kmetija, kako je pa pri vas
kmetija, 10.01.2022 ob 13:05
Mož je prevzemnik kmetije, ima še sestro in brata.
Z možem veliko pomagava, imamo domače meso, manjši vrt.
Tašča in tast pa otrokom, ki so se že odselili lepo daje krompir, zelenjavo, meso. Možu to ni všeč, saj on in jaz nter tudi najini otroci kaj že pomagajo. Oni pa nič le pridi in vzemi.
Nisi pa napisala, kako je bilo s kmetijo in če jo je mož dobil v celotnem deležu, brata in sestro pa minimalno izplačal? To je tisto, na kar novi gospodarji takoj pozabijo, da jim je nekdo prepustil velik del premoženja.
Lahko pa kupita svojo kmetijo in trdno zapreta vhodna vrata, pa bo vse ostalo doma!
slovenska kmetija, 10.01.2022 ob 13:33
Ne vem kaj tu ni jasno. To je slovensko pravilo. Tisti, ki se odseli dobi največ. Prevzela sta vlogo kmetov, torej bosta delala. Pa glejta, da pripravite slastne pljučne pečenke za sestro in brata tvojega in le najboljši krompir. Za vas in starše pa pomije in ostanke, saj kmetje lahko pojedo vse.
A zato ste taki buhtelnji, ko vse stlačite v usta. Bo treba mal dieto užgat.
Nika693, 10.01.2022 ob 13:28
Nisi pa napisala, kako je bilo s kmetijo in če jo je mož dobil v celotnem deležu, brata in sestro pa minimalno izplačal? To je tisto, na kar novi gospodarji takoj pozabijo, da jim je nekdo prepustil velik del premoženja.
Lahko pa kupita svojo kmetijo in trdno zapreta vhodna vrata, pa bo vse ostalo doma!
Tudi pri moji mami je brat istal na kmetiji, ostalih 5 otrok se je vsemu odpovedalo njemu v prid, kmetija pa ogromna.
Vedno smo dobili nekaj mesa in ostalega, se danes bi mi stric najraje pripel polno prikolico na avto, a mu ne morem dopovedat, da nocem vzet, da sem prisla, da se vidimo, poklepetamo, objamemo, drugo nic ni pomembnejse od tega, zato zadnja leta hodim na obisk z majckenim avtom s skoraj nula gepeka, da mi ne more spakirat 50kg moke in krompirja.
Skratka, pri vas je resitev ta, da se kmetiji odpoveste, jo prevzame brat ali sestra in dela, vi pa lepo drugam zivet in boste potem tudi tako dobili meso in krompir za domov!
Tašča in tast pa otrokom, ki so se že odselili lepo daje krompir, zelenjavo, meso. Možu to ni všeč, saj on in jaz nter tudi najini otroci kaj že pomagajo. Oni pa nič le pridi in vzemi.
Možu je čisto prav, če brat in sestra dobita kakšen krompirček in klobaso, ampak kaj, ko ima doma tečno babo nter, ki pizdi za vsak drek, pa če ta smrdi ali ne.
Sicer si je pa sam kriv, zakaj si pa ni izbral za ženo normalne ženske…
Forum je zaprt za komentiranje.