Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kmalu ne bo več možno hodit na dopust na hrvaško morje

Kmalu ne bo več možno hodit na dopust na hrvaško morje

Še jaz dodam zrno. Majorka en teden za dve osebi 1100 + dodatna hrana, vstopnine, taksi, avtobus. Pride 1900. Na Kornatih en teden 1200- približno ista ponudba, usluge.
[/quote]

Na Kornatih vstopnine, taksi, avtobus? Na Majorki si sama kuhala? Ker je razlika ali kuhaš ali ješ zunaj. Pa doživetje, da si še kaj doživel, je tudi nekaj vredno.

Na Kornatih vstopnine, taksi, avtobus? Na Majorki si sama kuhala? Ker je razlika ali kuhaš ali ješ zunaj. Pa doživetje, da si še kaj doživel, je tudi nekaj vredno.
[/quote]

Majorka je veliko predraga za tisto, kar nudi. Doživeti tam nimaš kaj posebnega.
Podoben hotel smo imeli na Hvaru. Pravzaprav precej boljši, hrana je sploh bila boljša, morje mnogo bolj čisto. Precej ceneje je bilo, kot na Majorki. Zakaj, pojma nimam? ;). Smo vračunali vse bencine, trajekte, vse.

Majorka je veliko predraga za tisto, kar nudi. Doživeti tam nimaš kaj posebnega.
Podoben hotel smo imeli na Hvaru. Pravzaprav precej boljši, hrana je sploh bila boljša, morje mnogo bolj čisto. Precej ceneje je bilo, kot na Majorki. Zakaj, pojma nimam? ;). Smo vračunali vse bencine, trajekte, vse.
[/quote]

Tocno tako. Da ne govorim o tisti #

&&/$$
mivki, ki jo imas povsod, se v usesih. Pa dva tedna gledati pijane angleze me tudi ne mika, to sem prerasla kot studentka. Ampak eni mislijo, kaksni svetovljani so, ko enkrat dopustujejo na mallorci 😉

Tocno tako. Da ne govorim o tisti #

&&/$$
mivki, ki jo imas povsod, se v usesih. Pa dva tedna gledati pijane angleze me tudi ne mika, to sem prerasla kot studentka. Ampak eni mislijo, kaksni svetovljani so, ko enkrat dopustujejo na mallorci 😉
[/quote]
Na Mallorco se je hodilo pred 40 leti. Takrat je bilo poceni (celo za nas), kvalitetno ni bilo. Hrana je bila zanič, enako kot še sedaj, hoteli slabi (razen prestižnih), sama mivka in nič za videt.

Na Mallorco se je hodilo pred 40 leti. Takrat je bilo poceni (celo za nas), kvalitetno ni bilo. Hrana je bila zanič, enako kot še sedaj, hoteli slabi (razen prestižnih), sama mivka in nič za videt.
[/quote]

Jp, se strinjam, zame tipicen primer degradacije okolja. Pozidano brez omejitev, kvecjemu primerno za opozorilo, kako naj se ne unicuje okolja v imenu turizma. Zurali smo fajn, ampak da bi sla kot odrasla tja na druzinski dopust, bi se mi pa moralo malo zmesati.

Tisti ki govorite, da je Hrvaška draga in ne vem kaj še vse, greste lahko v Italijo tam pa je poceni 🙂 ali pa Španija in Francija sta tudi poceni 🙂 pa plaže vse na soncu in sama mivka, ki ti gre dobesedno na k…za kopalke. 🙂

7-10dni dopusta??? A to je za vas dopust?? Jaz se k sosedom preselim za en mesec, ker le to je pravi odklop ostalo je vse pakiranje-potovanje-razpakiranje-malo tekanja naokoli in spet pakiranje-potovanje-razpakiranje

Moraš biti pa res malo usekan, da se boš vozil do Munchena 7 ur, potem pa še na letalo, da prideš do nekega hotela.
Doma se vsedem v avto in sem v 3 do 4 urah na morju in ko se nekdo še vozi proti Nemčiji, sem jaz že v vodi.

Lahko bi si privoščili dopust kjerkoli, pa ga ne zamenjamo s Hrvaško. Ravno zadosti smo videli plaže, turistična mesta, hotele, da znamo še toliko bolj cenit Jadran. S Hrvati pa še nikoli nismo imeli težav in do nas so vedno spoštljivi, kakor mi do njih.

Evo, bodimo konkretni. Julija nas bo namestitev (zelo draga!!!) na HR za en teden stala jurja. Recimo, da bomo za hrano zapravili tam še kakšnih 200 EUR, pa 200 EUR bencin in cestnine, trajekt. Tudi, če zapravimo še 200 EUR za sladoled in podobne neumnosti in 200 EUR za izlete, oglede, je to nekje 1800 EUR za teden dopusta za 4 (pa se seveda da iti na HR na dopust za kar nekaj manj denarja). Prosim naj mi nekdo konkretno pove, kako pridemo v Grčiji za isti denar ali manj za en teden na dopust!
Sem bila že tudi v GR, je tudi bilo lepo, a ne bi rekla, da lepše kot HR.

Si kdaj pomislilo, da si marsikdo komaj privošči teh 7 dni na HR?? !! Ostalo so za takega le sanje.

