Kmetija KRISTAN z Lj trznice- res kakovost?
Mater, kaj če bi ti prebralo , preden se delaš pametno! Nihče ni govoril o brokoliju, ampak o cvetači, ………..
[/quote]
Kot sem seznanjena, cvetača, paradižnik in paprika najboljše uspevajo v zimskem času, ker jih ne uničujeta previsoka temperatura in sončna pripeka! Pa tudi v Lidelu je sedaj največja izbira, pa še paradižnik je v akciji, ker ga je preveč na trgu…
Mater, kaj če bi ti prebralo , preden se delaš pametno! Nihče ni govoril o brokoliju, ampak o cvetači, ………..
[/quote]
Matr s ti pameten. Sigurno zato tudi veš da oba spadata v isto družino križnic, tako kot tudi zelje, ohrovt in brstični ohrovt. Ti trije so sploh kar zunaj, brstični ohrovt še zdaj obiram, pa listni ohrovt tudi.
Nobena masovna pridelava ne more biti popolnoma brez “pomagal”.
Integrirana pridelava dovoljuje uporabo fitofarmacevtskih sredstev in je skoraj enaka konvencionalni pridelavi.
Zdravo sezonsko hrano dobite pri registriranih ekoloških kmetih doma. Ne nasedajte mamkam, ki pravijo, da imajo eko brez certifikata. Če bi bili res eko, bi se registrirali in uživalili ugodnosti, ki jih certificiranje prinaša.
Matr s ti pameten. Sigurno zato tudi veš da oba spadata v isto družino križnic, tako kot tudi zelje, ohrovt in brstični ohrovt. Ti trije so sploh kar zunaj, brstični ohrovt še zdaj obiram, pa listni ohrovt tudi.
[/quote]Vem kam spadajo, a ti še vedni nisi prebralo, da si bili zgoraj vpisano. Cvetača, paradižnik, koruza, krompir. To samo na pamet. Morda je bilo še kaj drugega!
Vem kam spadajo, a ti še vedni nisi prebralo, da si bili zgoraj vpisano. Cvetača, paradižnik, koruza, krompir. To samo na pamet. Morda je bilo še kaj drugega!
[/quote]
Ma daj pomiri se in piši razumljivo, to si kr neki nametal. Brokoli sem pač dala kot primer da je možno marsikaj še v zimo obirat. Brstični ohrovt tudi. Tisto zgoraj je pa malo čudno skup zmetano. Krompir ima svojo rastno sezono, potem se ga pobere in skladišči. Koruza tudi, se jo pobere in vloži ali zamrzne, sicer pa jaz zdaj sveže koruze nikjer ne videvam. Paradižnik v rastlinjaku na sončni legi je možno obirat do decembra, videno. Medtem ko cvetača je sploh rastlina hladnejšega dela leta, obstaja tudi sorta ki se jo lahko sadi celo leto. Morda jo bom naslednje leto probala, še razmišljam, ker prostora nimam veliko.
Ma daj pomiri se in piši razumljivo, to si kr neki nametal. Brokoli sem pač dala kot primer da je možno marsikaj še v zimo obirat. Brstični ohrovt tudi. Tisto zgoraj je pa malo čudno skup zmetano. Krompir ima svojo rastno sezono, potem se ga pobere in skladišči. Koruza tudi, se jo pobere in vloži ali zamrzne, sicer pa jaz zdaj sveže koruze nikjer ne videvam. Paradižnik v rastlinjaku na sončni legi je možno obirat do decembra, videno. Medtem ko cvetača je sploh rastlina hladnejšega dela leta, obstaja tudi sorta ki se jo lahko sadi celo leto. Morda jo bom naslednje leto probala, še razmišljam, ker prostora nimam veliko.
[/quote]
Brokoli je naravni vir CH2CHCH2CN -> alil-cianida.
N joy
Tista zgoraj ima prav, da sta paradižnik in cvetača bolj zimski rastlini in to je tudi dokazano.
Cvetača pozimi naredi snežno bele glave, ker jo ne moti sonce, za paradižnik pa še nisem slišala, da bi ga moral kdo škropiti proti plesni. Kakor me je seznanil prijatelj, ki obiskuje biotehnični faks, plesen na paradižnikovem listju preprosto zmrzne in odpade…
Sama narava se bori proti bolezni brez pomoči človeka.
Česnov kalček tudi, upam da jih odstranjuješ, pa jabolčne peške tudi, uhhhh kolk sem že teh pojedlo, pa še kar strašim okoli.
[/quote]
Mar ni zanimivo, kako za take stvari lahko skomignete z ramini in rečete “ni nič”, ko pa se omenja GMO in sledi škropif v minimalnih vrednostih je pa vse narobe in na glavo obrnjeno.
Česnov kalček tudi, upam da jih odstranjuješ, pa jabolčne peške tudi, uhhhh kolk sem že teh pojedlo, pa še kar strašim okoli.
[/quote]
Nekaj ima zveze tudi to, kako so te snovi vezane in kako se potem presnavljajo, pa nenazadnje v kakšnih količinah se jih konzumira.
Mislim, da zobanje (ne zgolj požiranje) pešk v večjih količinah bi res imelo negativne posledice.
Forum je zaprt za komentiranje.