začetnica, ne neke ekstravagantne zadeve.
Hvala za kakšno idejo!
Sama imam knjigo “Zelenjavne jedi”, ki jo je izdala Založba CZ za napredek gospodinjstva v Ljubljani že kar davnega leta 1983. Vendar je knjiga še vedno zelo aktualna in rekla bi, da taka, kot si jo ti želiš – nič ekstravagantna vendar zelo uporabna. Ker jo v prodaji zagotovo ni, ti priporočam, da si jo sposodiš v kakšni knjižnici in si jo sfotokopiraš, celo ali pa tisti del, ki ti najbolj odgovarja.Recepte sta napisali Edvina Novak in Jožica Pirc.
Novejših knjig o zelenjavnih jedeh ne poznam, ker mi, kot že rečeno, ta, ki jo imam, kar zadostuje.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.