Se ne da primerjat, seveda. Najslabši hotel ali apartma v Grčiji, Španiji je precej dražji od Hr. To je dejstvo. Da ne govorimo še o ostalih stroških.

Si kdaj pomislilo, da si marsikdo komaj privošči teh 7 dni na HR?? !! Ostalo so za takega le sanje.
[/quote]
Pa je treba hodit na Hrvaško, ki postaja elitna destinacija?
Madžari so leta in leta dopustovali ob Blatnem jezeru, pa jim nič ne manjka. Bo treba malo skratit apetite, pa bo.
V ZDA ne vem kolik procent ljudi še nikoli ni bil na morju, tukaj se pa dela revolucijo, če vsak Janez ne namaka riti v hrvaškem morju vsaj 1 teden. saj imamo tudi Slovenci morje in kup toplic. boste že preživeli. če drugače ne, pa svojo rit namočite v domači banji. Če še to ne, se pa 5x na dan stuširajte!

A lahko še to vprašam, kam daste regres za dopust?
Jaz nisem redno zaposlen, ne prejemam regresa, pa mi ni problem vsako leto it na morje. Potem pa vidim koga, ki vsako leto pokasira še fajn regres za dopust, kako foušijo zganja.
Ne vem ali ste tako neumni ali škrti ali oboje.

Seveda ne greš v München, če hočeš prit na Hrvaško ali v Španijo, Egipt. Greš pa, če hočeš it recimo na Tajsko, Maldive, Kenijo, Šrilanko, Sejšele itd. Kaj samo tarnate in se zgražate, če vam nekdo predstavi opcije. Saj vas nihče v nič en sili, lahko ste tudi doma.
Eni rentamo tudi v Grčiji, Španiji, Italiji avto, nismo obsojeni na hotel. Drugi se pa vozite 14 ur do Korčule, pa na trajekt čakate 8 ur, mislite, da je zastonj, ker je v lastni režiji.

Pisda vam materina in tujina.
Včeraj smo bili peš na višini 1.800 n.m.v. Sedaj pa čakamo na kopalni vlak na naše morje v katerem si bomo umili dupe.

Prepotovala sem ogromno sveta, a meni je morje še vedno najlepše na HR. In z veseljem hodim tja. Da nas ne marajo? Še v življenju nisem imela konflikta z nobenim Hrvatom, pa se ne štejem lih med povsem nekonfliktne osebe. Ampak kar daješ, to dobiš.

Seveda ne greš v München, če hočeš prit na Hrvaško ali v Španijo, Egipt. Greš pa, če hočeš it recimo na Tajsko, Maldive, Kenijo, Šrilanko, Sejšele itd. Kaj samo tarnate in se zgražate, če vam nekdo predstavi opcije. Saj vas nihče v nič en sili, lahko ste tudi doma.
Eni rentamo tudi v Grčiji, Španiji, Italiji avto, nismo obsojeni na hotel. Drugi se pa vozite 14 ur do Korčule, pa na trajekt čakate 8 ur, mislite, da je zastonj, ker je v lastni režiji.
[/quote]

In kaj tebe moti, če hodimo na hrvaško? Bili smo že na Šrilanki, Malorci, Kreti, Rodosu, Kefaloniji, Korziki, Sardiniji, v Hurgadi. Povsod je bilo lepo, a lih za enkrat it, da si ogledaš tisti konec. Po tednu ali dveh tam, sem si vedno želela še na hrvaško it. Pravi dopust zame je in vedno bo hrvaška obala, čisto morje lepe plaže…

Prosim za informacijo, kje se da ceneje dopustovat. Ker kamorkoli pridem, me stane več. Hvala!

Hrvaško morje je zame zakon. Vi pa kar ostajajte doma, hodite na Maldive in Zelenortske otoke, da ne gledam vaših kislih fac še na dopustu.

Prosim za informacijo, kje se da ceneje dopustovat. Ker kamorkoli pridem, me stane več. Hvala!
[/quote]

V glavah tistih, ki igrajo frajerje v stilu “že 15 let nisem bil na Hrvaškem”.

[/quote]

Haha, res je. Eni si svoj ego pumpajo s tem, da bojkotirajo hrvaško. Uau, kakšni frajerji.

[/quote]

Ja, vidim, da poznajo cene v nulo. :)) Samo da jih za 300 % napihnejo. Jaz grem letos za 14 dni v Grčijo, zato mi nihče ne bo prodal pravljic o poceni tujini. Grem zelo rada kam drugam kot zmeraj na Hrvaško, ampak to je hudičevo drag špas za celo družino. Neprimerljivo s ceno bencina in cestnin, s katero opletajo, da je kao isto. Je treba kar pomnožit s 2 x.

Vi kr letite v Tunizijo in hotelske komplekse, da vidite morje.

jaz sedem v avto in v 3 urah kopam rit v morju.

Cene pri južnih sosedih najbolj poznajo tisti, ki pravijo, da že 15 let niso bili tam.
Le zakaj jih potem tako zanimajo njihove cene??

In to v precej lepšem morju..

Men je čist vseen kam drugi hodijo. Jaz imam svoj raj na otoku. Ne menjam za nič na svetu. Zaprem dvoriščna vrata in uživam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close