Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kmalu ne bo več možno hodit na dopust na hrvaško morje

Kmalu ne bo več možno hodit na dopust na hrvaško morje

Ker prihajajo z ladjami tisti, saj veste.

Pametno, smiselno že dolgo ni.
Sama bagra od raje tam dopustuje.

Me čisto nč ne gane, že dolgo ne hodim več tja. Pizde hrvaške si lahko tisto njihovo mlakužo vtaknejo nekam!

Kdo prihaja?

Še se bo hodilo, saj je daleč najcenejše in blizu je.

No, poceni glih ni več, da se pa pridet “skoz”. Prednost je bližina, glede na maso ljudi, ki se bo sedaj še nekaj let valila dol, pa kmalu tako lepo ne bo več. Obstajajo že kraji, kjer so naravo uničili. Tja kamor hodimo mi, turizem ne seže in upam da bo tako ostalo.

Pa kakšna Hrvaška folk? Dajte no malo ta svoj kljun obrnit še kam drugam! Saj ne obstaja samo to na tej zemeljski obli.
Imaš destinacije po evropi, da ti srček poje. Cenovno ugodno.
Hrvaška ima sicer krasno morje, to se ve. Ni pa več med cenejšimi. Pač je blizu.
Navsezadnje nas pa niti ne marajo. Ma dajte nehat no in jim nosit denar!
Čist smo se zabetonirali s to Hrvaško, ki nas prezira kolk le lahko. Dajte mal razširit obzorja.

Ugotavljam,da se vam niti sanja ne, kakšne vse vile se nahajajo na Hrvaškem. Pa ne mislim tistih hiš z balkončki in 10 apartmaji. Niso počitnice na Hrvaškem samo kampi v Istri in Kvarnerju. V določene obmorske kraje je vloženega toliko kapitala, kot ga v Slovenijo ne bo nikoli.

Hrvaška je definitivno (za enkrat) najcenejša.

Povej, kje je ceneje? Me prav zanima.

Španija, Grčija sta cenejši.

Izredno poceni je recimo Tunizija, ni pa najbolj varna. Tudi Egipt, Turčija, Grčija, Španija, to je vse dostopno. Kanarski otoki so recimo pogosto smešno poceni.

Problem marsikaterega Slovenca pa je, da se hoče na dopustu počutit “domače”, da ima svoje čevape, avto in znano pivo. Da se lahko obrne in odpravi domov, če se skrega z babo ali ona z njim. Pa jezik je tudi v mnogih primerih problem. Pa letalo. Da bi v tuji državi kdo rental avto, je že višja matematika.

Druga zadeva pa je, da ima še vedno ogromno firm na Hrvaškem svoje sindikalne apartmaje in druge turistične kapacitete. Veliko ljudi izključno zaradi tega dopustuje tam.
Tretja stvar so pa lastne nepremičnine, ki jih imajo Slovenci na hrvaški obali. Dokler bodo te obstajale, bo obstajal tudi slovenski turist na Hrvaškem.

Koliko te pride en teden Grčije, Španije ? Hotel recimo 3-4 zvezdice. Na osebo.

Grčija: otok Rodos , hotel 3 zvezdice, polpenzion, en teden. Na osebo 520. Za dve osebi 1040. Zraven še za en obrok na dan, ogled znamenitosti, prevozi itd. Vse skupaj približno 1700€ za dva.
Hvar najem apartmaja 4 zvezdice, pot do dol, trajekt, hrana v trgovini, restavracijah za 10 dni za dve osebi 1100€. Če mi znaš dokazat, da je Grčija v tem primeru cenejša, sem pripravljena verjet ;)). Oboje je bilo konec julija. Razlika je bila le, da je v Grčiji 3 zvezdice precej ubogo, na Hrvaškem 4 pa precej boljše. Pa Grčija je bila za 7 dni, tukaj pa 10.

Aja, pa ko iščete aranžmaje v tujini, predlagam da gledate tudi kakšne opcije iz tujih letališč, s tujimi agencijami. Se da dobit res zelo poceni stvari. Na potovanje.si lahko najdete kar zanimive stvari, tudi agencija Sonček ima od tujih agencij itd. Lahko kupite tudi samo letalsko karto in potem recimo prek bookinga najdete poceni nastanitev. Ogromno možnosti je.
Vsaj mi tako potujem. Smo pa še vedno prisotni tudi na Hrvaškem. 🙂

Grčija: otok Rodos , hotel 3 zvezdice, polpenzion, en teden. Na osebo 520. Za dve osebi 1040. Zraven še za en obrok na dan, ogled znamenitosti, prevozi itd. Vse skupaj približno 1700€ za dva.
Hvar najem apartmaja 4 zvezdice, pot do dol, trajekt, hrana v trgovini, restavracijah za 10 dni za dve osebi 1100€. Če mi znaš dokazat, da je Grčija v tem primeru cenejša, sem pripravljena verjet ;)). Oboje je bilo konec julija. Razlika je bila le, da je v Grčiji 3 zvezdice precej ubogo, na Hrvaškem 4 pa precej boljše. Pa Grčija je bila za 7 dni, tukaj pa 10.
[/quote]

Še jaz dodam zrno. Majorka en teden za dve osebi 1100 + dodatna hrana, vstopnine, taksi, avtobus. Pride 1900. Na Kornatih en teden 1200- približno ista ponudba, usluge.

