Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kmetije, domača hrana

Kmetije, domača hrana

Ali kupujete hrano na kmetijah ali bolj v trgovinah?
Na kateri kmetiji v okolici ljubljane imajo dobro domačo hrano, ekološko brez špricanja? (zelenjavo, sadje, sokove, mleko…)

Po moje nikjer. Kmetje špricajo in posipajo z vsem hudičem.
Tudi svojo hrano. Njim se zdi to ok.
Tisti, ki ne, še zase ne pridelajo dovolj.

V Savljah je kar nekaj kmetij, ki prodajajo svoje izdelke. Nekatere so eko, druge ne.

Pojdi enkrat na obhod, pa si izberi, kar ti je všeč.

kakšno bebavo posploševanje. kakšen skrajno neumen komentar. žalost.

v kateri gostilni v bližini lublane se dobijo zrezki, pohan piščanc, tenstan krompir in solata brez soli, ki je menda škodljiva?
pa paprikaš brez paprike in čebule, ki menda povzročata zgago?
pa sladice brez cukra in turška kava brez kofeina?

Vse to dobiš pri slovenskem kmetu,bio,eko,vse domače in vse neoporečno.Itak.

Vse to dobiš pri slovenskem kmetu,bio,eko,vse domače in vse neoporečno.Itak.[/quote]
Dobiš, če si pripravljen plačati spodobno ceno.
A tega pa večina ne bi, kajne?

Vsaka kmetija je boljša od trgovine, tudi če malo posprica saj ve kaj dela , hrana še vedmo domača in če je dobro za kmete je tudi zame.

V trgovini je hrana nezrela in jo potem filajo z rastnimi hormoni, da čez noč zraste in je primerna za potrošnika, posledično pa taka hrana nima okusa.
Pri kmetu vsaj veš kaj kopuješ in če je kolikor toliko fer ti bo povedal, kaj kupuješ.

Zdaj pa še omeni tiste Dovč-eve, ki nekatere zadeve kupujejo v Padovi in jih prodajajo kot svoje, pa si zmagal/a.

Sicer pa vsi kmetavzi gojijo dvojno, eno zase, za lastno konzumiranje in drugo, za prodajo. Videla že neštetokrat.

V TRGOVINAH filajo “hrano” z rastnimi hormoni?

Iz katere bolnice si pa ti??

Iz katere bolnice si pa ti??[/quote]

Povedano iz izkušenj (solata zrasla čez noč v hladilniku in zraven najdena kapsula), lahko bi šel v tožbo z trgovino, če bi bil takšen tip človeka.
Malo se pozanimajte v določenih zadevah preden zmerjate druge.
Je pa res, da ni povsod tako in da je lahko bila izjema, ampak tako je bilo.

Iz katere bolnice si pa ti??[/quote]

Povedano iz izkušenj (solata zrasla čez noč v hladilniku in zraven najdena kapsula), lahko bi šel v tožbo z trgovino, če bi bil takšen tip človeka.
Je pa res, da ni povsod tako in da je lahko bila izjema, ampak tako je bilo.[/quote]

A kar kapsulo z rastnimi hormoni ste našli ;-)))))
Lahko napišeš ime trgovine? Ne, ane…… ;-)))))

Je pa res, da ni povsod tako in da je lahko bila izjema, ampak tako je bilo.[/quote]

Lahko napišeš ime trgovine? Ne, ane…… ;-)))))[/quote]
Tudi jaz sem kupila cvetačo s kapsulo.. Se jim je izmuznila.
Trgovina… hm, ena od diskontnih.Ne začne se na M, S, H… :))))))

Zelenjavo kupujem na eni kmetiji v tacnu, mleko,jajca in jogurte, malo po hribu naprej pri drugem kmetu. Pujsa dobim na dolenjskem, olje in moko v mednem.

Uf imaš kar veliko kmetij, kjer že desetletja ne špricajo oziroma generacijsko nič. So pa te kmetije več ali manj družinske in vprašanje koliko hrane imajo sploh za prodajo, razen če se zmeniš oziroma imajo stalne kupce že leta.

Hja, eno ali drugo?

p.s. Zanimivo, odkar je 1x bila omenjena ena tableta, ki naj bi jo nekdo našel v neki solati, že vsaka druga mona kapsule iz zelenjave pobira :)))))

Jaz pobiram ven samo polžke 😀

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Jaz pobiram ven samo polžke 😀

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Ti pa res zivis v svojem naivnem svetu. Pred leti se je to zgodilo moji teti, ki mi je vsa nejeverna razlagala, da je kupila solato v trgovini in jo polovico porabila ostalo je pa spravila v hladilnik in cez dva dni se je odlocila se ostalo polovico porabiti in jo je bilo vec kot pa jo je kupila, ja in res je nasla kapsulo in od takrat ne kupuje vec solate v trgovini. Pri nas jemo samo domaco solato, ker imamo druzinskega clana, ki ima obcutljiva prebavila in pa alergije in po trgovinski solati dobi hudo drisko in krce. Nekateri pa se kar zivite v iluziji kako je vse trgovinsko zdravo.

Samo nekateri ste pa de facto fuknjeni, ane? Biologijo in razvoj celic ste prespricali?

polovico porabila ostalo je pa spravila v hladilnik in cez dva dni se je odlocila se ostalo polovico porabiti in jo je bilo vec kot pa jo je kupila

Glede na to, da je nekdo ocitno izumil kapsulo z dovolj hranili in materiala, poleg tega pa tud z zmoznostjo skoraj takojsnje delitve celic – a mi lahko prosim razlozis, zakaj nimamo “umetnega mesa”, pa “samo za vas vzgojene kože” in še šesa podobnega? 🙂

Kaj vse vam folk proda, dajte no. A vas lahko malo na daljavo po telefonu zdravim in branim pred kapsulami? 🙂

Hja, eno ali drugo?

p.s. Zanimivo, odkar je 1x bila omenjena ena tableta, ki naj bi jo nekdo našel v neki solati, že vsaka druga mona kapsule iz zelenjave pobira :)))))[/quote]

Res je, s tem, da fotka te čudežne tablete pa ni bila nikjer objavljena. In mi je res čudno, da pri vseh družbenih omrežjih, ko se fotka vse počez, ni nobene fotografije te čudežne tablete, ki omogoči, da solata čez noč zraste. Sploh glede na to, da je to kar reden pojav.

Mercator. Še kakšna glasbena želja? Tega je več, ko si priznate.

Mercator. Še kakšna glasbena želja? Tega je več, ko si priznate.[/quote]

Daj, fotkaj eno kapsulo. Samo eno 🙂

p.s. Kako bi morali biti trgovci neumni, da bi take kapsule v uzelenjavi puščali. Si misliš, da mi prodajo eno mini glavco solate, meni pa ta potem kar raste in raste, dokler ne zmanjka čudežne kapsule 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close