Tako je!
Podpis!!!

Evo vam Kanarske. Če ste sposobni prit do Münchna. Če niste, pa lahkonagooglate še akšne prevoze na letališča, tega je ogromno in en stane dosti.

https://www.potovanje.si/iskanje_rezultatO.asp?rgcs=128&searchTab=1&vpc=&trajanje=14&ppp_tipprodukta=0&wtcod=Hotels&ka1=&date=2018/7/15&wt=POC&bsd_months=08.2018&returnPage=/naslovnica.asp&tdc=2-16&form=orsForm&rootDest=000042&vnd_months=08.2018&termin=3&vnd_days=9&ka2=&htn=&stc=*&zac=&subDest=-1&bsd_days=17&epc=2&ahc=MUC,VIE,SZG,GRZ,INN,KLU,MUC,LNZ,LJU&datumDays=15&datumMonthsYears=07.2018&ka=0&cena=-1&ka3=

grem na hr, ker si edino to lahko privoščim. če bi finančno šlo, bi šla tudi kam drugam, a mi za to manjka vsaj 50% od cene.

Z ladjami, da prihajajo? Ja, kdo to? Jaz res ne vem, kdo so ti.

Dobro zapisano. Zanimive variante, ki držijo, če se malo pozanimaš.
Ampak za tele trdoglavce monovske tu gor je tole čist preveč visoka matematika. Ker vse, kar je izven Hrvaške je problem…
In, če se malo znajdeš, se da tudi izven evrope malo pogledat….Ampak to je pa za naše monklje čist preveč.

Dobro zapisano. Zanimive variante, ki držijo, če se malo pozanimaš.
Ampak za tele trdoglavce monovske tu gor je tole čist preveč visoka matematika. Ker vse, kar je izven Hrvaške je problem…
In, če se malo znajdeš, se da tudi izven evrope malo pogledat….Ampak to je pa za naše monklje čist preveč.
[/quote]

Mi smo že na tak način potovali. Konkretno iz Munchna. Vse skupaj je bilo malo ceneje, res. Nas je pa pot do Munchna stala tiste razlike.

Mi smo že na tak način potovali. Konkretno iz Munchna. Vse skupaj je bilo malo ceneje, res. Nas je pa pot do Munchna stala tiste razlike.
[/quote]

Je odvisno tudi od tega kam potuješ. Za kakšen Egipt, pa še to samo en teden, morda res ni vredno truda, čeprav, če potuješ s kakšno nemško agencijo, imaš sigurno boljši hotel :)) , za kakšne bolj eksotične destinacije na druge celine se pa splača, ker jih naše agencije niti nimajo ali pa imajo vse tako drago, da zgleda res nedostopno.
Imaš pa tudi marsikaj iz Gradca in Dunaja ali pa Benetk, kar je bližje kot München.
Še najboljše pa je kupit samo ugodno letalsko karto, potem pa prek bookinga poiskat namestitev, ki ti cenovno in drugače najbolj ustreza.
Saj če iz Slovenije potuješ na Hrvaško z avtom, daš tudi nekaj za benzin. Če greš na kakšen otok, pa še za trajekt mastno plačaš. Ampak tega pa skoraj nihče ne računa.
Čisto isto se lahko z avtom podaš tudi v Italijo kot na Hrvaško. Pa sproti rezerviraš namestitev.

Za 4 ali 5-člansko družino je HR pač najcenejša izbira.
Mi si npr. za 10 dni več kot 1500 € za vse stroške (hrana, prevoz, bivanje), ne moremo privoščiti. Pa še to je max zgornja meja.
Za 10 dni v Grčijo ali kam drugam pač ne moremo!

In zakaj bi morali nujno drugam a samo zato ker je hr.? Men je vseeno tud če bi bili Kitajci. Jaz se držim zase in nimam nobenih težav tam z nikomer. Zastonj ti pa nikjer ne dajo

mene nategunčki niso videli že vsaj 15 let. Saj veste tisto staro modrost “dva hrvata četri tata” ali “z eno roko moli z drugo krade, kdo je to ? hrvat”…

Jaz se pa čudim da ste tako neumni da vas kar vsi nategnejo pa vse je na ceniku od cene prenočišč do kave v bifeju.? Men če se zdi da je kofe pri Josipu predrag jaz grem k iveku v sosednjega.
Naj mene nategne, to bi pa res rada vidla

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close